Български > Дискусии

Речта на помака Митхад Паша !

<< < (28/59) > >>

halikan:

--- Quote from: Пламен Пасков on September 15, 2008, 23:34 ---Неговите любов и омраза към отделни хора или към всичките му сънародници аз не мога да коментирам. И сега има българи, презаредени с национален нихилизъм. Има такива представители и във всички други народи, където съм бил и общувал.
Не вярвам той да е станал мюсюлманин с цел облагодетелстване.
Той е роден във време, когато хората вече не са ги обръщали в ислям, а са се раждали такива: става дума за 19 век все пак, не за 16-17.

--- End quote ---
da I sega ima hora dori 4inovnici s musulmanski imena pokazva6ti yavna nepriyazan kam svoite sanarodnici koito pak mogat da kajat podobni ne6ta,sam vijdate 4e tova dokazatelstvo otpada vremee da zatvorim tazi tema

Пламен Пасков:

--- Quote from: halikan on September 16, 2008, 09:15 ---da I sega ima hora dori 4inovnici s musulmanski imena pokazva6ti yavna nepriyazan kam svoite sanarodnici koito pak mogat da kajat podobni ne6ta,sam vijdate 4e tova dokazatelstvo otpada vremee da zatvorim tazi tema

--- End quote ---
Според мен от чувствата или настроението му към българите-християни изобщо не следва, че изказването му може и трябва да бъде анулирано или да се приема с подозрение или съмнение.
Просто двете неща нямат никаква пряка връзка, според мене.
Ако има, посочете ми я.

halikan:

--- Quote from: Пламен Пасков on September 16, 2008, 09:57 ---Според мен от чувствата или настроението му към българите-християни изобщо не следва, че изказването му може и трябва да бъде анулирано или да се приема с подозрение или съмнение.
Просто двете неща нямат никаква пряка връзка, според мене.
Ако има, посочете ми я.

--- End quote ---
da prav ste,no mislya 4e me razbrahte 4e ne tyah imam vpredvid a nepriyazan kam musulmanite znaete po dobre ot men za vrazkitemu s angli4anite,sar Henri ,a za6to be natovaren i izgonen pozorno,ne vsi4ko e yasno okolo nego gospodin Paskov,nie nemu znaem politikata i nemojem da sadim po dumitemu

Пламен Пасков:

--- Quote from: halikan on September 16, 2008, 10:27 ---da prav ste,no mislya 4e me razbrahte 4e ne tyah imam vpredvid a nepriyazan kam musulmanite znaete po dobre ot men za vrazkitemu s angli4anite,sar Henri ,a za6to be natovaren i izgonen pozorno,ne vsi4ko e yasno okolo nego gospodin Paskov,nie nemu znaem politikata i nemojem da sadim po dumitemu
--- End quote ---
Ако правилно разбирам намека ви, вие търсите политически контекст или мотивация в Митхад паша за написването на тази статия и за този дискусионен пасаж.
Теоретично всичко е възможно, но до доказване на противното аз го приемам за чиста монета.
Най-малкото което е, защото Англия и Франция през този период са като кучета и котета, и заради хатъра на англичанин или Англия френско научно списание да отпечата такъв материал, само за да им угоди...лично според мене е несериозно...

Gelina:

--- Quote from: Пламен Пасков on September 16, 2008, 11:20 ---Теоретично всичко е възможно, но до доказване на противното аз го приемам за чиста монета.
Най-малкото което е, защото Англия и Франция през този период са като кучета и котета, и заради хатъра на англичанин или Англия френско научно списание да отпечата такъв материал, само за да им угоди...лично според мене е несериозно...

--- End quote ---

Съгласна!  :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version