Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (101/454) > >>

havallar:

--- Quote from: PNK2003 on April 19, 2009, 15:47 ---Ако ходя всеки ден на църква, само това по-добър ли ще ме направи? И защо трябва да се търси вина в това дали се ходи или не на църква? Или пък на джамия... 

Съгласно чл. 37, ал. 1 от Конституцията свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. 

Това, че някой не ходи на църква или на джамия не го прави безбожник, а дори и да е такъв, то неговите права са абсолютно еднакви с тези на изповядващите определена религия.   

--- End quote ---
Точно.Но спазват ли се тези свободи на всяко едно човешко същество живеещо в България?Отърсихме ли се от средновековието?

Isyankar:

--- Quote from: subigi kurt on April 19, 2009, 14:59 ---İsyankyar, prestani s demagogiyata i zabludite ti. Otdavna mi e yasno çe minaretata sa ti trın v oçite. Koy vi e vinoven çe poveçeto ot vas sa bezbojni i ne hodyat na cırkva. Broya na djamiite se opredelya ot broya na posetitelite, a ako se stroyat poveçe ot kolkoto tryabva tova e gryah spored İslama. Musulmanin poseşava 5 pıti na den djamiyata a ne sedmiçno i to ako mu hrumne. V prazniçnite molitvi musulmanite poseşavat djamiite zaedno s decata si. Mnogo e yasno kolko djamii tryabva ima i sporıt na tazi tema e izlişen. Dayte konkreten primer za izlişna djamiya vmesto da bılvate antireligiozna omraza.
V moya roden grad ima samo edna djamiya i ot 50 g. nasam v petıçni i prazniçni dni horata se klanyat na dvora na djamiyata. Broya na djamiite ne e tvoya rabota. Ako imaş neşto naprotiv obırni se kım dırjavnite yuridiçeski institucii. Drugoto e kopleks i nişto drugo.

--- End quote ---

Първо в моята държава - доста неща са моя работа.

Второ - извърташ и манипулираш нещата - никой не е говорил, че има излишни джамии - стига комплекси вече.

Трето - не знаеш значението на думите демогагогия и джамия.

Четвърто - как разбра (и то отдавна), че минаретата са ми трън в очите ? С кое точно изказване ? Отново комплексарско изказване.

Пето - разделяйки хората на "нас" и "вас" в моята страна, би ли ми пояснил - кои са "нас" и кои "вас" и кои са безбожни и защо така прецени и какъв точно е показателят за това ? Посещенията в религиозен храм ли или бъди по-конкретен - интересна статистика си извадил.

Isyankar:

--- Quote from: havallar on April 19, 2009, 16:05 ---Точно.Но спазват ли се тези свободи на всяко едно човешко същество живеещо в България?Отърсихме ли се от средновековието?

--- End quote ---

Аз си мисля, че се спазват днес, а ти как мислиш ?

havallar:

--- Quote from: Isyankar on April 19, 2009, 16:18 ---Аз си мисля, че се спазват днес, а ти как мислиш ?

--- End quote ---
За съжаление двойни стандарти още съществуват,и примери бол.Като съм на ясно че ще искаш да изброявам ,ще те съветвам да прочетеш ВСИЧКИ мои коментари,и да сме наясно на провокативни въпроси- отговори не чакай от мен.Не съм привърженик на конфликтите ,а пък и моята религия го забранява.

PNK2003:

--- Quote from: havallar on April 19, 2009, 16:05 ---Точно.Но спазват ли се тези свободи на всяко едно човешко същество живеещо в България?Отърсихме ли се от средновековието?

--- End quote ---

Явно не се спазват от всички, имайки предвид цитираното от мен мнение в предходния ми постинг.  Определени хора все още се опитват да натрапват правотата на своята религия, дори да вменяват вина. 

Аз като християнин не се опитвам да ви убеждавам с ирония или от позицията на богоизбран, че моята религия е най-правилната.  Аз си имам своята религия и вие си имате вашата.  Трябва да се уважаваме.  Доколкото си спомням и в Корана така е посочено. 

И това не го правят само мюсюлмани спрямо християни, но и обратното.  В това не би имало нищо лошо, ако се прави с необходимото уважение и взаимно зачитане в рамките на една добронамерена дискусия.  Освен това съм против незачитането на правата на тези, които не изповядват дадена религия.   

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version