Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (185/454) > >>

onegavon:
Много интересна легенда за произхода на помаците и за това как са приели исляма. Обаче си остава само легенда защото в нея няма капка истина.

Всъщност както се  спомена не е толкова важен начина важен е резултата.Интересно ми е какво е отношението на съвременните помаци към България ,нейното основно население,Конституцията на страната.Това е важното за мен .

SIVEK:

--- Quote from: onegavon on November 27, 2011, 09:48 ---Много интересна легенда за произхода на помаците и за това как са приели исляма. Обаче си остава само легенда защото в нея няма капка истина.

Всъщност както се  спомена не е толкова важен начина важен е резултата.Интересно ми е какво е отношението на съвременните помаци към България ,нейното основно население,Конституцията на страната.Това е важното за мен .

--- End quote ---
Как какво е отношението на помаците към България,те са родени в тази страна и отношението е като към своя Родина.Макар че доста пъти тази Родина се държи с помаците като ,,мащеха''.
Каквото е отношението на ,,основното население=?''.Помаците също са в основата на това население или тях ги изключваш от населението на България.Може би помаците най съвестно и безпрекословно се подчиняват на всеки закон от конституцията на РБ.

Поздрави

EvroPOMAK:
От КДС-арските БАН-ски среди, отново гнилоч с опит за внушение на натрапчива обидност към ПОМАЦИТЕ !  ???   ;D 8)
Все, едно да кажеш, че думата "българин" е най-голямата обида за българите - каква българска неразбрана обидчивост ?  :(  ;D  ;)

Българите мохамедани се обиждат на "помак"
Сряда, 23 Ноември 2011A+A-

Помак е толкова обидно, колкото и гяур, каза акад. Г. Марков.

Българи мохамедани се обявиха против употребата на думата "помак". Поводът да го направят е неофициален доклад на американския посланик Джеймс Уорлик, в който той нарича българомохамеданите помаци.

Прозвището "помак" е една печална останка от Османската империя, както ако някой ме нарече "гяур", аз също ще се обидя", каза по НТВ акад. Георги Марков, директор на Института по история към БАН и съпредседател на Българо-мохамеданската културно-просветна организация Дружба "Родина".

Не бива да позволяваме българомохамеданите да бъдат откъсвани и противопоставяни на християнското мнозинство. Ние имаме грях към тях, защото сред тях има много трудолюбиви и честни хора. Нека българската държава да си влезе в ролята и да защити националните интереси, призова акад. Марков.

http://frognews.bg/news_40579/Balgarite_mohamedani_se_obijdat_na__pomak_/

Kaplan:

--- Quote from: EvroPOMAK on November 27, 2011, 15:59 ---От КДС-арските БАН-ски среди, отново гнилоч с опит за внушение на натрапчива обидност към ПОМАЦИТЕ !  ???   ;D 8)
Все, едно да кажеш, че думата "българин" е най-голямата обида за българите - каква българска неразбрана обидчивост ?  :(  ;D  ;)

Българите мохамедани се обиждат на "помак"
Сряда, 23 Ноември 2011A+A-

http://frognews.bg/news_40579/Balgarite_mohamedani_se_obijdat_na__pomak_/

--- End quote ---

Това се казва помашки дух, калабалък от коментари и 99.9% в защита, че не се срамуваме от произхода си  ;)

onegavon:

--- Quote from: SIVEK on November 27, 2011, 15:18 ---Как какво е отношението на помаците към България,те са родени в тази страна и отношението е като към своя Родина.Макар че доста пъти тази Родина се държи с помаците като ,,мащеха''.
Каквото е отношението на ,,основното население=?''.Помаците също са в основата на това население или тях ги изключваш от населението на България.Може би помаците най съвестно и безпрекословно се подчиняват на всеки закон от конституцията на РБ.

Поздрави

--- End quote ---

Ясно е кое е  основното , това което е основало държавата и е дало името си и съответно неговия език е приет за официален.Според мнозина помаците са български граждани и толкова.Ние сме си ние вие сте си вие.Някои български граждани считат ,че българите са окупатори и ги подтискат ,и претендират за собствени училища, културна автономия и българската армия да се изтегли от териториите които те считат за техни.Предполагам се сещате за кои става въпрос на последното преброяване се декларираха за такива около 5-6 000 души.Та за това питам.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version