Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
KaraIbrahim:
--- Quote from: onegavon on November 27, 2011, 18:32 ---Ясно е кое е основното , това което е основало държавата и е дало името си и съответно неговия език е приет за официален.Според мнозина помаците са български граждани и толкова.Ние сме си ние вие сте си вие.Някои български граждани считат ,че българите са окупатори и ги подтискат ,и претендират за собствени училища, културна автономия и българската армия да се изтегли от териториите които те считат за техни.Предполагам се сещате за кои става въпрос на последното преброяване се декларираха за такива около 5-6 000 души.Та за това питам.
--- End quote ---
От всичко казано става ясно,че помаците сме различни от българи.Защото не сме участвали в основаването на държавата."Ние сме си ние,вие сте си вие" - от това по- лаконично никой досега не го е казвал.Добре е все пак,че сме признати за български граждани.Че обикновено ни смятат за селяни ;D
onegavon:
Не само защото не сте участвали в основаването сте различни.В тоя форум има над хиляда обяснения написани от помаци ,че се чувстват различни от останалите българи и то не само по религиозни причини.
Svetlina:
--- Quote from: ibrahim65 on November 26, 2011, 22:09 ---Здр-те приятели гледам че някой хора като omega2 и подобните се интенересуват от автобиографията ми ТА реших да ви се представя че да не изгори някой друк вместо мен. Научих че вместо за мен в родното ми село ДС са разпитвали за погрешни хора за това сметнах за нужно да ви се представя.
Казвам се Ибрахим Кърпачев син на Ибрахим Кърпачев род. съм в с. Лъжница общ Гоце Делчев окрък Благоевградски.
Образуванйе основно завършено в с.Лъжница женен за Сафа имам две деца син и дъщеря и четири внуци.
Синът ми също Ибрахим живее в София женен за Българка дъщеря ми Фериде живее в грд Визе ,Vize,Турция женена за Турчин.
Аз от началото на демокрацията се мотаех по София ту в СДС-то ту в......кадето ми падне но не успях да направя кариера.
Като ми бяха затворени всички врати реших да се преселя в Турция при семеиството ми който от доста време бяха там.
Да АЗ Ибрахим синът на Ибрахим сто процентовият ПОМАК испълнил душата си с любов сърцето си с гордос втренчил се в бъдещето си...
Та каде бяхме спряли да продължим ТА вместо НЯКОЙ хора да се представят ДА СИ свалят МАСКИТЕ обичат да се правят на интересни.
Но това си е лична тяхна РАБОТА кой с какво съм засегнал незнам но не съм се старал да се харесам на НИКОЙ шукер на Аллах на който дава дава и със мен е доста ЩЕДАР на места си мисля че само с една ДУВА не е достатъчно да му се отблагодаря но и на това ще му дойде времето.
А щях да забравя това ми са братовите внучи http://www.facebook.com/samozturk?ref=ffl http://www.facebook.com/ibrahim.ozturk1?ref=ffl
--- End quote ---
Хубаво момче, ама защо има 2 имена?
А за клавиатурата - продават се прозрачни лепенки по 2-3 лева на кирилица - залепваш ги отгоре и готово. ;D
Turas:
Човек без памет е загубен; народ без история е обречен: той е в предверието на смъртта си.
Най-здравата защита срещу асимилация е в познанието на историята на собствения му етнос.
С това познание той не може да бъде с ниско самочувствие и дребнави цели и идеали, не може да бъде манипулиран или нечий роб. Защото живее в свобода и дарява такава.
Така се очертават две тенденции в нашата историография: народът се стреми към историческите си корени, докато враговете му се мъчат да ги крият и фалшифицират. И двете тенденции работят усърдно като втората цели:
1. Физическо унищожение - робство.
2. Духовно унищожение — разрушаване на паметници.
3. Духовна и социална асимилация.
Затова необходимо условие за бъдещо съществуване е да имаме своя история, а не такава, писана от чужденци.
ibrahim65:
Господин Вологез точното тук ти свалям шапка настъпи ме на раната.
Аз от кога апелирам ЧЕ трябва да се намерят достоини хора от нас ПОМАЦИТЕ
за да си напишим наша ИСТОРИЯ със неините подробности и истини колкото и да са горчиви.
Писна ми вече писна ми вече писна ми вече от.......както посочваш ти искам да съм си АЗ
1. Физическо унищожение - робство.
2. Духовно унищожение — разрушаване на паметници.
3. Духовна и социална асимилация.
Тук писаха доста хора какви ли не бабаити мошеници и пр но има и кадърни хора за мен БИСЕРИ.
Само няколко от тях ще посоча а това са СД-то който четях с голям интерес и teo този човек ми бръкна в душата
и доста от неговите постери съм ги копирал и распространил за съжеление е Турчин но е близо до нас един от нас.
EvroPOMAK-ка си е решил проблема и не му дреме за което му завиждам но ние жадувамеза тази книга която за нас ще е равна на корана поне за мен ще е така затова трябва да исползваме всички възможности.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version