Български > Дискусии
Ние сме просто - Помаци!
ibrahim65:
Националния статистически институт по отношение на вероизповеданията и тяхното процентно разпределение в България.
Източно-православното християнство е доминиращо и обхваща 6 552 751 души, или 82.6% от населението на страната.
Към 1.03.2001 г. на второ място е населението с мюсюлманско вероизповедание – 966 978 души, или 12.2%.
българска - 6 655 210,
турска - 746 664,
ромска - 370 908,
руска – 15 595,
арменска – 10 382,
влашка – 10 566,
македонска - 5 071,
гръцка – 3 408,
украинска – 2 489,
еврейска – 1 363,
румънска – 1 088,
друга – 18 792.
Не са се определили 62 108 души.
Ако се вземе общата бройка на
мюсюлманско вероизповедание – 966 978 души, или 12.2%.
и се извадят Турците остават 22 314 мюсюлмани който са ПОМАЦИ
Но да не забравим и бройката на друга и неопредилилите са те също са ПОМАЦИ.
onegavon:
Горният ми пост беше за Кор Бей.Да не ме разбере погрешно Караибрахим.
Караибрахим ,наистина на места има тенденция за промяна и дано да се задълбочи.Въпросът ми е не дали гласувате под строй или по съвест, а защо гласувате за ДПС с какво ви привлича нейната идеология щом твърдите ,че не е от ислямска солидарност.Защото съгласете се ,че религията е това което ви свързва с тях.Поне на пръв поглед.
KaraIbrahim:
Не може еднозначно да се отговори.И май не става дума точно за идеология.Просто помаците виждат в кандидата от ДПС "нашия човек".Или в самата партия виждат гарант за непогазване на основни права.За идеология изобщо не може да става дума-това е отживелица.
Пак повтарям-отговорът не е еднозначен.Ако някоя политическа сила го знаеше,щеше да е изместила ДПС даже и от Кърджали :)
Фита:
--- Quote from: onegavon on December 02, 2011, 20:46 ---Това ти го казваш и никой друг.Просто констатирам фактите, че помаците гласуват масово за ДПС което не е тайна за никого и не разбирам защо някои го оспорват.Ще ми е интересно някой да посочи политически аргументи за този избор.
--- End quote ---
Onegavon-е, Karaibrahim е прав! До колкото знам вече не е както преди. Хората от тези райони отдавна тръгнаха по чужбини, както и аз и не са овце. Знаеш ли колко различен е светът от високата камбанария. Виждаш как един хитрец - "бащицата Доган" се щъка насам-натам, плаши хората защото от това печели завалията. Да, ама това беше едно време. Балами вече няма. Аз се интересувах от нещата за Кочан защото имам приятели там. Гледам, че си вадите разни резултати, ама те май съвсем не са така. На много места са направо на кантар за ГЕРБ и ДПС, което едно време е било направо невъзможно. На тоя Арбен, дето го споменавате, в родното му село почти половината са гласували против него. Ето за това Karaibrahim е прав. Народът вече не е стадо. Никой не ще да защитава крадци, да не кажем, че най-малкото не е мюсюлманско.
ЖАРКО ЖЕГЛЕВ:
neka taka da e
Значи според някои 'другари' щом си помак мюсюлманин не trqbva da si да си добър ! :) ;) :D :D :D :D :D :D :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version