Български > Дискусии

Ние сме просто - Помаци!

<< < (188/454) > >>

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Svetlina on November 28, 2011, 14:03 ---Ти вместо да висиш в сайта започни да се самообразоваш и да провериш дали пра-пра-прадядо ти не се е казвал Велко, както пишат учените. Стига гледа наоколо. 8)

--- End quote ---

svetulchice, няма нищо лошо в името Велко но за мен по е важно че сега няма Велко в рода ми. Значи едно време дедите ми са решили да няма  Велко за което аз им дължа голяма благодарност. И разбери че аз съм в този форум за да общувам с ''моята си черга'' но такива като теб забравят че тук са гости и постоянно ни натрапват за някакъв си ''Велко'' което го окачествявам като безочливост. Вместо да се засрамите от предишните гаднярски опити за насилствена християнизация продължавате с духа на червените фашисти  и цапате форума. Аман от нео-възродители и фашисти като теб. Мислиш си че си се самообразовала но като те гледам какви ги ръсиш ми става ясно не само за първите ти 7 но и за средата в която си израснала. Айде ся марш при твоя си ''Велко'' че дяволите ще те вземат ;D :D 8)

Jack:

--- Quote from: Rasate on November 28, 2011, 14:43 ---Грешиш Караибрахим-манталитета се налага от средата в която живеем,а не от гените.

--- End quote ---

Абсолютно вярно. Така както човек не се ражда престъпник, а се оформя като такъв под влияние на средата, в която живее. Всички деца се раждат чисти и непокварени като бял лист хартия. Генът е определящ само за тяхната интелигентност, т.е. умствени способности. А добродетелите се възпитават във времето от родителите и средата, в която децата израстват.

Jack:

--- Quote from: subigi kurt on November 28, 2011, 16:09 ---svetulchice, няма нищо лошо в името Велко но за мен по е важно че сега няма Велко в рода ми. Значи едно време дедите ми са решили да няма  Велко за което аз им дължа голяма благодарност. И разбери че аз съм в този форум за да общувам с ''моята си черга'' но такива като теб забравят че тук са гости и постоянно ни натрапват за някакъв си ''Велко'' което го окачествявам като безочливост. Вместо да се засрамите от предишните гаднярски опити за насилствена християнизация продължавате с духа на червените фашисти  и цапате форума. Аман от нео-възродители и фашисти като теб. Мислиш си че си се самообразовала но като те гледам какви ги ръсиш ми става ясно не само за първите ти 7 но и за средата в която си израснала. Айде ся марш при твоя си ''Велко'' че дяволите ще те вземат ;D :D 8)

--- End quote ---

Това прозвуча доста посредствено... И то към една дама.

Subeyi Kurt:

--- Quote from: Jack on November 28, 2011, 16:21 ---Абсолютно вярно. Така както човек не се ражда престъпник, а се оформя като такъв под влияние на средата, в която живее. Всички деца се раждат чисти и непокварени като бял лист хартия. Генът е определящ само за тяхната интелигентност, т.е. умствени способности. А добродетелите се възпитават във времето от родителите и средата, в която децата израстват.

--- End quote ---

Защо тогава не осигурявате необходимите условия за ромите та сте ги оставили на произвола на съдбата им. какви европейци сте вие? ;D

KaraIbrahim:

--- Quote from: Rasate on November 28, 2011, 14:43 ---Грешиш Караибрахим-манталитета се налага от средата в която живеем,а не от гените и ще ти дам пример.

Имаше едно циганче изоставено от родителите си.Отгледано е в дом за сираци в град Ловеч-много възпитано момче навършило 18,живее с други деца на квартира-работи-справя се.Беше писало до "Море от любов" да му ги открият родителите.Те го направиха-излязоха многодетни цигани от кв.Лозенец в Стара Загора живеещи от социални помощи.Срещнаха се-момчето видя как живеят,как живеят братята и сестрите му,тяхното възпитание-манталитетът им- и се зарадва,че е отгледан от държавата,а не от тях.
Това го каза в квартирата си в Ловеч.

Това момче не се различаваше по възпитание от повечето добре възпитани деца-а се различаваше коренно от собствените си братя и сестри.

Затова твърдо заставам над думите си,че мантелитета не се унаследява,а се създава от средата в която живеем.

Поздрави.

--- End quote ---

Никъде не съм казал,че манталитета се налага от гените.Чети внимателно.По този повод днес прочетох следното: http://obrazovanie.zazz.info/?cat=2511

Само ще допълня - в една друга статия по този повод с думи прости беше обяснено,че функционално неграмотни включва и неправилното разбиране на определен текст. С две думи - четеш добре,но не схващаш  ;D

Относно манталитета твърдо стоя зад думите си.Съгласен съм,че околната среда е определяща,но околната среда са именно онези,които са ти предали своите гени.Поне през първите 7 години.Естествено,има и изключения.

И не вярвай много на телевизора,Расате.Огледай се в реалния живот.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version