Author Topic: Турски учен обяви помаците за турци  (Read 57509 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #120 on: October 09, 2014, 17:10 »

Eto vi  malko matreyal ot bulgarskata presa / az nyamam nikakva vina :)

- Кой би помогнал на детеубиец? Аз разбирам българите, които не са се надигнали да освобождават Левски от Търново до София, когато са го конвоирали четири-пет заптиета. Хората вече са знаели кого водят. Хората са знаели, че Левски е убил дете. Още повече, че той не е бил съден сам, а заедно с Димитър Общи и още 60 души заради Арабаконашкия обир. Цялата работа е в това, че българинът в един момент се осъзнава и си казва: “Абе, чакай, тези хора уж ще ни освобождават, а те всъщност какво правят? Всяка нощ са по механите, а през деня мислят как да причакат някого, за да го батардисат”. Този народ не е толкова глупав, той си задава напълно нормални въпроси.

-------------------------------------------------------------
Поп плюе по Апостола - Левски е убил дете, не става за светецВ едно скверно издание свещеникът в църквата “Св. Петка Самарджийска” отец Георги в София възроди гнусната атака срещу светилото на българщината, като обяви публично, че Левски е убил дете и не може да бъде канонизиран.
---------------------------------------------------
Кое е това чудовище, този убиец на 14-годишно момченце, този кръволок? Кой е този касапин, "хукнал малки българчета да коли", дето "са му ръцете с детска кръв кървави" и "с невинна кръв стъпките пълни"? Кой е този извършител "на планирано предумишлено убийство по особено жесток начин"? Кой е този бандит, този студенокръвен детеубиец,който "хората обира и децата им трепе", пък сетне чакал народът да го освободи, ама народът се не помръднал, щото "никой не помагал на такъв, дето деца коли"? Кой е този гнусав похотливец, "на монахиня посегнал"? Кой е този низък тип, скверен и порочен, дето майка си посрами и тя го прокле и от срам се хвърли в герана, та се уби? Кой е този наглец, този "безплътен идол", дето душата българска изпи и народа опозори, а ние като светец почитаме, наместо да го осъдим и низвергнем из олтара на народната памет? Кой?
"Дяконът Левски, дето всички в него се били клели". "Тоя, дето за баш българин го броят".

Писател твърди, че Левски е безплътен идол и детеубиец


Четирима българи пратиха Левски на обесване и Четирима българи убиха Ботев

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #121 on: October 09, 2014, 19:37 »
Взаимоотношенията в самата организация не са били никак безоблачни. Както самият Левски си е позволявал големи своеволия спрямо БЦРК, така и местните дейци и комитети са се отнасяли много критично към самия него. Анастас Попхинов от Плевен му е писал в прав текст:


„Недей ми туку стапа на краката, че ша са изправа един пат и ша та клацна в челото, и нема да ма забравиш за секоги“.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #122 on: October 09, 2014, 20:07 »

Eto vi diskriminaciya, pokazvashta polojenieto na etnosite v BG.

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Mariana

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1078
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #123 on: October 10, 2014, 13:37 »

Уморих се да чета хули и лъжи.

Пишете лъжи за Левски, хулете паметта му, хвалете дребните души като Иванчо Хаджипенчович, хвалете и някои дребни днешни "писатели", които пишат глупости за лесна слава и пари за тях самите. Хвалете разбира се непрекъснато и Османската империя и нямайте никакво уважение към чувствата и паметта на другите, нито срам - имам предвид онези от вас, които непрекъснато го правят. И с то с такава ревност, че виждам в това нещо патологично.

Бог да съди за това онези, които непрекъснато го правят.Това, което ще копирам тук, съм го правила и преди не веднъж в този форум.

Това е писмото на Левски, което е източникът на информация за "убитото дете".

И за онези, които за го виждали и друг път текста на това писмо и продължават да повтарят, че Левски бил убил дете, понеже може би не могат да понесат мисълта, че го е имало този българин в Османската империя, когото и българи и турци са крили от властта, а други - и българи и турци, са предавали - за тях не може да важи извинението на незнанието. Нито може да се каже, че имат чиста съвест, понеже не са знаели.

Из писмо на Левски до Л. Каравелов,
25.08.1872 г.

"...Ние [бяхме] скрити в къщата му. Фамилията му беше отишла на Троянския манастир, а той [бе останал] само с калфата си, 24-годишен момък. Според както изпитах, от дюкана си дохождал всеки път един час и половина преди момчето, [но] то не беше така. Към 3 часа дохожда калфата му, отваря портата, която беше заключена отвън, и влиза... Ако беше дошел той пръв, нямаше да става никакъв шум, а то дойде първо момчето. Посрещна го другарят ми. [Момчето] нададе вик: "Тичайте, хора!" Докато пристигна от мястото, дето бях на двора, то все вика и се бори с другаря ми. Пристигнах. Ръгнах го с камата на смърт, та дано народът да сбърка посоката на гласа му, [защото] улицата беше пълна с хора. Не умря изведнъж. Захвана да вика повече, което не можеше да се укрий вече. Ръгнах го още веднъж, за да не се мъчи и да не може да каже какви са били [нападателите]. Жално за невинното момче! Но ако не беше така, бе оцапано на много страни. Докато постигнем целта си, ще отидат и доста невинни хорица."
,
Не знам дали за някои вас 24 години е детска възраст... Може би е. Но далеч не е само това е важно в случая. Има и други неща, които са много важни. Ако вие мислите, че Бащата на турския народ Ататюрк е провели кардиналните си реформи в Османската империя и е поставил други основи на политическия и държавен живот в Република Турция без насилие, без потущаване на съпротивата на онези, които не са искали тези реформи, то вие много се заблуждавате... Въпреки това обаче Мустафа Кемал Ататюрк е един велик човек и забележителен политик на ХХ век.

Това, което някои от събеседниците тук не искат или не могат да разберат, или просто не им харесва да признаят е, че Васил Иванов Кунчев, известен още като Левски, като Апостола на свободата, като Джин гиби и др., е един велик човек, изпреварил времето си, който е мечтал са свобода и честна държава, за чиста и свята република, както той я нарича, в която всички да са равни пред закона и да няма потисничества над никого.

Васил Иванов Кунчев Левски е един политически революционер, у когото при това не е имало деление и омраза към обикновените поданици на империята, които не са били от неговия етнос и вяра. Въпреки, че го е преследвала властта именно на тази империя, в която мюсюлманите и турците са били поставени по-високо от християните, наричани неслучайно с презрителното име рая, т.е. стадо.

А някои от пишещите в тази и не само в тази тема, които, както всички ни, живеят в къде по-свободни времена, и които никой никъде не ги преследва, продължават да живеят с чувства на омраза, както и на подигравки с имената на личности, чиито имена ще надживеят и нашето време. И когато и нашите с вас имена, без значение дали са били известни някому или не, бъдат напълно забравени, ще продължават да бъдат известни имената и на Васил Иванов Кунчев Левски, и на Мустафа Кемал Ататюрк, въпреки, че и в техния живот на земята те не са били съвършени, нито биха могли да бъдат.

Те ще продължават да бъдат достатъчно високи, техните имена, за да надживеят и нашето поколение, и следващото, и по-следващото.

Но това не значи разбира се, че няма да продължават се намират всякакви дребни души, които да си въобразяват, че точно те биха могли да ги съдят, и да пишат глупости по техен адрес, белким те самите се прочуят... да чуе някой и за техните имена. Защото как ще чуе някой за твоето име, ако не напишеш роман с името "Рязаният поп" или пък "Тайният живот на една помакиня", или пък ако не напишеш и някоя лъжа за Левски, само и само името ти да стане известно на света... Да ти се продадат книгите, да спечелиш някой лев, както и евтина презряна слава на съвременна еднодневка.


п.с.:

Впрочем, споменатият по-горе автор на скандални романи и лъжливи публикации в някои медии - Христо Стоянов - е помак, доколкото знам. Сами преценете дали помашната общност трябва да се гордее с такъв един човек и автор или не.Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #124 on: October 10, 2014, 16:03 »
Tova pismo e laja i izmama sachineno ot savremenni haidyti, kakto i cqlata haidyshka istoriq sled izgarqneto na trite vagona s Osmanski arhivi.!!!


Togavashnite haidyti sa pisali savsem s dryga gramatika, kato tozi plevenchanin, koito iska da kalca cheloto na Djingibi:


„Недей ми туку стапа на краката, че ша са изправа един пат и ша та клацна в челото, и нема да ма забравиш за секоги“.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #125 on: October 10, 2014, 16:35 »
Мариана каква журналистка си като не знаеш значението на думата рая ( реая). Това са всички хора в империята които плащат данъци т.е. поданници. Целта ти е само да пропагандираш неверни неща за да злепоставяш Османската Империя. Чети малко и западни автори за ОИ. Убийството на детето не трябва да се извинява с нищо. Една е истината че Левски убива дете или момък когато е отишъл на грабеж. Друга е истината че той е бил смел революционер. Постави се малко и на мястото на родителите на това дете. Как можеш да им обясниш че детето е заклано с цел освобождение на народа. Да беше рискувал своя си живот.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

 • Adviser
 • ****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #126 on: October 10, 2014, 17:17 »

Quote


Впрочем, споменатият по-горе автор на скандални романи и лъжливи публикации в някои медии - Христо Стоянов - е помак, доколкото знам. Сами преценете дали помашната общност трябва да се гордее с такъв един човек и автор или не.

Не знам кой е моделът за България. Може би моделът е да не се слушат литератори. Вазов митологизира Левски докрай. Не, аз не съм го демитологизирал в книгата "Другият", просто разказах историята за майка му, която губи пет от шестте си деца и се самоубива. Коя майка би понесла детето й да бъде обесено за убийство на друго дете? Ако Левски дойде и заколи вашето дете, той ще бъде ли вече иконата Левски?Създавайки митове от такива като Левски, ние създаваме условия за поява на хора като Бойко Борисов. Създавайки митове от такива като помаците, ние създаваме условия за изтребване на нацията, ако щете. Гадно е, но е така. Докато не се отървем от това митологизиране, няма да се оправим. Митовете ни задушават. Създаваме мит от евентуален олимпийски шампион по дълъг скок като Левски. Комитетите, които се приписват на Левски, всъщност са идея на Георги Сава Раковски, на Матей Миткалото.Защо най-сетне не създадем истинските митове? Има десетки. Добри Желязков Фабрикаджията от Сливен осъжда Отоманската империя през 1868 г. в Цариград. Аз 15 г. съдя България за забрана на моя книга и делото ми в Страсбург още няма решение. Защо никой не знае за Желязков? Или Пенчо Семов Фабрикаджията от Габрово, който през 1919 г. дава 300 000 златни български лева от джоба си подкуп на двама кардинали, за да лобират за целостта на България? Кой друг го е правил? На тези хора трябва да се възхищаваме, а не да превъзнасяме Крали Марко, чийто първообраз Марко Вълкашин изколва собствения си народ на Косово поле!

Христо Стоянов,   „Марица"

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #127 on: October 10, 2014, 18:16 »
You are not allowed to view links. Register or Login
В книгата си „Левски най-ясната загадка” на стр. 281 – 282 Дойно Дойнов пише: „Всички те (защитниците на поп Кръстю – б. м.) обаче, пренебрегват записката на поп Кръстьо в „Требника” му с дата 23 ноември 1879 г., в която попът, като отхвърля обвиненията за предателство, малко след Освобождението характеризира Левски като жесток убиец, а делото му определя като авантюра…Той следователно си остава идеен противник на Левски”.
Дописката е от 29 ноември 1879 година и е цитирана многократно от всички защитници на поп Кръстю, а пълният й текст е публикуван в „Ръкописите на поп Кръстю” (2002 г.).
Преди клеветниците на поп Кръстю говореха, че мотивацията била материална, бил откраднал  парите на комитета, затова предал Левски. Като се намериха парите – 1364 златни монети с последна емисия 1867 г. – в дворното място на Марин поп Луканов през 1974 г., същите започнаха да търсят идейна мотивация.
На Дойно Дойнов ще припомним следните общоизвестни факти. Поп Кръстю пръв донася в Ловеч съчиненията на Георги Раковски и запознава с тях бъдещите комитетски членове. Неслучайно бащата на председателя Марин поп Луканов – поп Лукан Лилов, обвинява своя по-млад колега за участта на порасналото си дете: „Тоя проклет поп Кръстю подкокороса момчето ми, та го хвърли в тая беля”. Тоест, вдъхновил и мотивирал сина му да участва в освободителното дело.
Левски има високо мнение за свещеника, когото познава от Белград като последовател на Раковски.Обляга се на неговия авторитет и влияние, за да създаде комитет в Ловеч. Ако поп Кръстю е бил идеен противник на революцинното дело, то Левски точно него ли щеше да препоръча на Каравелов за редактор на нов вестник?
Ето как: “Наш свещеник, на име поп Кръстю, ще доде при Вас да са разбере ще може ли на Вашята печатница да издава вестник, който ще бъде слободен за в Българско. Той щеше да отиде в Ибраила да го издава, но аз му казах по-напред да доде да са разбере с Вас. Човек е, който може да Ви бъде полезен, па и вие нему, в неговата работа”. (Из писмо на Левски до Л. Каравелов от края на юли 1872 г.)
Идеите на създадената от Васил Левски организация са залегнали в „Нареда на работниците за освобождението на българският народ” (проект за устав на БРЦК) от 1871 г. и в устава на БРЦК от април 1872 г. Самият поп Кръстю се е клел и е заклел членовете на революционния комитет в Ловеч, че ще спазват и изпълняват устава. Той никъде не осъжда идеите, а критикува някои действия на Васил Левски и на членове на революционните комитети, извършени в нарушение на революционния закон.
Никъде в „Нареда на работниците за освобождението на българският народ” и в устава не пише, че членовете на комитетите, които събират пари за революцията, трябва да получават процент от събраната сума.
В писмо до революционния комитет в Сливен (пролетта-лятото на 1871 г.) обаче Левски указва друго: „Юнаците отгдето вземат пари, трябва да се изважда десетъкът от парите да им се разделя, а другите – да остават в касата”. Очевидно този документ е някакъв „поднормативен акт”, който води до изкористяване на  революционната борба, като развързва ръцете на хора с престъпни намерения, които превръщат революционната организация, създадена за освобождението на българите, в средство за лично обогатяване. Пишещите за Васил Левски упорито мълчат за това писмо.  Но поп Кръстю разкрива корена на злото и фаталните последици от него: „Ако тези народодвигатели се наемаха да събудят народа на въстание, то, с обиране къщи и хазни, и с убиване невинни хора ли трябваше да бъде? Или тия мислеха, че с това щат можат да набавят потребните на въстанието? Това може и едно малко дете да разбере, че е глупост, или пък че под булото на народно движение, се криеше нещо частно интересно, което е и очевидно”. Никъде в устава на БРЦК не пише, че трябва да се обират къщи, още по-малко български.
В свое писмо до Любен Каравелов от 25 август 1872 г. Левски описва следната случка: „С още един другар по пладне в Ловеч всред града, преоблечен, тайно, че през друга къща влизам у едного чорбаджия … Аз исках да го…и парите му…; … Пред „св. Богородица” в понеделник, по 3 часа европейски дохожда калфата му, отваря портата, която беше заключена отвън, и влиза, но преди да дойде изчупил бях врати, сандъци и не намерих повече освен 1400 гр. турски все бешлици”.
Никъде в устава на БРЦК не пише, че трябва да се убиват невинни хора (камо ли пък  българи).
Писмото на Левски до Любен Каравелов продължава: „Така бях приготвен вътре, ако дойдеше той напред, нямаше да става никакъв шум. А то дойде напред момчето, посрещна го другарят ми, нададе вик: тичайте хора! На която страна бях в дворът, докато пристигна, то все вика и бори се с другарят ми, пристигнах, ръгнах го с камата си на смърт, та дано сбъркаше народът посоката на гласът, който беше напълнил улицата. Не умря изведнаж, захвана да вика повече, което не можеше да се укрие вече, ръгнах го още веднаж, за да се не мъчи, и да не може да каже какви са били”.
Въз основа на горните безспорни факти поп Кръстю обвинително пита: „Кой и защо уби невинното младо момче в Лович (в Денчовата къща) и защо отиде там? Народ ли да събужда, или къща да обира и хора да убива?”.
През април 1872 година, в Ябланица, Димитър Общи принуждава наместника на Ловчанския владика – дякон Паисий – да му даде 6000 гроша, заплашвайки че ще го убие, ако съобщи някому за случилото се. Паисий обаче проговаря, а Димитър Общи, който присвоява средствата, отрича да е взел парите. През май същата година Общи иска разрешение от Ловчанския комитет да убие неудобния за него дякон, под предлог, че щял да издаде комитетите на властта. По доносите и подстрекателствата на Общи е взето решението за смъртното наказание на владишкия наместник (началото на юли 1872 г.). На 11 юли 1872 г. дякон Паисий дава „пет бели меджидиета” на друг комитетски член – Марин Попов от Голям Извор, който, подобно на Общи, присвоява парите. Същия ден Марин Попов участва в опит за покушение срещу дякона. (Сред организаторите на несполучливия атентат край Голям Извор са още Георги (Герго) Стойков, Димитър (Дидьо) Пеев, Васил Бушеранов и Димитър Крачунов, направили пет месеца по-късно пълни самопризнания пред турския съд и разказали подробно за дейността на комитетите и на Левски. „Заслугите” на въпросните лица са високо оценени от Дойно Дойнов, който, по случай 170-тата годишнина от рождението на Левски и в качеството си на председател на Общобългарския комитет „Васил Левски”, присъства на откриването на паметник с техните имена.) С убийството на Паисий, Общи и Марин Попов целят да прикрият извършените от самите тях нарушения на устава, а именно злоупотребите със средства на националноосвободителната организация. Никъде в устава на БРЦК не пише, че владичината, събирана от българските църковни служители за издръжка на народните църкви и училища (Екзархийски устав от 14 май 1871 г: „За вула – 12 гр. От тях половината се дава на ковчега на казата или нахията, на която принадлежи венчаваният, в полза на училищата й”), трябва да бъде отнета в полза на  революционната борба, но тетевенци възнамеряват да ограбят жертвата. За користните им подбуди разказват някои от тях в показанията си пред турския съд: Тодор Кръстев –  „Попът ще го убият от името на народа. Поне да го убием сега, че у него има пари, да вземем парите!” (24 октомври 1872 г.), Лечо Николов –„Казаха ни, че у себе си той имал пари. „Щом падне, вземете ги и ги донесете!”(16 декември 1872 г.). Относно предстоящото убийство на владишкия наместник, след завръщането си в Българско /юли 1872 г./ Левски пише на Любен Каравелов: „Възпрятаме ръкавите си! И каквото ми се чини, ще се почне от черна глава”. По същия въпрос, в показанията си пред турския съд, дадени на 8 януари 1873 г., Левски признава: „Според дадения от Димитра рапорт, дяконът щял да издаде работата на властта. Съгласно постановленията на комитетския устав, той трябваше да бъде убит. … Комитетите не вършеха никаква работа без подписа с моето лъжливо име Арслан Дервишоглу. Каквото и да съм казал преди за убийството на дякона, аз изпратих на Димитра писмо с подпис”. Приносител на писмото е Иван Драсов от Ловчанския комитет. Раненият дякон е пренесен във владишкия конак, където умира след два часа (20 срещу 21 юли 1872 г.). Въпреки опитите на орханийския каймакамин да разбере кого Паисий подозира за срелбата, дяконът издъхнал без да издаде нещо. Властта претърсва всички ханове и разпитва всички пътници, но виновникът за смъртта на владишкия наместник не е установен. Истинският извършител на убийството и неговите съучастници са разкрити в хода на следствените действия във връзка с обира на Орханийската хазна в Арабаконашкия проход (22 септември 1872 г.). На 24 октомври 1872 г. Тодор Кръстев пръв съобщава пред Мазхар паша името на убиеца: „Димитър от Сърбия е, който уби в Орхание попа”.
Запознат в детайли с убийството на владишкия наместник, поп Кръстю отново обвинително пита: „Кой и защо уби дякон Паисия, когато той беше невинен човек и, който и при издъхването си не изказа убийците ако и да ги знаеше кои са?”
Поп Кръстю е искрен и последователен както като участник в националноосвободителното движение, така и в оценката си за него. Още преди да срещне Левски, той приема революционната идея от Раковски, на когото прислужва, докато учи в Белград. Като касиер на Ловчанския комитет поп Кръстю настоява изпълнението на патриотичните цели да бъде съобразено с устава на революционната организация и критикува всеки, който го нарушава. Изхождайки от правотата на принципната си позиция, той логично приема за истинска реализация на идеята за освобождение на българския народ чрез всенародна революция не политико-криминалните убийства и кражби срещу сънародници, а безкористната саможертва в смъртоносна схатка с петвековния поробител. „Разумният човек – пише поп Кръстю – може да нарече народно движение, само ония дръзновени юнаци, като Х. Димитра, Ботя, Панайота и др. които ги последваха и излизаха да се бият с тиранското правителство и изгинаха за отечеството си; както и толкова братя в Тракия, а не такивато съмнителни потайности, които се вършеха по явна посока към съсипителни следствия”.
Следвайки духа и стила на Дописката от 1879 г., днешните защитници на поп Кръстю питат: Кой и защо петни името и паметта на свещеника, когато той е бил честен и безкористен революционер? Левски ли да величае или меркантилните си интереси да обслужва?
22 януари 2013 г.      Васил Колев – издател на съчиненията на поп Кръстю

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #128 on: October 10, 2014, 20:57 »

Do jurnalistkata g-ja Marina

Въз основа на горните безспорни факти поп Кръстю обвинително пита: „Кой и защо уби невинното младо момче в Лович (в Денчовата къща) и защо отиде там? Народ ли да събужда, или къща да обира и хора да убива?”.


Изхождайки от правотата на принципната си позиция, той логично приема за истинска реализация на идеята за освобождение на българския народ чрез всенародна революция не политико-криминалните убийства и кражби срещу сънародници

22 януари 2013 г.      Васил Колев – издател на съчиненията на поп Кръстю

Offline Suleyman.45

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 357
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #129 on: October 11, 2014, 09:19 »
S/u islyamskiyat svyat se vodi 3 ta svetovna voyna s vsiçki pozvoleni i nepozvoleni sredstva.Bılgarskoto obştestvo nyama nujda daje ot psihologiçeska podgotovka,no mediite i polititzite prodaljavat da pompyat naprejenieto ubedeni v slabosta i bezzaştitnosta na jiveştite v B-ya müsülmani.Zabravili sa maksimata,çe koyto see vetrove şte jıne uragani i buri.Etniçeskite sblısatzi minaha prez bivşa Ügoslaviya,arabskiya svyat,Ukrayna,Birma i t.n.Trybva tırgovtzite na orıjie da trupat peçalbi nezavismo ot prolyatata krıv i sılzi.Mnogouvajavanata ot men Mariana stradayki za velikiya spored neyna milost Levski ne biva da zabravya,çe jiveem tuk i isega i imenno tuk i sega moite bratya i sestri ako pitame 90 protzenta ot bılgarskiyat narod tryabva samo da hamaluvat kato robi i da mılçat.Nyamame pravo na vyara,nyama me pravo da govorim ezika si,nyamame daje pravo da izpilnyavame i religioznite si obredi.Nito edin bılgarski jurnalist raboteşt v bılg.medii ne mu minava daje i prez uma,çe nntelektualnoto mu nivo s nişto ne epo razliçno ot futblnite fenove na uj taka nareçeni grandove.Kolkoto do Hristo Stoyanov toy sie çist pravoslaven bılgarin.Estestvenno kogato pişeşe gnusotii za pomatzite ili dokato ne propisa neşta koito ne iskate daje daçuete.

Offline Svetlina

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1160
 • Опознай родината, за да я обикнеш!
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #130 on: October 11, 2014, 13:15 »
Американски подлоги и про-османски шпиони!

Пълни отпадъци, какво да се прави! Едни и същи безработни, задръстени мозъци...

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #131 on: October 11, 2014, 17:38 »
 Dingibi = izchezvashtiq kato mishka v mishi dypki.


Da ne beshe ybil 14 godishnoto momchence pak shteshe da yvisne na vajeto, shtoto toi e tragnal da ybiva Chorbadjiqta za da my otkradne parite.


В свое писмо до Любен Каравелов от 25 август 1872 г. Левски описва следната случка: „С още един другар по пладне в Ловеч всред града, преоблечен, тайно, че през друга къща влизам у едного чорбаджия … Аз исках да го…и парите му…; … Пред „св. Богородица” в понеделник, по 3 часа европейски дохожда калфата му, отваря портата, която беше заключена отвън, и влиза, но преди да дойде изчупил бях врати, сандъци и не намерих повече освен 1400 гр. турски все бешлици”.Никъде в устава на БРЦК не пише, че трябва да се убиват невинни хора (камо ли пък  българи).Писмото на Левски до Любен Каравелов продължава: „Така бях приготвен вътре, ако дойдеше той напред, нямаше да става никакъв шум. А то дойде напред момчето, посрещна го другарят ми, нададе вик: тичайте хора! На която страна бях в дворът, докато пристигна, то все вика и бори се с другарят ми, пристигнах, ръгнах го с камата си на смърт, та дано сбъркаше народът посоката на гласът, който беше напълнил улицата. Не умря изведнаж, захвана да вика повече, което не можеше да се укрие вече, ръгнах го още веднаж, за да се не мъчи, и да не може да каже какви са били”.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #132 on: October 11, 2014, 21:08 »
Svetlanka, milichkata: Американски подлоги и про-османски шпиони! :o :) :-*

Offline Mariana

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1078
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #133 on: October 12, 2014, 20:40 »
You are not allowed to view links. Register or Login

Не знам кой е моделът за България. Може би моделът е да не се слушат литератори. Вазов митологизира Левски докрай. Не, аз не съм го демитологизирал в книгата "Другият", просто разказах историята за майка му, която губи пет от шестте си деца и се самоубива. Коя майка би понесла детето й да бъде обесено за убийство на друго дете? Ако Левски дойде и заколи вашето дете, той ще бъде ли вече иконата Левски?Създавайки митове от такива като Левски, ние създаваме условия за поява на хора като Бойко Борисов. Създавайки митове от такива като помаците, ние създаваме условия за изтребване на нацията, ако щете. Гадно е, но е така. Докато не се отървем от това митологизиране, няма да се оправим. Митовете ни задушават. Създаваме мит от евентуален олимпийски шампион по дълъг скок като Левски. Комитетите, които се приписват на Левски, всъщност са идея на Георги Сава Раковски, на Матей Миткалото.Защо най-сетне не създадем истинските митове? Има десетки. Добри Желязков Фабрикаджията от Сливен осъжда Отоманската империя през 1868 г. в Цариград. Аз 15 г. съдя България за забрана на моя книга и делото ми в Страсбург още няма решение. Защо никой не знае за Желязков? Или Пенчо Семов Фабрикаджията от Габрово, който през 1919 г. дава 300 000 златни български лева от джоба си подкуп на двама кардинали, за да лобират за целостта на България? Кой друг го е правил? На тези хора трябва да се възхищаваме, а не да превъзнасяме Крали Марко, чийто първообраз Марко Вълкашин изколва собствения си народ на Косово поле!

Христо Стоянов,   „Марица"


Нерде Левски, нерде Бойко Борисов...

Що се отнася до това, че никой не бил знаел за Матей Миткалото, за Георги Раковски, за Добри Желязков, ако г-н Стоянов не е знаел и късно е научил, не бива да приписва това свое първоначално незнание на други хора. Нито да правим манипулативни внушения.

Не знам защо толкова ви пречи Левски. Нито защо на Христо Стоянов му пречи Левски.

Никой не казва, че на романтичността на дядо Вазов не трябва да се гледа с разбиране, че той наистина романтизира героите на своето време.  Но да се твърди, т.е. нагло да се лъже, че Левски е убил дете, това е нещо съвсем различно.

Но както и да е.

Аз наистина нямам време за празни спорове.

Продължавайте да вдигате костите на Левски, макар че това наистина е грозно и говори за липса на самочувствие и липса на мяра не у някого другиго, а у настървените да го правят.

Странно, че за разлика от немалко негови съвременни турци, които са крили Левски от властта, които са го уважавали и почитали, днес се намират турци, които изпитват върла омраза към него, въпреки че нито са му съвременници, нито могат да бъдат заподозрени в нещо друго, освен в това, че правят подобни неща просто от омраза към всичко българско. Както и хора като Христо Стоянов, които да се нуждаят от това да цапат името на Левски, под маската на псевдозагриженост към историята.

И се стига дотам, че в примерно в теми като тази, която е за турски учен, който казал, че помаците са турци, не знам колко постове има вече пак за Османската империя и пак за това, че Левски бил убил дете... Аз от много време не бях влизала в този форум, но имам спомени, че тия същите неща много пъти са били писани и повтаряни в други теми, само и само да се настървяват членовете на този форум към презрение към всеки добър пример от българската история и непрекъснато да им се повтаря, че нищо красиво и добро няма тази история. Само в историята на Османската империя има нали, как иначе, и за тази империя кой знае защо толкова много се коментира и днес. Защо е това, не мога да разбера?  Защото има хора, които мечтаят тя да се върне под някаква форма, затова ли е целият зор?

Е, желая ви всичко хубаво.

Аз не съм привърженик на безкрайните повторения, в които някакви пропагандисти непрекъснато се упражняват.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Турски учен обяви помаците за турци
« Reply #134 on: October 12, 2014, 23:35 »

България е нашата обща родина и само онези които са загинали за нея могат да твърдят че я обичат.
Не са важни годините на закланото дете младеж или старец. Важното е че до скоро време никой не знаеше че Левски отива на кражба при заможен българин, където убива калфата на този българин. Знае се що годе какви са годините не един калфа по това време. Кражбата и убийството са факт, и не разбирам защо Г-жа Мариана толкова се старае да увеличи годините на покушеното дете или пък младеж. Никакво убийство на невинен човек не може да се управдае с нищо. Те това е което трябва да усъзнаем и да приемем без всякакви увъртания.   

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42