Български > Дискусии

Разликата на помаците от различните области в България. Каква е тя?

<< < (3/5) > >>

Mangr:

Ne se Obijdai SIVEK Znam che Istinata Boli nali I as sam POMAK, Obache za sajelenie  tova e Istinata, ne Sme EDINI..

Apak za Razlikata na Pomacite po Sveta chi to Nama:( Ima razlika na Dielekti, na Nosii, na Obichai na Religia, Na Naimenuvane kato Malcensta taka Sashto i Kakto Individualni Obache Psihikata nie Ednakva Apak Nakoi ako Znae Neshto Poveche da Zapovada da go Spodeli s Nas.

SIVEK:
Това, че не сме единни е така,но това не значи , че помаците са страхливи както казваш.
Мога да ти посоча хиляди примери,за храброст.
Аз мисля,че причината за разделението на помаците, е че те нямат лидер който да следват.
Лидер който да бъде истински,да работи и устоява позициите на помаците.
Лидери много но те са или агенти на някой или гледат собственото си благополучие,затова хората се разделят и не вярват на  никои,от там идва( както казваш съмнението и конспирацията)
Помаците са платили много пъти с цената на хиляди убити и малтретирани по затворите.Много пъти предавани и лъгани от своите така наречени лидери, ,,лидери”както казваме по нашия край ,, интереса клати феса”,които за власт и пари не само предават помаците и техните искания,предават и,, майчиното си мляко”.
Но стига толкова че,,започва да ми кипи кръвта”.даваи по темата, че хептен се отплеснах.

neru:
Причината е,че сте мохамеданизирани християни и,че по нищо не се различавате от българите християни!
Помаци има.и в Украйна.
И те ли са помашки етнос?
Има и в Австрия.
И те ли са  от вашия етнос,а? :)

Mangr:

Da I Te Sa , Popregledai Istoriata Oshte Nakolko Pati. Nadavam se da a Rzberesg. Kurdi Ima Na Vcakade Obache sa Kurdi Nali, Makedonci Ima na Vcakade te sa Makedonci Sashto, BG Ima na Vcakade Razlichni li sa? e po Natatak Kakvo da ti Kaje.
Edinstvenata Razlika Mejdu Pomacite po Drugi Darjavi  e che sa  Razlichno Imenuvani Pomaci, Torbeshi Poturnaci Reznaci,Gorane,Bushnaci' I kakvi li ne

SIVEK:
Neru виж темата ако имаш нещо да кажеш заповядай.
Има други теми за твоите размишления не започваи същата песен и тук.
--- Quote from: neru on January 29, 2019, 00:44 ---Причината е,че сте мохамеданизирани християни и,че по нищо не се различавате от българите християни :)
--- End quote ---

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version