Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
Rasate:
В Родопите не се краде.
Освен в Родопите другото място където не трябва да се притеснявате за личното си имущество е Сакар планина.
Старите хора са си го казали-Планината ражда хора.Все още в някой части на България са останали чисти краища,в които гостоприемството и сърдечността са присъщи за техните жители.
Hashashin:
--- Quote from: Rasate on November 23, 2010, 16:32 ---В Родопите не се краде.
Освен в Родопите другото място където не трябва да се притеснявате за личното си имущество е Сакар планина.
Старите хора са си го казали-Планината ражда хора.Все още в някой части на България са останали чисти краища,в които гостоприемството и сърдечността са присъщи за техните жители.
--- End quote ---
Същото важи и за християнските и помашките села и градчета в Стара планина
Rasate:
--- Quote from: Балканджия on November 23, 2010, 16:35 --- Същото важи и за християнските и помашките села и градчета в Стара планина
--- End quote ---
Затова дадох Сакар-там са си православни християни.
nik1:
--- Quote from: Балканджия on November 23, 2010, 16:35 --- Същото важи и за християнските и помашките села и градчета в Стара планина
--- End quote ---
Важи и за смолянчаните и чепеларците немюсюлмани, които познавам..
Важи и за почти всеки български край, доколкото винаги ще се намерят достъчно гостоприемни и чистосърдечни хора - в Тракия (при католици също, на които съм гостувал), в Мизия, в Македония, в Сакар-също. Малко или повече съм скептичен към онова "племе", на което му викат "шопи" :) /не вярвам да се обидят, щото мисля че те си знаят, че нещо им е накриво :)/
Svetla:
Прочетох заглавието на тази тема "Ние сме просто помаци"и се замислих за това как се променяме - преди време някой някъде се беше обидил, че му казват "помак", а отгоре на всичко той Е помак.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version