Author Topic: Xубава работа, ама българска !  (Read 64327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Seiko

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 847
 • Gender: Male
Xубава работа, ама българска !
« Reply #150 on: September 02, 2013, 00:25 »
Губим милиони заради министъра на спорта

Месеци наред спортният министър Мариана Георгиева не ще нито да даде писмен отговор, нито да направи дори знак като помръдване на пръст дали България ще изпълни задълженията си като домакин на Световното първенство по фехтовка. Страната ни спечели тази чест при предишното управление, но новото странно защо не желае да потвърди гаранциите си. Всъщност, става въпрос за привличането на поне 10 милиона в София, тъй като на форум от този ранг се стичат 3 хиляди души от 143 държави, както показа последният шампионат, проведен преди месец в Будапеща.
Световната федерация по фехтовка непрекъснато пише и звъни в българското спортно министерство, но там определено „дават заето”. Ако би си направила труда поне да се поинтересува кой е шефът на този спорт, Нейно Професорско Височество Георгиева сигурно ще подскочи. Защото президент на световната федерация е не друг, а Алишер Усманов. С 18 милиарда долара лично състояние (половината на БВП на България) той е не само най-богатият руснак, но и вторият най-богат жител на Великобритания. Имането му е 3 пъти по-голямо от това на самата английска кралица. По света Усманов е известен като крупен акционер във Фейсбук и собственик на червения отбор на Лондон – славния Арсенал. Той е бос на немаловажната за България фирма Газпроминвест. Негова е руската стоманена индустрия, а той е и най-големият издател на вестници и интернет медии в Русия. През уикенда проф. Георгиева се занимаваше с откриването на топлата вода – имало нагласяване на резултати на световното първенство по художествена гимнастика. Добро утро! В този смисъл трябва да знае, че съпругата на Усманов е най-влиятелният човек в този спорт. Нейното име е Ирина Винер и тя е вицепрезидент на техническия комитет на ФИГ и шеф на руската федерация, която винаги е диктувала и ще диктува сред грациите. Дали пък пренебрежителното отношение към съпруга на Винер от страна на българския министър не е навредило на нашите гимнастички???!!! За справка съобщаваме, че ако София удържи първенството, Усманов наема за целия му срок от десет дни по два етажа във всички луксозни хотели в града единствено за себе си. Води и свита от над 300 души. Всички летят със специални самолети. Само от братушките София ще завърти поне милион евро. Отделно милиони ще харчат останалите 3000 участници в шампионата. 30% от парите директно ще влязат в хазната като ДДС и данък печалба, а ще има още летищни такси, туристически такси, визи и какво ли не. За оборотите за хотели, ресторанти и магазини не говорим.
Вместо да носи приходи на страната, проф. Георгиева се е хванала да организира утопията Европейско първенство по футбол у нас през 2020 г. В страна, където няма един читав стадион. Само за сведение на госпожата, която явно нищо не разбира, свеждаме примера с последното, което при поделено домакинство на Полша и Украйна струваше на втората страна загуби, изчислявани на поне 6 милиарда евро. Откъде, госпожо професор, ще намерите 12 милиарда лева да запълните подобна дупка в хазната или за това да не берем грижа, понеже през 2020 г. ще плаща съвсем различно правителство? Няма ли да бъде по-добре да привличаме средства за бедния данъкоплатец като вложим нещо много просто – една честна дума и разрешение за ползване на Арена Армеец?
   You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Re: Xубава работа, ама българска !
« Reply #151 on: May 12, 2014, 00:11 »
Как изглежда светът според българските предразсъдъци
...........................................................................
Примерно Турция. Добре, че територията й е голяма, защото това е страната, към която българите имат най-много предразсъдъци и е нужно повечко място, за да бъдат описани. На всички ни е ясно, че турците, това са си османлии с фесове и ятагани, чиято хилядолетна мечта е да завладеят Кърджали. В миналото те дори са превземали Египет, Мароко и Алжир, само и само да се доберат до него, но така и не са успели. Според някои професионални българи на територията на днешна Турция живеят предимно насила ислямизирани не-турци, които чакат да бъдат освободени от християнските си братя (източник: избрани съчинения на Елена Ваташка, председател на сдружението на българските футболни фенове). Турците също така са онези хора, заради които България живее в постоянна криза от поне 70 г. Ако не ни бяха завладели преди пет века, днес щяхме да сме велика сила на три морета и по един Леонардо да Винчи щеше да виси в хола на всеки от нас.
You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Re: Xубава работа, ама българска !
« Reply #152 on: May 13, 2014, 05:36 »

Offline Subeyi Kurt

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 3439
 • Gender: Male
Ynt: Xубава работа, ама българска !
« Reply #153 on: May 13, 2015, 23:42 »

Геноцид или самоунищожение?
Така вместо „геноцидът” в Османската империя, по-полезно би било да се осъди гибелното самоунищожение в днешна България. И да се потърси някакъв разумен път за спасение, ако такъв все още съществува.
[/size]You are not allowed to view links. Register or Login[/color][/font][/size]

Offline Marlboro

 • Forum fan
 • *****
 • Posts: 1355
Re: Xубава работа, ама българска !
« Reply #154 on: August 19, 2015, 16:06 »

НЯМАМЕ РАВНИ! Българите бият англичаните по алкохолен туризъм в Турция

Плажът и басейнът били любимите места на нашенците както за алкохолните запои от ранна сутрин до късна вечер, така и за облекчаване на физиологичните нужди.
Български курортисти шашнаха турските хотелиери в престижните курорти Анталия и Бодрум.
През последните години заради ниските цени и качественото обслужване през лятото все повече нашенци предпочитат турското пред българското Черноморие. На юг от Босфора обаче нашенците се държат по-ориенталски и от местното население и с алкохолния си туризъм удрят в земята англичаните и руснаците в родните ни курорти, пише "Монитор".Търновецът Станислав Янев е вероятно един от многото, който следващия път, озовал се в Анталия, ще крие, че е българин. Младият мъж е пътувал доста по света, но твърди, че такова чудо като българин на турското море досега не бил виждал.

Той прекращал

10 дни с родна група курортисти

в 4-звездент хотел в Анталия и споделя, че тези дни ще останат един потресаващ и незабравим спомен.„Пакетът, който ни се предлагаше, беше ол инклузив. Нашите обаче бяха приели присърце това понятие и още сутринта, като пристигнахме в хотела, решиха да започнат да се възползват от него. За половин час успяха да изпразнят бара, което си беше доста добро постижение като се има предвид, че той беше доста добре и обилно зареден. Барманите изпаднаха в шок като видяха как се пие по български местна ракия. Имаше един колоритен образ - стоеше прав до бара и през пет минути смигаше на момчето да му налее още една чаша. Като ги направи 6-7, каза на жена си, че отива „да зареди батериите” за вечерта, и се заклатушка към асансьора. Само след 4-5 часа героят вече отново беше във форма и гол до кръста отново обръщаше чашките на бара”, разказва Станислав. На някои от нашенците им омръзнало през 5-10 минути да тичат до бара, затова направо накарали барманите да им дадат по едно шишенце „ракъ”, за да не си губят времето.
...
Отмъкнали възглавниците от хотелаЛюбезните турски хотелиери, които в първия ден посрещнали българските си гости с широка усмивка и весело „Здрасти, комшу”, в последния ден чакали с нетърпение часа, когато гостите ще опразнят хотела им. Те толкова бързали, че дори не си направили труда да проверят стаите на гостите си на тръгване.Нещо, което се оказало голяма грешка, тъй като повечето от нашенците решили „за спомен” да се обзаведат с онази част от обзавеждането на стаята, която можели да отмъкнат и натъпчат в куфарите и саковете. Някои от жените пък нападнали градинката в хотела и изскубали половината цветя, за да си ги прихванели после в България.

You are not allowed to view links. Register or Login


Haqidyta moje da jivee bez da  spi cql mesec, haidyta moje da jivee bez da qde dni i noshti, haidyta moje da jivee tri dena bez voda, haidyta daje moje da jivee bez mozak cql jivot !

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42