Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
rcn:
--- Quote from: Балканджия on February 22, 2010, 13:10 ---Защо да се избягва? Аз се считам за потомък на траки и славяни и не виждам нищо лошо да го заявя. Всеки е свободен да вярва в това което иска и да споделя публично мислите си, стига те да не пречат на другите и да не ги нараняват- основен принцип!
--- End quote ---
Квалификацията "потомци на поробители" не е ли обида според теб?
Hashashin:
Според мен е обидна, тъй като никой днес не е виновен за миналото. Обидна е!
PETER:
А според мен квалификацията не е обидна.
Така както не е обидна квалификацията "потомци на, завоеватели" примерно.
1.Разбира се, погледнато от политкоректна гл.т., квалификации от този род са недопустими и затова скоро ще казваме думата "недобър" вместо думата "лош". Ще си пием "прозак-а" и ще ни следи нравствената полиция дали имаме лоши помисли в главата. :)
2.Тезата че "потомци на поробители" е обидна квалификация, почива на презумцията че "децата са виновни за деянията на родителте си". На презумцията за общата отговорност. В цивилизования "западен мироглед" тези презумции ги няма.
Тук отговорноста винаги е лична, а децата не са виновни за деянията на родитерите си.
3. Това "поробване" е толкова отдавна, че кой на кого е потомък изобщо не е ясно.
4. Дори някой да си изведе родовата линия от Ной, то историята показва че неговия народ ту е бил поробител, ту е бил поробен.
Няма народ, дето членовете му някога не са били поробени, или някога не са били поробители.
ПП. Това с "прозак-а" е от филма "Equilibrium". Препоръчвам го да се гледа.:)
Equilibrium p1
Hadj:
Прадставете си някой от нас тук пишештите да отиде в Америка ,да обясни на индианците кои са гости и кои домакини,какво ли би станало?
Hadj:
Петер.В четвъртата точка се крие много истина и знаеш ли ,че ако имаме в предвид това можем да провеждаме и смислени дискусии!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version