Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (114/454) > >>

abc:
havallar не отивай на битово ниво. Отделно за балканския манталитет - все пак сме наследници и на Османската империя

Оксфорд, Кеймбриж, Сорбона, Болоня са университети на по 1 000 години.

Преславската книжовна школа е призната за третия по възраст университет в света - след Магнаурската школа в Константинопол и Ал-Карауин във Фес (Мароко).

Търновската книжовна школа е оказала влияние върху руската, сръбска, влашка и молдовска средновековни култури.

Килиини училища...

mustafa_b:
Снощи гледах "Комиците" с гост Божидар Димитров. Имитираха го с думите "защо ни е да се делим на българи, македонци, тракийци, мизийци, шопи, родопчани ... като всички искаме да живеем в една страна - Америка   :D

Isyankar:
Аз предлагам ние да благодарим всеки ден по 3 пъти на турците (които пак не знам какво толкова имат повече общо от българите с османската империя), че не са ни изтребили и са ни запазили като народ,

обаче,

помаците също да благодарят по 3 пъти на комунистите, че са ги запазили като етнографска група и днес има подобен форум и е пълно с помаци из Родопите ...

Трябва да сме благодарни, да не бъдем неблагодарници...

С твоите камъни - по твоята глава...

Isyankar:

--- Quote from: mustafa_b on April 22, 2009, 14:25 ---Снощи гледах "Комиците" с гост Божидар Димитров. Имитираха го с думите "защо ни е да се делим на българи, македонци, тракийци, мизийци, шопи, родопчани ... като всички искаме да живеем в една страна - Америка   :D

--- End quote ---

Сигурно е имал предвид благоденстваща и велика Турция и се е объркал :) Кой нормален човек ще ходи в Америка като за съсед си имаме една велика, прекрасна, горда, развита, несравнима и прекрасна страна :)

Само като офф, в отговор на темата за Турция и ЕС...:)

Иначе съм много съгласен с Б.Димитров или там който го е казал това .... :))

mustafa_b:

--- Quote from: abc on April 22, 2009, 14:23 ---havallar не отивай на битово ниво. Отделно за балканския манталитет - все пак сме наследници и на Османската империя

Оксфорд, Кеймбриж, Сорбона, Болоня са университети на по 1 000 години.

Преславската книжовна школа е призната за третия по възраст университет в света - след Магнаурската школа в Константинопол и Ал-Карауин във Фес (Мароко).

Търновската книжовна школа е оказала влияние върху руската, сръбска, влашка и молдовска средновековни култури.

Килиини училища...

--- End quote ---

За университетите съм съгласен. Това е било грешката на османлиите, за разлика от маврите, които също са били мюсюлмани, но са залагали на науката. Макар че, за права на човека в Европа започва да се говори едва след Френската революция.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version