Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (162/454) > >>

ficinka:

--- Quote from: Svetla on December 07, 2010, 15:52 ---Цитат:
. Според мен фактът, че е помак не е от значение.

--- End quote ---
Ако фактът , че е помак не е от значение ,защо тогава се изписа толкова из пресата за родът и произходът на Алексей ,кому беше нужно всичко това? Заглавия от сорта на "Малкият Асан станал Алексей " и т.н.

Stanislav Stoianov:
Защото медиите в България са се побъркали. Също така са всичките свързани с някакви кръгове, и са поръчкови.
Търси се пикантното, сензацията. Не им пука , че вредят на хората и на техните близки. И аз скоро имах проблеми с определен вестник, в който журналистите гледат тавана и си пишат свободно съчинение, без да те търсят за информация. И после дори не ми дадоха право на отговор. И не можеш нищо да им направиш. Няма закон. Има само етичен кодекс, който не се спазва. Така, че във връзка с това, че медиите на места са наблягали на факта , че Алексей Петров е помак, е само заради търсенето на допълнителни евтини сензцации ( за мен това въобще не е някаква сензация). Просто някой се е ровил, видял го , че е помак и веднага му щрака мозъка, че може да извади статия и от това. А обикновенния човек въобще не го интресува, ако ще да е марсианец. Престъпниците нямат етнос и религия:)
В крайна сметка, мисълта ми е, че не е търсено умишлено унизяване или заклеймяване на помаците. Търсен е само медиен ефект.

EvroPOMAK:

--- Quote from: Stanislav Stoianov on December 07, 2010, 23:25 ---........ Дайте да държим нацията единна и да вървим заедно напред. Според мен не трябва да хабим енергия и време за това кой какъв е , ад амислим как да се развиваме. ............
--- End quote ---
"Станислав-Стоенье", ьязье като адньо просто селско помаче от високите баирье на Родопите, самь прозрель и презрель, че НАЦИЯТА требувьа да бидье една - СЪВКУПНОСТ ОТ РАЗЛИЧНИ ЕТНИЧЕСКИ И РЕЛИГИОЗНИ ОБЩНОСТИ И ГРУПИ, в туй число и ПОМАЦИТЕ като такъв,такава или такива!  ::) ???
И затуй, че ако и другият (те) не възприемат , че и Помаците са една такава част като - етнос, общност със своето разнообразие и т.н. , и т.н. , сичкьки други сладки приказки за "братство", "обич", "либьовь", "единство", равенство", "еднинна нация" и т.н, и т.н., шье си останувать катьу адниь шекереньи омайни приказки изречени като един големь "бошь лафь", дружье, аркадашье !  8) ??? :o ;) :) ;)
Ееех, можьи и да нье ьйе така, а онакьа, да видим наближаващото преброяване през 2011г.!  8) ::) ;)

Stanislav Stoianov:
Напълно съм съгласен. Затова днес сме разделени на етнографски области. Имаме различия, защото някога сме били различни племена. Те само тракийските и "салвянските " са били десетки.  Българската нация се е консолидирала с хилядолетия и днес имаме най-богатия фолклор в Европа, именно защото сме били много и различни. Днес в инернет "пред чужденците" аз мога да се похваля с някоя прелрасна песен от Родопите ( примерно "Руфинка, болна е легнала") , ти можеш да се пхвалиш с прекрасното българско "Дунавско хоро". Това богатство е на всички ни. Етикетът който носи това богатство е "българско".  А откъде е дошло в клокочещия казан на нацията е исторически и етнографски въпрос. Лошото е , че като се извадят някакви стари народи от гардероба и се правят опити да се възкрасяват, това води до разпокъсване на нацията и конфликти. НЕзнам защо...  Но примерът на Югославия е пред очите ни. С Македонците нали точно това стана.... За 100 година от прави българи ги направиха антияни македонци...  И сега са научени да ни мразят.  Ех политика, политика....

Hasan Ismail:
     Станиславе,Много приказваш,а малко неща казваш.Искаш ли да те черпя едно кафе във В.Търново другата седмица.Познавам там двама с това име,но фамилии не знам и може да излезем познати.Имам една работица,която трябва да свърша в Русе и не ми представлява труднност да мина през В.Търново.Там имам и двама приятели -чисти българи.Ама така да се каже чисти и приятели-аканъ,които много добре знаят,че съм помак и държат много на мен.Помаци ме предадоха,но те не.Много ги уважавам,но има една народна поговорка-Всяка жаба трябва да знае гьола си.В онзиденшната ти приказка много ме доболя,че някои си твои приятелчета казват,че истинските помаци са на север от Стара планина,а всичко останало на юг е лъжа и боклук.Затова реагирах така.Другото писано нямаше нищо общо с теб.Не съм те канил,камо ли да те гоня.Кой съм аз за до го правя.Другото си е дошло от народа.Приказката,че нацията трябва да бъде единна е вярна-особено в настоящият момент,когато трябва да се преодоляват купища проблеми от най различно естество.Но съгласете се,че всичко е приключило през 1989 година и сега в обществото цари демокрацията,няма подтиснати и угнетени,няма привилегировани,че всичко върви към пълна хармония в човешките взаимоотношения в милата ни татковина е една химера.Напротив където е текло,пак тече.Сладкодумието е  излишно.Това,че се стараеш да постигнеш хармония и душевен мир е похвално.Пожелавам ти го от все сърце.Дано успееш.А пропо,не се ли занимаваш с дървообработване,защото има един Станислав,който преработва дървесина накрая на града посока Беляковец?Извинявай,неуместен въпрос.
         Европомак,Защо ми причиняваш това,не съм дигнал бял байряк,но съгласи се с мен,че досега не съм предложил нищо конструктивно,а само защитавам помашката идентичност и то с никакъв успех.Изглежда,че методите,похватите  и подходите ми са неудачни.Разбирам те,че от този райн бяхме може би двама,може би греша,но сега оставаш сам.Какво да се прави?Това е живота.С фанатици не може да се получи диспут.Това се отнася и за мен.Може би грешката е в мен-знам ли.Никой не е идеален.Но честно казано в този сайт не намерих това което очаквах.Трябва да знаеш какво искаш и как да го постигнеш иначе си загубен.И въпреки всичко,ако Алексей Петров се кандидатира за президент гласувайте за него.По добъар кандидат няма да има.Ако е вярно туй дето се говори по медиите- това е плюс за него,ако не е вярно-слагам му два плюса и му казвам ЕВАЛЛА.Ние сме просто помаци,а не прости помаци.И накрая Честит празник на всички бивши и настоящи студенти.Време е да празнуваме.Ха наздраве.....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version