Български > Дискусии
Речта на помака Митхад Паша !
Пламен Пасков:
--- Quote from: Mangr on August 11, 2008, 18:04 ---Plamen ti znaesh pone brat na brat uchite ne si vadi v nezavisimo greshkata, a vie ot edna strana sme brate ot druga ni zabivate noja zashto taka? nali mislish che sme balgari zashto e neobhodimo vazroditelen proces i to 6 pati na edno stoletie tova znachi che istinata e druga nali taka?.
--- End quote ---
Аз нож на никого не съм забивал.
И точно тогава живеех в една квартира с помак от Златоград, и още сме си приятели.
И няма да забравя как се чувстваше тогава момчето.
Българите съчувстваха на "възродените". Всички казваха: това не трябваше да се прави така.
Но не трябва да се забравя и друго: абсолютно аналогични процеси, с много по-голяма твърдост, даже жестокост, и абсолютно необратимо бяха извършени в началото на 20 век и в Гърция, и в Турция.
България беше най-либералната в това отношение, за добро или за зло.
Лошото е, че когато го направиха, и то 7 пъти, а не 6, го направиха, както руснаците имат една приказка "через задницу": недомислено, без зачитане на реалии, на хората, на съдбите, на много неща. Направиха го, накратко казано, по комунистически.
Нито един народ няма вина, че се е оказал в комунизма.
Руснаците са най-пострадали от комунизма като народ. В България имаше официален комунизъм 45 години, реално вече 63, а в Русия: официално 75, неофициално: почти 90
teo:
Пламене ,
пак се насочваш към общологията на историята и няма никакво време като теб да ти отговарям на пунктирите ти.Защото омагьосания кръг създаен от Пламен Пасков продължава и няма свършване.Има да спорим със теб тук със дни години.Нямам време за това.Сега бивали толкова неточности да говориш все от славната Божидардимитровска история.Пламене ти не си наясно със много неща.Именно такива данни че Сюлейман Паша е взел много българи за роби за да ги продаде във Истанбул хем показва че нищо не знаеш и показва и другото че говориш със цел и сееш същите корени на вражда във по малките българчета.Робството за което говориш е вече във края на 16 век е забранен със ферман от Султана и да се премине на това във една система където ислямскте фундоментални мисления са основа... не можеш да ни убедиш във правилноста на тези твои исказвания.Обратното има много документи че след Априлското въстание и Старозагорскто на много въстанници им се въстановява имуществото.Отпускат се най различни средства за да си въстановят къщите и добитъка и инвебтара си.Това се върши под наблюдението на Европейските държави.А ти ми говориш как са продавани като роби.Срамота бе Пламене да пишеш толкова преиначавания на документи и неща коити се знаят.Какво правиш ти сега по форумите приготвяш новите поколения към по агресивни взгляди към нас малцинствата.Не е ли така или пишеш новата история на АТАКА и като нея подобни.Историята на Старозагорското въстане приготвено от руснаците и руски деятели във консулствата.Така както и Априлското.Там са убити много мирно мюслюманско население преди да се потуши въстанието.Но защо сменяш тематиката на темите Пламене .Скачаш от клон на клон?
Сега да ти се смея и на "девширмето" ,който толкова умело приказваш и със професионализъм.Смешно бе Пламене само какви цифри даваш!!!!! ;DТа по твоятя логика във България до сега да не са били останали хора.Ти въобще знаеш ли колко е населението на България във периода на ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА бЛАКАНИТЕ ОТ Османците?Общо девширмето не обхващало повече от 7 000-8 000 от цялата територия на Османската Империя за една година,като обхващал всички христиани.Така че иди да говриш със някой друг за тези неща.И не скачай от клон на клон пак да правиш същата работа като правиш във всички форуми.Знанията ти са преди всичко БожидарДимитровски ;D
Къде ти останаха по предишните данни че общо от България са вземани за еничари около 30 000 000 млади момчета.Спомняш ли Балама какво беше ти отговорил за теи данни и беше ти посочил цифри и то достоверни Османски архиви?
Пламен Пасков:
--- Quote from: teo on August 11, 2008, 18:21 ---
Пламене ,
пак се насочваш към общологията на историята и няма никакво време като теб да ти отговарям на пунктирите ти.
--- End quote ---
Според мен ти си по общологията, както сполучливо се изрази, и не можеш да ми отговориш не поради липса на време, а на аргументи и факти!
--- Quote ---Защото омагьосания кръг създаен от Пламен Пасков продължава и няма свършване.
--- End quote ---
Абе, според мен друг беше Властелинът на обръчите, ама да не задълбаваме...
--- Quote ---Има да спорим със теб тук със дни години.Нямам време за това.
--- End quote ---
Ресурс нямаш, не време!
--- Quote ---Сега бивали толкова неточности да говориш все от славната Божидардимитровска история.Пламене ти не си наясно със много неща.Именно такива данни че Сюлейман Паша е взел много българи за роби за да ги продаде във Истанбул хем показва че нищо не знаеш и показва и другото че говориш със цел и сееш същите корени на вражда във по малките българчета.
--- End quote ---
Аз да имам вина за това, че го е направил?
--- Quote ---Робството за което говориш е вече във края на 16 век е забранен със ферман от Султана и да се премине на това във една система където ислямскте фундоментални мисления са основа... не можеш да ни убедиш във правилноста на тези твои исказвания.
--- End quote ---
Значи, или са нарушавали фермана на султана, или новите султани са го отменили, но факта си остава - продадени българи-пленници, и то мирно население от Стара Загора има! Народният епос от тези години също упорито само това твърди. Чужди хронисти и историографи, както и комисиите по зверствата след Априлското възстание - също! Сега и МакГахан ще изкараш, че е лъгал, или Карнеги?
--- Quote ---Обратното има много документи че след Априлското въстание и Старозагорскто на много въстанници им се въстановява имуществото.Отпускат се най различни средства за да си въстановят къщите и добитъка и инвебтара си.
--- End quote ---
Щом са много документи, дай да видим поне един де! Откога те моля!
Дай поне едно доказателство за думите си!
На колко възстанника? на 3-4 от хилядите избити?
--- Quote ---Това се върши под наблюдението на Европейските държави.
--- End quote ---
Под наблюдението на журналисти и кореспонденти от чужди държави са описани именно зверствата по потушаването на Възстанието.
Ако имаш или има данни и документи за парична или друга помощ за възстановяване на унищожените стопанства - дай да ги видим!
Къде са?
Въпросите се трупат, Тео, но отговори от тебе не мога да получа!
--- Quote ---А ти ми говориш как са продавани като роби.Срамота бе Пламене да пишеш толкова преиначавания на документи и неща коити се знаят.
--- End quote ---
Срамота е!
Да се срамува Соломон Леви!
Даже е позорно!
Аз за какво да се срамувам!
--- Quote ---Какво правиш ти сега по форумите приготвяш новите поколения към по агресивни взгляди към нас малцинствата.Не е ли така или пишеш новата история на АТАКА и като нея подобни.
--- End quote ---
А ти искаш да прикачиш на помаците тюркска етническа принадлежност и да ги гушнеш осиновителски към ДПС и югоизточната ни съседка.
Като пътьом газиш и риташ историята на Балканите и българите.
--- Quote ---Историята на Старозагорското въстане приготвено от руснаците и руски деятели във консулствата.Така както и Априлското.Там са убити много мирно мюслюманско население преди да се потуши въстанието.
--- End quote ---
Възможно е. Но що го твърдиш - още веднъж: откъде е тази информация? Кой съвременник в кой документ го е написал?
Кой свидетелства за това?
--- Quote ---Но защо сменяш тематиката на темите Пламене .Скачаш от клон на клон?
--- End quote ---
Аз?!?
Ти правиш така, стига с тактиката на крадеца, който вика: "Дръжте крадеца!"
--- Quote ---Сега да ти се смея и на "девширмето" ,който толкова умело приказваш и със професионализъм.Смешно бе Пламене само какви цифри даваш!!!!! ;DТа по твоятя логика във България до сега да не са били останали хора.Ти въобще знаеш ли колко е населението на България във периода на ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА бЛАКАНИТЕ ОТ Османците?
--- End quote ---
Знам: 3.2-3.5 милиона души
--- Quote ---Общо девширмето не обхващало повече от 7 000-8 000 от цялата територия на Османската Империя,като обхващал всички христиани.
--- End quote ---
И какви други християни е имало в империята, освен балканските народи?
--- Quote ---Така че иди да говриш със някой друг за тези неща.И не скачай от клон на клон пак да правиш същата работа като правиш във всички форуми.Знанията ти са преди всичко БожидарДимитровски ;D
--- End quote ---
Ти, когато обориш професор Боджидар Димитров с факти, а не с отричане и ирония, тогава ще можеш да бъдеш приет за по-достоверен източник на историческо познание.
Пламен Пасков:
---------
"И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число няма нито татари нито кавказци. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите, приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало. Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон. И те говорят само на български..."
----------
Тео, превода верен ли е?
teo:
Във Тоя период АНГЛИЯ НЕ СА ТОЛКОВА,сега ти искарваш че българите са били 3,5 милона.Тогава даже няма единна България та ти ги искарваш за толкова .Навярно броиш и всички балкански народи.А исъс един такъв като Божидат Димитров който е станал символ на кича във историята едва ли би ми е пример и цел.Та аз несъм историк че, го оборвам како да кажа за другите които са компетентни ....той при тях даже няма да може да се доближи.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version