Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (143/454) > >>

Сидхарта:
То щом си открил истината за себе си- от това по хубаво няма - то така е по широкия свят, едни викат на черното бяло, други на бялото черно, демокрация кво да правиш-само хубаво е кога дадена теза е аргументирана а не почива на голи ,с нищо необосновани твърдения и такава ''истина'' да се експонира като константа e малко нелепо .

tersid:

--- Quote from: ves.K on February 27, 2010, 11:11 ---демокрация кво да правиш-само хубаво е кога дадена теза е аргументирана а не почива на голи ,с нищо необосновани твърдения и такава ''истина'' да се експонира като константа e малко нелепо .

--- End quote ---
Веско , а кой може да каже коя теза е "константа", защото явно ние не можем да намерим "константата" и според теб нормално ли е да викаме външни  "консултанти",които да ни дават консултации за нашия произход,след като не са наясно със самия техен. Съществен фактор в културата на помаците като общество е това, че в нашето общество индивида не се оценява по критерий "минало и произход" , а по критерий "настоящ статус" .
Така ,че  на нас тези, съдници и оценители ,на този етап не са ни необходими , те са необходими там където има нужда да създават фалшиво национално самочувствие.

Сидхарта:
Нещо не си ме разбрал ,ама нищо-просто искам да кажа, че е хубаво дадена теза да се отстоява с аргументи а не да не почива на -нищо.
Намам намерение да оценявам или да обсъждам това, кой как е ,или ще бъде оценен в дадено общество.
Хубаво е, когато една теза е обоснована добре с фактология ,иначе си остава висяща и потенциално невярна ,а по отношение моята теза аз мога добре да се аргументирам.
Това че споделям друга позиция не ме прави оценител и консултант.

aki:
Аз мисля, че е излишно да се спори за произхода ни. Просто сме си помаци. В книгата на Япов "Помаците-изстрадана история" от многобройните интервюта с най-различни личности от времето на 1900 година,  направените проучвания и събрани материали за помаците са предоставени в библиотека в Истанбул. Може би трябва по- задълбочено да се прочетат материалите там и донякъде да се направи някакъв извод за произхода и движението на помаците при великото преселение на народите. Това е мое мнение и не ангажирам никой.

dim56:

--- Quote from: aki on February 27, 2010, 15:52 ---Аз мисля, че е излишно да се спори за произхода ни. Просто сме си помаци. В книгата на Япов "Помаците-изстрадана история" от многобройните интервюта с най-различни личности от времето на 1900 година,  направените проучвания и събрани материали за помаците са предоставени в библиотека в Истанбул. Може би трябва по- задълбочено да се прочетат материалите там и донякъде да се направи някакъв извод за произхода и движението на помаците при великото преселение на народите. Това е мое мнение и не ангажирам никой.

--- End quote ---

Прав си, някой трябва да се заеме с проучването на тези материали.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version