Author Topic: Помощ  (Read 10092 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline musag

 • Candidate member
 • *
 • Posts: 1
Помощ
« on: May 28, 2012, 14:30 »
Az sam balgarin po rojdenie, no oshte ot malak iskam da sam pomache. Neznam zashto, no taka se chuvstvam. Iskah da sam musulmanin, a ne hristiqnin. Ako nqkoi ot sazdatelite na saita ili nqkoi posetiteli prochete tova, molq vi da mi pishete na e-mail ili tuk da mi otgovorite. Iskam pomosht za tova kak da stana musulmanin, kak da klanqm namaz. Imam i mnogo oshte vaprosi.

Offline Seiko

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 847
 • Gender: Male
Re: Iskam pomosht
« Reply #1 on: January 31, 2013, 00:04 »
2-годишно момиче чака за операция в Турция, не достигат пари

    с. Пашови

Родителите на болно дете в паниката си тръгнали да търсят спасени в чужбина, след като чули тежката диагноза на момиченцето. Оказало се обаче, че за спасението са необходими много пари.

30 000 лв. делят 2-годишната Емине от велинградското с. Пашови от живота. Тя има тумор в главата. Родителите и трябвало да съберат 40 000 лв. само за 3 часа, за да се направи незабавно животоспасяваща операция. Събрали обаче само 10 000 и операцията е отложена до набиране на останалите средства.

Пусни видео
Преди дни Емине неочаквано вдига температура, започва да ѝ се вие свят и показва, че я боли главичката. Първият преглед не показва нищо тревожно, но симптомите не отшумяват.

„То изведнъж спря да играе, спря да ходи, а тя не се спираше, вратите постоянно бяха отворени. Тя си играеше с куклата”, спомня си лелята на момиченцето.

„В един момент лекарката реши, че трябва задължително да мине на скенер, защото гласчето не й харесваше. Почна момичето да променя гласчето и вече отидохме на по- висока инстанция да търсим помощ. Детето през това реме отпадна, почти спря да ходи, вече го носехме само на ръце. Направиха магнитен резонанс и ни казаха, че момиченцето има 5 сантиметра тумор в главичката”, каза бабата на Емине – Авиша Планкова.

Лекарите изключват операция у нас и насочват семейството към Германия или Турция. Отговорът от Истанбул е бърз - лекарите се наемат да извършат сложната операция и дори я насрочват за вчера. Родителите знаят, че трябва да платят 40 000 лева. Село Пашови е труднодостъпно и отдалечено. За три часа обаче местните хора успяват да съберат 10 000 и семейството заминава. В болницата обаче разбират, че парите трябва да се внесат веднага - и операцията се отлага, засега с една седмица.

Майката и бащата на Емине са на по 22 години. Бабата признава, че нямат висше образование и не знаят към кого да се обърнат. Когато научават, че Турция е единственият им шанс детето им да живее, хукват натам, без дори да помислят, че липсата на пари ще спре операцията. Сега чакат пред болницата и молят лекарите да направят компромис, да спасят Емине, а парите да бъдат преведени след това. А тук, в с. Пашови близките се надяват детският смях отново да изпълни стаите и да се върне старата Емине.

IBAN: BG20BPBI79301032261801
BIC: BPBIBGSF
Мустафа Ибрахим Планков – баща на Емине
С. Пашови, общ. Велинград, обл. Пазарджик

Телефон за връзка: 0894 486993 - Авиша, баба на детето.You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Seiko

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 847
 • Gender: Male
Re: Помощ
« Reply #2 on: April 19, 2013, 08:31 »


    
   Трагедия в семейството на Ханифе Медарова от якорудското село Юруково обедини Якоруда, Белица, Разлог и цялото село Юруково в неистови усилия да помогнат на 8-годишния син на Ханифе Хайредин, който е с тежка диагноза, но продължава да се бори за живота си подпомаган със сетни сили от майка си Ханифе. Младата жена останала вдовица, когато Хайредин и неговия брат близнак Мустафа били на 8 месеца. Съпругът й загинал при нелеп инцидент по време на лов.

В мрачно дъждовно ловуване той се подхлъзнал от скала и паднал. Ханифе останала с 3 малки деца на ръце, съвсем сама. Лекарите поставили тежката диагноза детска церебрална парализа на Хайредин веднага след раждането му, оттогава до сега, вече 8 години Ханифе, която е асистент на болното си детенце, обикаля болниците и търси помощ. Малкият вече е претърпял две операции, последната, обаче несполучлива. Преди нея любимецът на село Юруково Хайредин е ходил, давайки пръсчето си на всички, който го познават, за да го водят да ходи, сега детето не може да стане от инвалидното си столче.

Трагедията в семейството е неописуема, майката е продала ценни за нея вещи, събирайки пари за лечението на детето си. Преживяла истински ад, но не се подала на внушенията на безотговорници да зареже детето  си. Лъч надежда за Хайредин е операция в измирската болница Шеса.

Лекарите дават 100 % гаранция, че след тази операция Хайредин ще ходи, като всички деца, които той всяка сутрин гледа в двора на училището с очи изпълнени с болка и надежда. Историята на Хайредин трогна стотици хора, до момента за операцията, която струва около 20 хиляди Евро са събрани половината, все от хора съпричастни към съдбата на Ханифе. На 26 април Хайредин е записан за операция. Да му помогнем! Кметицата на село Юруково Е. Еланска оказва пълно съдействие за набирането на средства, тя е човекът, който се е нагърбил с отговорността да помогне на нейните съселяни семейство Медарови.Банкова сметка

IBAN: BG 86STSA93000018307971

BIC: STSABGSF

Име : Ханифе Муса Медарова


                  Благодарим на всички отзовали се!   

You are not allowed to view links. Register or Login

Offline Seiko

 • Global moderator
 • ****
 • Posts: 847
 • Gender: Male
Re: Помощ
« Reply #3 on: September 01, 2013, 11:14 »
Външно министерство пусна телефонна линия за българи в беда зад граница

 
Министерство на външните работи.Министерство на външните работи.
Външно министерство пуска от днес телефонна линия за българи зад граница, изпаднали в беда, съобщиха от ведомството.
Българи ще могат да искат съдействие при бедствени ситуации и кризи в чужбина. Сигналите ще се приемат денонощно на телефони :02 948 30 08, 02 971 28 44 и 02 870 41 57, на електронната поща на Ситуационния център – crisis@mf, на интернет страницата на министерството и дипломатическите представителства на Република България.
С въвеждането на откритата телефонна линия за съдействие на бедстващи министерството цели да направи по-бърз и непрекъснат процеса на оказване на съдействие при възникване на мащабни кризи с българи в чужбина, посочиха от МВнР.You are not allowed to view links. Register or Login

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42