Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Hat:
Високо ценя мненията на всеки един от вас.Благодаря ви за което.
neru:
Topografski vsi4ki pomatsi se namirat v exteritorii i teritoriata na Bulgaria.Za6to li e taka??Za6to govoriat bulgarski i ahrqni i pomatzi i torbe6i i pomaki i pomaklar Pomakça Türkçe Bulgarca
Ya(s)z (Яс) Ben Аз (Az)
Ti (Ти) Sen Ти (Ti)
To(То) O (Erkek) Той (Toy)
Ta (Та) O (Dişi) Тя (Tia)
To (То) O (Nötr) То (To)
Nie (Ние) Biz Ние (Nie)
Vie (Вие) Siz Вие (Vie)
Tie (Тiе) Onlar Те (Te)
Mayka/Nanka (Майка/Мама) Anne Майка/Мама (Mayka/Мама)
Vizo/Tyalo (Визо/Тяло) Göğüs, Sine Гърди/Тяло (Gurdi/Tyalo)
Voda (Вода) Su Вода (Voda)
Myeso (Мясо) Et Месо (Meso)
Yedana (Едано) Yemek(isim) Ядене (Yadene)
Yedat (Едат) Yemek(fiil) Ядат (Yadat)
Mumiçe (Мумиче) Kız Момиче (Momiche)
Çuveyk (Чилак) Adam Момче (Momche)
Сидхарта:
Хат,
Не лек ще бъде пътя -не ,направо невъзможен ,защото още от началото го бъркаш-тюрките и историята им ако познаваш, веднага ще разбереш че нямат нищо общо с помаците.
Но хубаво е сам да извьрвиш пътя към познанието ,ако наистина го търсиш.
Пък не всички тюрки са от твоята вяра, има и християни.
Знам, че не ще приемеш нещо казано от нашего брата ,но тотално не отричай ,просто сам провери.
И един съвет ако позволиш, ако сериозно мислиш така, не търси истината по отношение произхода, защото само неща който няма да ти харесат ще откриеш.
PNK2003:
Хат,
Нека да разграничим в дискусията си етническия произход от религията. Аз не съм историк или теолог, но имам поне елементарни познания в тези области и ми се иска съвсем безпристрастно да коментираме някои неща, въпреки че тези теми са били многократно обсъждани тук. Предлагам първо да обсъдим именно религията при помаците.
Говориш за цели, задачи и доказателства. Следователно имаш такива (доказателства) и те моля да ми посочиш конкретни за това кога точно (година, век) и от кого помаците са приели исляма?
Hat:
--- Quote from: ves.K on February 26, 2010, 17:01 ---Хат,
Знам, че не ще приемеш нещо казано от нашего брата ,но тотално не отричай ,просто сам провери.
И един съвет ако позволиш, ако сериозно мислиш така, не търси истината по отношение произхода, защото само неща който няма да ти харесат ще откриеш.
--- End quote ---
Благодаря за сьвета,но искам да ти каже,че истината за произхода си отдавна сьм открил и напротив няма толкова много неща,които да не ми харесват,може би е вьпрос на вьзприемане и разбиране.Но искам да ти кажа сьвсем категорично,че сьм открил най важното за себе си и тук искам да го споделя с колкото се може повече мои сьбратя.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version