Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (147/454) > >>

KaraIbrahim:
  Какво ли пък може да следва?!
 Ние може да сме десетки етноси,но като се замислиш-имаме толкова общи неща!Силно се надявам,че след време  ще се набляга повече на приликите,отколкото на различията.И ще бъдем едно голямо семейство-всеки със своята идентичност,непосягащ на тази на ближния си!

neru:
 :D

Kaplan:

--- Quote from: KaraIbrahim on February 28, 2010, 17:01 ---  Какво ли пък може да следва?!
 Ние може да сме десетки етноси,но като се замислиш-имаме толкова общи неща!Силно се надявам,че след време  ще се набляга повече на приликите,отколкото на различията.И ще бъдем едно голямо семейство-всеки със своята идентичност,непосягащ на тази на ближния си!

--- End quote ---

Дано, караИбрахиме, дано !!  Време е да станеме едно голямо балканско семейство! От това можем само да спечелим!

Съединението прави силата!       

Hat:

--- Quote from: PNK2003 on February 26, 2010, 17:17 ---Хат,

Нека да разграничим в дискусията си етническия произход от религията.  Аз не съм историк или теолог, но имам поне елементарни познания в тези области и ми се иска съвсем безпристрастно да коментираме някои неща, въпреки че тези теми са били многократно обсъждани тук. Предлагам първо да обсъдим именно  религията при помаците. 

Говориш за цели, задачи и доказателства.  Следователно имаш такива (доказателства) и те моля да ми посочиш конкретни за това кога точно (година, век) и от кого помаците са приели исляма?   

--- End quote ---
PNK2003 аз сьщо не сьм историк но винаги ми е било интересно откде и как идват предците ни тьй като много често ни се напомняше по един или друг начин и то кой от кой по нелицеприятни,че ние сме втора рька хора,предатели,изменници и още незнам какви.За себе си аз сьм приключил с тьрсенето на каквито и да е доказателства,защото смятам,че сьм открил истината за произхода на дедите ми и тя е че те винаги са били помаци с ислямско вероизповедание и никога няма дя подложа на сьмнение това мое убеждение,което ми позволява да живея в хармония сьс себе си и околните.Не смятам да влизам в каквито и да е спорове и да убеждавам този и онзи в правотата си най малкото ще ми отнеме много време и ще ме натоварва с излишни отрицателни емоции от които наистина нямам нужда.Ако наистина се нуждаеш от доказателства аз ще ти посоча няколко необятни източника от кадето да ги тьрсиш.Това са Йени джами,Помак Тюрклери-институт и Босфорският университет.Пожелавам ти успех.

Hashashin:
Hat, казваш че винаги са били предците ти помаци мюсюлмани, а преди Хиджра какви са били?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version