Български > Дискусии

Масово сменят турските си имена с български

<< < (2/5) > >>

Subeyi Kurt:
Този случай със стареца е трагедия, но лумпените и ксенофобите не пропускат възможността да го експлоатират.  Бедността в тези райoни е в крайните си предели. Срам и позор за БГ и Европа.

Suleyman.45:
Razbiram do nyakakva stepen tezi bratya pomaki,koito sled10.11.1989g.ne si vızstanoviha hubavite müsilmanski imena poradi red priçini ot koito spored men nay znaçima e sotzialnata sreda.Tazi ksenofobska sreda,koyato obyvyava vseki razliçno misleşt za pomak ili türk v obiden smisıl.İ Jelü Jelev,Petır Stoyanov,Rosen Plevnaliev byaha poturçeni i pomaçeni,a İvan Kostov be obyaven za tziganin.Tolkova im e tolerantnosta,tolkova im e krıgozora na po golyamata çast ot bılgarite.İmeto müsilmanskoto ime e simvol,gordost i pozitzitziya v edin svyat v koyto zloto paradira,çe e dobro,voenolübtzite poluçavat nagradi za mir,a agresiyata se nariça borba s/u terorizma.Müsülmanskoto ime pokazva,çe litzteto se gordee s prinadlejnosta si kım po dobrata çast ot çoveçestvoto.Vseki sam izbira pıtya i posokata si.

Svetlina:
 Вие проявяте нетърпимост в случая.
Защо да не си смени името щом иска този дядо Румен на 86 години?!
Какво ви смущава? В какво се изразява "ксенофобската среда" в случая?
Може би имате предвид ходжата, който го е убеждавал да не си сменя името.

Subeyi Kurt:
Или не са му продавали хляб на горкия, или пък владиката му е обещал безплатен сомун. Все пак браво на стареца че е изържал до тази възраст. Сиромашията проваля не само морала но и всички човешки ценности. Случаят е трагичен. Убеден съм че този дядо не знае нищо както за Ислама, така и за Xристиянството.  Срамното е че вместо да се позамислите, парадирате със мизерията на хората, а това си е живо мародерство.

Marlboro:

--- Quote ---Ти не четеш ли, Марлборо, не виждаш ли, че човекът е стигнал до Върховния съд, за да си смени името.
--- End quote ---

Svetlinka, ne razbrali, che Allah se navejda i mi shepti na yhoto, vednaj ti kazah, inak haidyti i haidytki ne zahapvat ot "raz" k'o da pr'aish.

Men nai me smyshtava, zashto dqdkata e tragnal chak do "Varhovniq sad" sled kato mojeshe da my smenqt imeto v edna selska svinarnitca ?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version