Author Topic: Турски учен обяви помаците за турци  (Read 56039 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
You are not allowed to view links. Register or Login

Темата тук е за един турски учен, който обявил помаците за турци, и за това, че наука и пропаганда са две различни неща.

Не виждам защо трябва помаците в Турция или където и да било другаде да се обявяват за турци. За да бъдат част от турската нация ли, където и да се намират?

И след като в Турция никой никого не пита за етническия му произход, както казваш ти, Субиги Курт, още по-чудно е това старание сред турски учени помаците в Турция и въобще помаците  да се изкарат с турски етнически произход.


Мариана, сигурно е че завиждаш на Помаците живэщи в Турция че са първокласни граждани на тази страна, докато положението на Помаците в България е съвсем друго. Разгледай медийните коментари и ще се увериш. В близкото минало има над 10 насилствени покръствания, интернирани, убити, изтерзани, опуречени и пр. Никой никого не кара да се нарича турчин в Турция, но ксенофобската среда в която живэте ви кара да мислите че и надругаде е така. Няма нужда да завиждате, а вземете се пооправете. Въпреки че по времето на насилствените покръствания сумати хора бяха убити, до сега няма нито един осъден. Убийците свободно се разхождат между вас, но ти си тръгнала да критикуваш други, които винаги са давали подслон именно на тези изтерзани и прокудени хора. Мислите че всички други хора по света са като вас но жестоко се лъжете. Оставете хората намира и те обезателно ще си намерят правилния път. 

Offline KaraIbrahim

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 1282
 • Gender: Male
  Е,аз пък не виждам логика в това помаците да бъдат обявявани за българи.Фактът,че живеят в дадена страна изобщо не ги причислява като част от нацията и.Че по тая логика в скоро време ще трябва да ги обявим за испанци,англичани,американци...Даже може и независим щат да си заформим.Пенсилвания вече е населен предимно с помаци  :D Истината е,че помаците сме били по земите си още преди тук да е имало българи,турци и каквото и да е още.Фактът,че във всички балкански страни помаците се идентифицираме като "наши", "нашенци", "наште" ,а езикът ни е "нашта", "нашенски" означава едно–че помаците не се припознаваме с нито един от съществуващите днес етноси тук. Езикът ли–езикът се претопява,забравя.Днес в Гърция помаците говорят предимно турски,в Турция също.В България пък–български.В наши дни езикът не бива да се смята за признак към етническа принадлежност.Да не коментирам вероятността българския език да е ползвал за база помашкия.Някой да каже кое кога е възникнало?

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
You are not allowed to view links. Register or Login
Не се срамувайте все пак от българския език. Не се срамувайте от това, че той е и ваш майчин език. (За онези от вас разбира се, които са помаци.)

Езикът за нищо не е виновен.
Марияна, бих те помолил да ни обесниш нещо за Копската азбука какво знаете за нея.
Защо има толкова голяма прилика с кирилицата.
От къде, кога произлиза, Кирил и Методи не са ли присвойли за свое дело.

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Metodius e obiknoven obshtak, koito nosi disagata na Kiril, a Kiril pishe CHERKOVNO-SLOVO sus grukski "vizantiiski"  zavyrtylki (a ne "cherkovno-slqvqnska azbyka", shtot slqvani kato termin nqma do ryskata propaganda za zavladqvane na balkanski zemi, slavqni e termin za zavladqvane i manipylirane na balkanskiq polyostrov ot strana na vikingite narecheni po kasno rysi) za nai-razlichni pridoshli plemena v srednovekovieto po molba na princ Rastislav vuv  Veliko_Moraviq ot Vizantiiiskiq Imperator. Kopticata e otkradnata ot Kliment ychenik na Kiril zatova se pishe na imeto na ychitelq my garkoman Kiril.

Kliment , Angelarii, Naym i oshte edin ne se seshtam za vizantiiskoto my ime sa vse vizantiiski podanici pokaneni da izychat Bibliqta na cherkovno slovo na  nai-razlichni skitnici v Centralna Evropa v  Srednovekovieto. Goneni ot Frankskata Imperiq  prodaljenie na Rimskata  imepriq do Tyna-Bulgar kade sa prieti ot Bori-"s" da izychat na edin i susht ezik podanicite na Purvoto carstvo / imperiq kade elita i  aristokratite sa govoreli turkski kato sabratqta si vuv Volshka Bulgaria.

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Quote
"Да не коментирам вероятността българския език да е ползвал за база помашкия.Някой да каже кое кога е възникнало?"

Moeto obesnenieto e,, che  vseki znae korennite jiteli do Solun sa govereli dreven makodonski otkadeto idvat dvamata vizantiici Kiril i Metodius s techenie na vekove se prisvoqvat nai razlichni chyjdi dymi i termini ot nai razlichni chyjdi narodi, a Klimen-cho kradeca krade Kopskata azbyka i se vnedrqva s manipylacii za "bAlgarska".Offline Suleyman.45

 • Advanced member
 • *****
 • Posts: 357
Ne razbiram zaşto tryabva da se podskaça po povod  izkazvaneto na türkskiyat profesor,takova mu e vijdaneto taka se e izkazal.Vseki çovek e edna vselena vseki prinadleji kım etnost kım koyto çustva çe prinadleji.Ne razbiram i zaşto redoviyat bılgarin priema vsyaka teza,koyato ne haresva,kato liçna obida i propaganda.Mejduvproçem trybva da ste mnogo blagodarni na Osmanskata impriya,zaştoto blagodarenie na sıvmesnoto ni sıjitelstvo se nauçihte da se kıpete,imate natzionalni praznitzi i kakvo da uçat detzata vi ças po istoriya.Liçno az na fona na bojidardimitrovtzi,georgimarkovtzi,profesorpirgivitzi-baevitzi i raznite mu tam piyanitzi profesori poveçe vyarvam na türkskite profesori nay malkoto zaştoto sa istinski,a ne detza na aktivni bortzi.

Offline Mariana

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1078
You are not allowed to view links. Register or Login
Марияна, бих те помолил да ни обесниш нещо за Копската азбука какво знаете за нея.
Защо има толкова голяма прилика с кирилицата.
От къде, кога произлиза, Кирил и Методи не са ли присвойли за свое дело.


Не съм специалист по коптска азбука разбира се, но и според мен има прилики с кирилицата.

Може би това е така, защото коптската азбука е създадена въз основа на гръцката, като са били направени някои промени и са били добавени допълнителни букви, за нуждите на езика, за който е била създадена - коптския.

И за разлика от азбуката, измислена от св. Кирил и Методий, която се нарича глаголица и която е била създадена и използвана преди кирилицата, кирилицата, която е била измислена от учениците на Кирил и Методий и е била кръстена килирица в чест на св. Кирил, също използва за основа гръцката азбука. Като са били направени промени и са били добавени допълнителни знаци за нуждите на езика, за който е създадена - в случая старобългарския.

Така че по-самобитната азбука определено е глаголицата, и тя е тази, която е била измислена от св. Кирил и Методий. Но използването на глаголицата лека-полека отстъпва място на използването на кирилицата, която е била наречена на името на св. Кирил, но не той е създал или съставил тази азбука, а негови и на неговия брат Методий ученици. Защото глаголицата е по-сложна като графика на изписване на буквите, тя е била измислена като сакрална азбука и всяка буква в нея е имала такива търсени скрити символични значения. Но кирилицата е била по-лесна за изписване и научаване, и затова се е оказала по-практична вероятно, поради което постепенно тя се налага като по-масово използване и тя остава, в крайна сметка, като употреба.

И поради това, че както вече споменах, кирилицата е била създадена, както и коптската азбука, чрез използване за основа на гръцката азбука, макар и по различни начини, това вероятно е причина за приликата между коптската азбука и кирилицата.

Това е, което мога да кажа по темата. Повече би могъл да каже някой професионално занимаващ се с историята на световните писмености, с различните графични писмени системи, какъвто аз разбира се не съм.
Offline Mariana

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1078
You are not allowed to view links. Register or Login
  Е,аз пък не виждам логика в това помаците да бъдат обявявани за българи.Фактът,че живеят в дадена страна изобщо не ги причислява като част от нацията и.Че по тая логика в скоро време ще трябва да ги обявим за испанци,англичани,американци...Даже може и независим щат да си заформим.Пенсилвания вече е населен предимно с помаци  :D Истината е,че помаците сме били по земите си още преди тук да е имало българи,турци и каквото и да е още.Фактът,че във всички балкански страни помаците се идентифицираме като "наши", "нашенци", "наште" ,а езикът ни е "нашта", "нашенски" означава едно–че помаците не се припознаваме с нито един от съществуващите днес етноси тук. Езикът ли–езикът се претопява,забравя.Днес в Гърция помаците говорят предимно турски,в Турция също.В България пък–български.В наши дни езикът не бива да се смята за признак към етническа принадлежност.Да не коментирам вероятността българския език да е ползвал за база помашкия.Някой да каже кое кога е възникнало?Помаците имат български етнически произход не защото и днес в България живеят помаци, а защото точно от българския етнос са се отделили и са придобили с приемането на исляма в началото на османския период, своя специфика, която продължават да имат и днес, където и да живеят, в България, Турция, Гърция и пр., след края на османския период.

А що се отнася до това, че на Балканите имало помаци преди да има българи, разбирам, че митологията е често по-примамлива от историческата истина, но митология и история въобще не са едно и също нещо.

Помаците в Турция или в Гърция може и да забравят някой ден своя майчин език - не на последно място и защото в държавната училищна система нито в Гърция, нито в Турция техните деца не учат учат своя майчин език. В Гърция, което е някакъв прецедент, бих казала, може би в световен мащаб, те учат като майчин език турски, а в Турция, естествено всички учат турски. И това е отделна тема - за непризнаването на това, че майчиният език на помаците е български в нашите южни съседки, където се правят не от вчера опити за самодейни помагала, изработвани неизвестно от кого на база на помашките говори, защото изглежда и в Гърция, и в Турция, биха предпочели да подпомагат или сами да организират подобна самодейност, само и само да не признаят майчиния език на помаците като български. И това непризнаване е през цялото време, не е от сега, както вече споменах. Но дори да го забравят помаците или част от тях своя майчин език, защото не го изучават или защото трябва да учат и доста други езици, или защото така или иначе са от поколения някои в друга езикова среда, това не може да промени постфактум истината за техния произход.

Що се отнася до това, че българският език бил възникнал на база на помашкия говор... :) как да коментира човек подобни твърдения, освен с усмивка?

Но въпросът за езика винаги е бил объркван от политически в крайна сметка спекулации или амбиции. Ако учените езиковеди в Гърция и Турция, както вече споменавах, или поне някои от тях имаха тази професионална доблест да признаят публично този факт, да го кажат на своите граждани, или поне на някоя международна езиковедска среща примерно да го признаят - спекулациите с това какъв е майчиният език на помаците и объркванията по този въпрос щяха може би да престанат. Но това не е политически изгодно и никога не е било, изглежда, за тези страни. Така че и учените, не само политици и управници, предпочитат това положение на непризнаване да остане. И не само да остане, то се и развива с всякакви самоделни опити за помашко-турски речници, за писане на помашки на латиница, неизвестно от кого и как измислени граматически правила, ако изобщо има такива, и пр. То и самото създаване на отделен помашки етнос е според някои тръгнало именно от подобни политики. Към това ще си позволя да добавя само и един реторичен въпрос - на кой език е думата "нашенски", с която дума помаците в Гърция или в Турция определят своя майчин език? Дали е на турски думата "нашенски", дали е на гръцки, на кой език е? Това е нашият език, казват те, и той е и техен без съмнение. И затова, като отиде някой турист примерно от България в Гърция или Турция, може да се разбере на своя език с помаци от тези страни, без да е нужно да знае гръцки или турски.

Впрочем, това естествено желание на помаците, живеещи в различни балкански страни, да се чувстват една общност, каквато и са така или иначе, въпреки че има и някои различия, няма как да не се спъне, от някаква гледна точка, и в митологичните тези и спекулациите за езика, които не са преставали никога, и които, освен това, са в някакъв смисъл са и примамливи. Обаче какво например ще отличи помаците в Турция, които са забравили вече своя майчин език, с турците в Турция? Какво ще ги отличи - дали вярата, която е една и съща, дали расата примерно, която естествено е една и съща не само за тях, но и за цялото традиционно население на Европа и част от Азия. Какво? Само онази самобитна памет за различността, останала в обичаите и в поколенската памет. Обичаи, които се обявяват понякога обаче също за турски от турски учени

Помаците наистина носят специфична култура, култура, възникнала и развила се за някои може би още по времето, когато не е имало още въобще название помаци, т.е. когато може би част от техните предци са били в богомолски общини, т.е. още преди времето на завладяването на полуострова от Османската империя. Но тази възможна връзка - на богомилите с помаците също не е белег за етническа, а за верска различност, и тя е само един щрих от предисторията на възникването на помашки общности. Които при това са имали различни локални названия, едно от които е било помаци, има и други локални названия. Различната, специфична култура на помаците е плод именно на това съчетание между население, което е приело исляма по времето на Османската империя, но което не идва с тази вяра по тези земи, както е с османските турци, а носи друга културна и верска предистория. И тази различност се е развила и останала, и си остава разбира се и в наши дни. Тя е това, с което помаците могат да се гордеят и което да продължават да пазят. Но ако искат това опазване да стане чрез забравянето на майчиния език или пък чрез митологични теории за произхода, който се търси къде ли не, само не и там, където е, това едва ли ще стане. Във всеки случай не и на естествена и достоверна исторически основа, не на основата на митологични версии, или на поредни "научни" опити да се изкарат не точно такива, каквито са.Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Kolkoto i da ysyskvash i zavartash proizhoda na Pomacite ne proizliza po vremeto na Osmanskata imperiq a se govori mno-o-o-go vekove po napred predi oshte da se chye izobshto za termin  kato "bAlgari".

V po gorniq post bqh posochil:

Zashto pomacite v Batak sa narichani turci a ne "bAlgari" predi nacionalizaciite na darjavite ot vashi haidyshki "istorici" i pisateli na izmisleni bymashki sled izgarqneto na trite vagona Osmanski arhivi pak ot haidyshki "istorici" i pisateli ?

Zashto ne sa narichani "bAlgari" ami sega si trugnala da si skybish kosi i grizesh nokti ? 

Offline KaraIbrahim

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 1282
 • Gender: Male
You are not allowed to view links. Register or Login


Помаците наистина носят специфична култура, култура, възникнала и развила се за някои може би още по времето, когато не е имало още въобще название помаци, т.е. когато може би част от техните предци са били в богомолски общини, т.е. още преди времето на завладяването на полуострова от Османската империя.

  Съгласен съм!Помаците носят своята специфична култура не само преди да се появи названието помаци.Носят я от по-рано – преди да се появи названието българи.Е,друга религия са имали наистина,но останалото е съхранено. Но да наричат себе си българи данни няма.Наричани са били така единствено за да се уточни принадлежност към държавата България.Чакам някой да покаже доказателства,че те са се наричали българи.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Българска Историческа Истина! Известни борци на Българщината

Талгат Таджудин

Мюфтия и председател на Духовното управление на мюсулманите в Русия:

"И така тези татари обезателно, са чисто и просто българи... А българите са приближени на другите родствени българи. Просто едните са останали на Волга, а другите са отишли на Дунава..."

Росииская Газета

За пръв път през 2010 в Волжка България и цялата Руска Федерация ще бъде извършено самопреброяване, в което всеки чувстващ се волжки българин ще може да го заяви и това да се отчете. Ето малко информация за борците за Българщината там, в Другата България, с информация от сайта на Българската партия в Татарстан - Болгарский Националний Конгрес

Ние развяхме зеленото знаме с изобразената звезда и полумесец. Ние ще защитаваме нашите религиозни, национални, и политически права, защото това е свещенна война против правителствената агресия".

До заявление отправено до Императора на Русия - Николай II

"Настанало е време, дошъл е часът, всички угнетени народи да се обединят в една мощна сила. Целия свят Божий, ще се очисти от вековната зараза на лъжите лицемерието и злото.

Да живее международното братство, равенство и любов."

Из писмо на Сардар Вайсов

Садри Максуди

Депутат в руската "дума", президент на република "Идел-Урал"(първият президент на волжко Българският народ)!


"Рано или късно ще имаме същита права каквито и вие!"

Изявление в Руския парламент по повод шовинизма и болшевизма, през ноември 1909

В книгата на Адиле Айда, "Садри Максуди" от 1996 на страница 68 става въпрос за проблематиката на думата "татарин".

Ето какво казва Садри Максуди в руската дума:

"Самите татари до неотдавна, отказваха да се самонаричат така, а предпочитаха думите Българин, или Мюсулманин. термина Татарин не е научнен, а е плод на историческо недоразумение"

По късно през 1919 година Максуди повтаря същия извод

"Съшествено важно е да обърнем внимание на това че името на моята нация татари е историческа грешка"


Каримулин А. Г.
Доктор на науките, академик.

"самоназванието татари в поволжието и приуралието е просто наименование на Българите. Каквито и да са били традициите и интересите да се нарекат тези хора "татари", това самоназвание противоречи на историческата деиствителност, така и на етноса и народа ни!"

От книгата "Татари - етнос и етноним" - 1989.

Закиев М. З.

/Академик/

"съвременните татари, са местните българи"

В книгата "етногенез на тюрко-татарите" - 1998

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline ibrahim65

 • Moderator
 • *****
 • Posts: 3000
 • Gender: Male
Колкото по рано разбереме толкова по добре ще е за всички ни.
Че името България е геогравско понятие, и че не дава никакви права или привилегии на населяващите я етноси.
България е като майка, еднакво стопанисва и цени всички нейни чеда няма никакво значение кой какъв се чуства или каква вяра изпълнява или не изпълнява.
В конституцията колкото и ясно да е опоменато че България е населявана само от един етност всички ние много добре знаем че това не е вярно, не мога да се съглася че съм един и същи етност със циганите и копанарите, българите и власите, турците и македонците, и и и ......

Offline ali m

 • Senior member
 • ****
 • Posts: 107
Ако разрешите малко да се намеся в дискусията!Нека първо да поясня че помаците не са притрябвали на никоя от балканските държави освен като роби и като територия.Етническото прочистване на помаците след 1878 година има такива небивали размери че априлското въстание в сравнение с него представлява само селска седянка,убеден съм че всеки помак прочел книгата на Георги Зеленгора би изпаднал в ужас от неговите размери.Убеден съм че ако голяма част от помаците разберат истината за размера наетническото прочистване никога дори не биха си помислили за българско самосъзнание.Още повече ако разберат че "българите",които се смятат за българи нямат почти нищо българско в тях и че истинските българи са в днешен Татарстан и имат ислямска култура много от преди турците да приемат исляма,а град Булгар като център на тяхната цивилизация,бележи сериозна ислямска култура ползва арабска азбука и тюркски език има според сегашните български историци персийски или тюркски произход.Спира монголите и може би е основата  на османската империя,защото в битката на селджуците срещу Византия при Манцикерт в 1071 година авангарда на селджукските турци е от булгари,благодарение на които селджуците печелят битката и навлизат в Мала Азия и създават османската империя.Така че може да се каже че османската империя е създадена на основата на разбитата булгарска ислямска цивилизация от монголите,най-вероятно защото и селджуците и булгарите са тюрки,говорят близки езици и са с илямска култура.Между впрочем муслиманите булгари са отразени от древните арабски историци много добре.И май ще се окаже че българите са били под булгарско робство,а Османската империя води войната в Крим за освобождение на булгарите от руското владичество и от асимилационния процес на който са положени булгарите от страна на руснаците и да спрат унищожаването на ислямската цивилизация на булгарите от които са произлезли стотици ислямски учени с названието Ал-булгари.А така наречените "българи" на Балканския полуостров в които най вероятно не е останало нищо българско а са славянизирани и асимилирани от славяните и дори не говорят български език а славянски искат да препишат този асимилационен процес и на помаците,които са муслимани дори от преди навлизането на прабългарите отсам Дунава част от които също са били муслимани но са асимилирани от Византия и балканските славяни.И ако се окаже че османските турци са именно булгарите ще се окаже че истинските българи са турците а помаците са нещо съвсем различно и от едните и от другите те имат арабски произход и са на балканския полуостро от преди и двата вида тюрки(българите и турците),да се заселят на Балканския полуостров и преди тяхното заселване живеят на територията на тема Ахридос наричат ги ахрени =  агаряни т.е араби. Евлия Челеби говори за ахрените още при навлизането на султан Сюлейман в Адрианопол,където споменава за две ахренски села.Българите обаче,когато става въпрос за ислям са пропити с комплекси,а техните учени от сто и кусур години са заети с тоталното отричане на ислямската цивилизация на балканския полуостров,въпреки че помаците никога от преди 1912 година не са имали нищо общо нито с българската християнска култура нито с българската държава,която винаги се е простирала на север от р.Марица,а на юг от тази река дори християнството не е българско и дори Бачковския манастир е грузински.Колкото до езика на помаците до 1912 година те нямат нито една книга на български език а ако посетите библиотеката в чепинци ще видите нагледно какъв език са говорили и са ползвали помаците от преди 1912 година.Това са арабския,персийския и османския.Това се вижда дори от някои нотариални актове за продажба на земи веднага след тази година където документите са написани на български а подписите на купувача и на продавача на арабски и то с много красив шрифт.Българския език е наложен насила след 1912 година,доказателство за това са помаците в Гърция,които нито знаят кирилица нито говорят български език.По същия начин на тях им е наложен гръцкия език след 1912 година.Така че помаците са отделен народ горе-долу като кюрдите,които във времето всеки се е стремил да асимилира и да ги подчини на сила заграбвайки земите им.

Offline Mariana

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1078
Всеки може да вярва в каквото намери за добре.

Може да вярва например в това, което са приели за вярно от една помашна неправителствена организация, което ще цитирам тук:

"От тук нататък ние на висок глас казваме следното:

Приемаме за вярно, че част от помашките родове имат тракийски корен.

Приемаме за вярно, че част от помашките родове имат арабски корен.

Приемаме за вярно, че част от помашките родове имат персийски корен.

Приемаме за вярно, че част от помашките родове имат прабългарски корен.

Приемаме за вярно, че част от помашките родове имат богомилски корен.

Приемаме за вярно, че част от помашките родове имат и арнаутски корен.

Но, това не са знания, които могат да ни разделят и затова няма да спираме да търсим истината във времето.

Не спорим за това, колко процента от нашата общност е от този или от онзи род. Това не е толкова важно!"


Колкото и смешна и несериозна да е подобна теза, тя е явно е нужна, и има кой да вярва в нея.


В каквото искате, в това вярвайте.


И не пропускайте да напомняте за преследванията на помаците и въобще над мюсюлманите в България, за да не би някой от тях да престане да мрази българите християни или да престане да се срамува едва ли не от родството си с тях.

И дори на напълно добронамерените хора като мен, които не напомнят тук за това, че помаци са клали българи християни, защото не смята, че има нужда от такива напомняния, не вярвайте.

Вярвайте на онези, които ден и нощ подклаждат огъня на разделението и омразата.
Както и на онези, които наивно вярват, че родова памет, която стига в най-добрия случай до 15-ти или 16-ти - когато именно се създават помашки общности - може да се разчита, за да разкаже тази родова памет за събития от 7-ми, 8-ми или 9-ти век.

Впрочем, за да не спорим излишно, приемете и тезите на турския учен, че сте неосъзнати турци. Какво толко има да се опъвате?

Има прекрасни хора от турския етнос, както и всеки етнос има прекрасни и непрекрасни, и всякакви. Но не мога да уважавам хора, за които истината се превръща омраза, защото всичко друго могат да направят, само и да я приемат, нито хора, които сеят ветрове, за да жънат бури. От който и етнос да са и от каквото и да било вяра.

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Мариана, няма смисал постоянно да избиваш топката в тач. Какъв консенсус може да има след като десетки убийци свободно се разхождат между нас без да им е търсена сметка. Стреляха по мирно население, но държавата съзнателно не си върши работата, а когато се критикува това срамно положение ти се нахвърляш да ни обвиняваш в омраза. Не напразно се казва че на чужд гръб и100 тояги са малко. Постарай се малко да изкажеш  съболезнование към близките на тези убити хора. Не е нужно да се ровиш в 9 век. Изкажи малко съболезнование и към тези хора които напуснаха бащините си огнища и се преселиха в чужбина. Стотица хиляди хора бяха прокудени и не можем да се правим че нищо не се е случило. Първо е необходимо да се излекуват тези още пресни рани, но уви. Как иначе е възможно да се гради единна нация? Нима тези трудолюбиви и миролюбиви хора са виновни за произхода си? Борете се срещу ксенофобите и фашистите в България а не срещу нас, защото ни е писнало от многобройните варварски асимилационни покръствания. Най-лесното е да се критикуват другите нали?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42