Türkçe > Pomak yerleşimleri
Trakya'dan (pehlivanköy)
merkur:
hayır türkiyede tamamı pomak olan bir kasabamız daha vardır plevne pomakta oralıdır hayrabolu ilçesi şalgam kasabası dümdüz ovalık bir yerleşkesi vardır yerin birkaç metre derinliğnden bile sular kışkırmaktadır gidip görülmesi gerek bir yer :)
bello:
--- Quote from: merkur on June 07, 2009, 17:44 ---hayır türkiyede tamamı pomak olan bir kasabamız daha vardır plevne pomakta oralıdır hayrabolu ilçesi şalgam kasabası dümdüz ovalık bir yerleşkesi vardır yerin birkaç metre derinliğnden bile sular kışkırmaktadır gidip görülmesi gerek bir yer :)
--- End quote ---
Ben İlçe dedim, kasaba olarak değil ;)
Fatih:
Merhaba ben Fatih, Istanbulda ikamet ediyorum, sülalemin coğu da burada.. Pehlivanköy, Kuştepeliyiz..60-70'li senelerde ailem İstanbul Küçükçekmeceye yerleşmişler.Ailemde Pomakça konuşan insan var fakat çoğunlukla büyüklerimiz, onların da muhabbetleri hep kendi aralarında daha önceden yaptığım köy ziyaretlerinde ufak tefek çözmüş olsam da şu an pek Pomakça konuşamıyorum, konuşmayı istiyorum fakat imkansızlıklardan ötürü öğrenemiyor haliyle de üzülüyorumUmarım bu durum nesilden nesile kötüleşmez, ailemizin bize aktaramadığı bu kültür diğer ailelerde farklı olur..Pehlivanköy'lü ya da civar bölgelerden Pomakça (lehçe farklarından ötürü) konuşabilen insanlarla bu durumu kendim açısından bi nebze de olsa olumlu yönde değiştirmek istiyorum..Bu konuda bana yardımcı olabilecekler lütfen fthylmz[et]hotmail[nokta]de adresinden bana ulaşsınlar.Ayrıca bu sitede emeği geçen her insana sonsuz teşekkürlerimi burdan iletiyorum, çok sağolun gerçekten, ağzımızdan dökülen "Pomağım" kelimesi daha bi anlam kazanıyor sizlerle.
akif aliev:
Ben Bulgaristanda oturuyorum ve bizim amcamizin mezari Kofcas-Derekoy'de bulunmaktadir.1992 aylesinle Turkiye goc ederken vefat etti.Acaba bir sey bilen varmi?
PMK From Lovech:
vay bızım PAVLİYE bak! ;) 2 sene sonra bı mesaj ama olsun ;D
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version