Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Hat:
--- Quote from: ves.K on March 01, 2010, 10:44 ---Виждането за помаците е все още неправилно и това според мен се дължи най вече на незнанието за тях -малкото информация спомага да се създаде една невярна представа .
За съжаление тази грешна представа иде не само от вън но и от вътре от самата общност там където съществува като такава защото се потдържат тези меко казано ненаучни и направо смехотворни-то не бяха арабски -тюркски и пр. теории без да се вземат под внимание реалностите езика обичаите общите фамилни имена със другите обитатели на пр. Родопа планина а истината според мен -и не налагам тезата си е че те са тук толкова дълго колкото са и другите[/българите-християни] и са рожба на същата тази земя.
По отношение вярата в никакъв случай не бива да бъдат наричани предатели отстъпници и пр.това почива пак на неграмотност защото освен другото има достатъчно данни и за доброволно преминаване към исляма по ред причини пък и това какво са решили дедите им не натоварво потомците им с тежеста на решението им -каквото и да е правилно или неправилно.
[/quote
Виждането за помаците е било неправилно и не само това то е и изопачено по вьзможно най грозният начин с цел да се покаже по очеваден начин,как те са сгрешили,като са приели исляма и трябва да се вьрнат кьм корените си и в лоното на православната цьрква.Напоследак все повече ще се говори за помаците и дори да има много теории ще се стигне до истината а тя е очевадна помаците ги има и те са сред нас и занапред Бьлгария ще вьзлага надежда за оцеляване и запазване именно на тях.
--- End quote ---
Hat:
Виждането за помаците беше неправилно и нещо повече дори то беше изопачено по вьзможно най грозен начин само и само да се покаже на тези хора,че те са допуснали много голяма и срамна грешка,като са предали вярата си и са приели исляма.Правеше се всичко вьзможно това да бьде напомняно непрекьснато за да се осьзнаят грешниците.Сега времената са много по различни и колкото и "смехотворни" теории да има според някои за произхода и то всички водят до това,че помаци е имало, има и ще има,религията,която са изповядали е и ще бьде исляма. В това отношение Бьлгария дьлжи много на помаците и рано или кьсно тя трябва да даде полагащото им се защото един ден тя ще разчита именно на този етнос за физическото си оцеляване.Може би това ще прозвучи много крайно на някои но просто трябва да се погледнат статистиките и реалното сьстояние на нещата в Родината ни.
Свободен чове:
И защо точно на нас да се разчита за физическото оцеляване на българската нация. И ние помаците, и турците и българите разждаме по едно дете. Ама че изкривен помашки шовинизъм.
Hat:
--- Quote from: Свободен Цецо. on March 01, 2010, 15:21 ---И защо точно на нас да се разчита за физическото оцеляване на българската нация. И ние помаците, и турците и българите разждаме по едно дете. Ама че изкривен помашки шовинизъм.
--- End quote ---
Цецо няма нищо изкривено още по малко пьк помашки шовинизам.Лично аз не познавам помашко семейство с помалко от две деца мнозинството са с по три.Освен числеността,която не е маловажна разбира се имам предвид и много други неща,като например,че при помаците привьрзаноста кьм родният край и родителите е най силна и т.н...
Свободен чове:
То ако е за познанство, аз имам братовчеди които са 9 деца, майка ми са 6 деца. Ти говориш за бъдещето. А ако се вгледаме в настоящето, всички млади помаци имат макс. по едно дете. Демографските статистики го доказват много ясно.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version