Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Serif mkd:
--- Quote from: Балканджия on March 01, 2010, 10:31 --- Преди пророка Мохаммед САС мюсюлмани не е имало, по простата причина че Коран и Керим е низпослан нему. И от Мохаммед САС тръгва исляма. Така че е смешно, да се твърди, че който и да е било винаги е бил мюсюлманин. Всяка една групоа от хора преди да приеме исляма е имала друга религия.
--- End quote ---
Balkandzija ! Iako ste aut od tyemava samo kratko objasnenie .Ne si vo pravo !Eve zosto :
1. Islam vo bukvalen prevod e pokornost ,predanost kon Boga.
2.musliman e onoj koj e pokoren i predan na Boga
3.Kur'ani Kerim e praten na celoto choveshtvo ili na svetovite preku pejkamer Muhammed a.s.
"Ve ma erselnake illa rahmeten lil allemin",(Kur'an) sto znachi "Nie te isprativme kako milost za svetovite"....znachi ,Kur'an ne e ispraten posebno za nekoj chovek ili narod !!!
4 Islamot "ne trgva"od Muhammed a.s! ami od Adem a.s i drugite kako Nuh a.s, Ibrahim a.s,Ishak a.s,Musa a.s,Isa a.s ..koi bile pokorni na Boga i predani neizmerno pa spored toa bile muslimani vo taa smisla .Znam deka ke prozvuci paradoksalno no toa e sustinata na religijata .
Pozdrav!
Hat:
Аз имах предвид настоящето в момента при нас е така с по 2-3 деца са младите.Вьзрастните хора казват едно дете хич дете поне двечки а най добре е трички.Незнам за какви демографски статистики говориш ако искаш прочети ги още един пьт и виж за кой етнос конкретно
--- Quote from: Свободен Цецо. on March 01, 2010, 16:00 ---То ако е за познанство, аз имам братовчеди които са 9 деца, майка ми са 6 деца. Ти говориш за бъдещето. А ако се вгледаме в настоящето, всички млади помаци имат макс. по едно дете. Демографските статистики го доказват много ясно.
--- End quote ---
става вьпрос.
Свободен чове:
--- Quote ---Аз имах предвид настоящето в момента при нас е така с по 2-3 деца са младите
--- End quote ---
И аз говорех за помаците де. Не знам как е там на Север където си ти, но тук в Смолянско раждаемостта е една от най-ниските в България. Документи има много, разрови се и ще се убедиш. Сам знаеш, че всичко в Смолянско е помашко.
KaraIbrahim:
--- Quote from: Балканджия on March 01, 2010, 09:51 ---Hat, казваш че винаги са били предците ти помаци мюсюлмани, а преди Хиджра какви са били?
--- End quote ---
Айде да не те питам твоите какви са били преди Христа!Даже преди цар Бориса!
Hashashin:
--- Quote from: KaraIbrahim on March 02, 2010, 00:17 --- Айде да не те питам твоите какви са били преди Христа!Даже преди цар Бориса!
--- End quote ---
Можеш спокойно да ме питаш и право ще ти кажа. Моите (които в общи линии съвпадат с твоите) са били езичници преди Христа и преди цар Бориса. И едните и другите ми деди (и траки и славяни) са почитали много богове и свръхестествени същества, някои от които почитаме и днес.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version