Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Hashashin:
Ако трябва да сме точни, когато ние славяните смо дошли тука местните домакини траките са ни посрещнали като братя. Но спора е юридически- юридическите ни домакини са били ромеите, ама ние не сме се държали много като гости, и не сме ги признали за домакини, а сме зачели за домакини траките. Поради това сме известна доза наглост сме сметнали че тая земя си е наша и ромеите нямат работа тук като господари.
Ти говориш обаче за османлиите. Те определено са дошли на гости н Балканите, но от гости станали домакини и то за дълго време. И ние сме станалив ролята на траките ;) Така че ако трябва да опртеделяме истинския домакин в България то това са каракачаните- преките потомци на траките.
Кой е домакин и кой гост е проблем зависещ както от историческата епоха, така и от гледната точка. Така че предлагаме всички да се уважаваме и почитаме, че да не излезе че единия е по домакин от другия дето си е мислел, че е домакин;)
Ada_BG:
Балканджия аз не се чувствам гостенка тука, за тебе не знам ;)
Hashashin:
Аз лично също не се чуствам като гостенин, въпреки че преди 1500 години дедите ми славяните минаха Дунав и се настаниха тука. Какво да се прави съдба. Всички дошли тук от гости ставаме домакини. Магнетична земя е България!!!
rcn:
--- Quote from: Балканджия on February 22, 2010, 12:30 ---Аз лично също не се чуствам като гостенин, въпреки че преди 1500 години дедите ми славяните минаха Дунав и се настаниха тука. Какво да се прави съдба. Всички дошли тук от гости ставаме домакини. Магнетична земя е България!!!
--- End quote ---
Така е и мисля, че такива определения, кой на кого бил потомък би трябвало да се избягват, особено в този форум.
Hashashin:
Защо да се избягва? Аз се считам за потомък на траки и славяни и не виждам нищо лошо да го заявя. Всеки е свободен да вярва в това което иска и да споделя публично мислите си, стига те да не пречат на другите и да не ги нараняват- основен принцип!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version