Български > Дискусии

Речта на помака Митхад Паша !

<< < (18/59) > >>

teo:
1.Едно нещо е неоспоримо Помашкият народ има съзнание на народ от повече хиляда години.
2.Повече от хиляда години този народ е приел пътя на исляма.Уважавам и тези помаци които са приели християнстовото
3.Езика не е никаква предпоставка че,Помаците,Македонците и Българите да са един народ.
4.Османката Империя е най -важният критерий за запазването на етностното съзнание на народите във нейната територия.Погледнете за колко кратко време във историята на човечеството са изчезвали безседно много народи и са се асимилирали.
5.Османската Империя е това място където народите живяха рамо до рамо не познавайки етно враждата.Тази Империя е ярък пример как да живеят народите във мир и разбирателство и взаимно уважение към религия и самобитност.
6.Погрешна е преставата че Помаците са насила откъснати от българската общност.Не Помашкото самосъзнание съществува стотици години до идването на Османците във тези земи!При идването на Османците във българските земи кои бяха български?Ами имаше деспотско съществувание във Добруджа и други два царства които си съперничаха.....Търновското и Видинското.

Dobrev:

--- Quote from: teo on August 18, 2008, 18:17 ---1.Едно нещо е неоспоримо Помашкият народ има съзнание на народ от повече хиляда години.
2.Повече от хиляда години този народ е приел пътя на исляма.Уважавам и тези помаци които са приели християнстовото
3.Езика не е никаква предпоставка че,Помаците,Македонците и Българите да са един народ.

--- End quote ---

Teo,
Дай някакви доказателства.
1. Аз мога да ти кажа, че помашкият народ има съзнание на народ от повече от 30 хиляди години. Докажи ми, че не е така. Защо смяташ, че е само от хиляда години?
2. Според мен помаците са приели пътя на исляма мноооооого по-отдавна отколкото смяташ. Ако не знаеш - да те светна, от помаклъка са тръгнали емисари и са отишли при арабските племена, щото сме си били един народ - къде араби, там и татари, там и помаци.
3. Естествено, че езика не е предпоставка че помаците и българите са един народ. Много ясно ... Те и Гърците в Източна Гърция и тези в Западна Гърция и тези по островите говорят гръцки, но не са един народ. Тия по островите всички са помаци, които на път за арабите са останали по островите там, щото ние помаците се славим с добрите мореплаватели. Големите Географски Открития също са почнали от помаклъка. Америго Веспучи е от нашто село. Неговите пра-пра внуци още помнят как е тръгнал с кораба по р. Гашна и е заседнал при Чиликлийска ряка. Наложило се е да идат да теглят кораба с волове докато премине плитчините. И от тогава има помаци и в Америка. Ето примера с мен. Още от тогава помаците са останали тук по карибските острови и във Флорида. Даже според мен помаци тук е имало още преди да открият Америка.

Докажи ми, че не съм прав. Ето ме - помак във Флорида. Значи цялата Флорида е помашка.

teo:

--- Quote from: boyandobrev on August 18, 2008, 18:32 ---Teo,
Дай някакви доказателства.
1. Аз мога да ти кажа, че помашкият народ има съзнание на народ от повече от 30 хиляди години. Докажи ми, че не е така. Защо смяташ, че е само от хиляда години?
2. Според мен помаците са приели пътя на исляма мноооооого по-отдавна отколкото смяташ. Ако не знаеш - да те светна, от помаклъка са тръгнали емисари и са отишли при арабските племена, щото сме си били един народ - къде араби, там и татари, там и помаци.
3. Естествено, че езика не е предпоставка че помаците и българите са един народ. Много ясно ... Те и Гърците в Източна Гърция и тези в Западна Гърция и тези по островите говорят гръцки, но не са един народ. Тия по островите всички са помаци, които на път за арабите са останали по островите там, щото ние помаците се славим с добрите мореплаватели. Големите Географски Открития също са почнали от помаклъка. Америго Веспучи е от нашто село. Неговите пра-пра внуци още помнят как е тръгнал с кораба по р. Гашна и е заседнал при Чиликлийска ряка. Наложило се е да идат да теглят кораба с волове докато премине плитчините. И от тогава има помаци и в Америка. Ето примера с мен. Още от тогава помаците са останали тук по карибските острови и във Флорида. Даже според мен помаци тук е имало още преди да открият Америка.

Докажи ми, че не съм прав. Ето ме - помак във Флорида. Значи цялата Флорида е помашка.

--- End quote ---

1.Във самото начало когато бях казал за преселването на юрюци тюркмени през 1065г  а ипо късно във 1345г. тук намира един народ ,който е със отделно самосъзнание във сравнение от народа на тогавашна България,която междупрочем живеела по на север от Родопите.
2.Една от големите препоставки за съществуването на Ислама във тези земи е името на връх Мусала.А Мусалла знаете какво значи и със каква важност във Исляма.Едно е доказано че, това име не е дадено от Османците,значи двете предпоставки за самобитноста на народ и религия ги имало много преди идването на Османците.
3.А и Османците обидинявате тези земи и дълги години дават възможност на народите да живеят във мир и разбирателство.Вие сами знаете колко време са били Родопите и този район по Българско управление.Ако не считаме след 1912 година ...ами около 100г.За 100 години от 1912 година Помаците са подложени на невероятни иступления е  и успяха ли да ги накарат да си сменят самобитност и самосъзнание?азбира се не!Погледни по добре към историческите дадености и тогава самата логика ще ви помогне.

Dobrev:

--- Quote from: teo on August 18, 2008, 19:16 ---Погледни по добре към историческите дадености и тогава самата логика ще ви помогне.

--- End quote ---

Дай някакви достоверни източници - енциклопедии, история, оригинални документи и междудисциплинарни изследвания. Аз все още си твърдя, че ние си имаме съзнание на помаци от поне 30 000 години. В Африка е открит един каменен надпис на 30 000 години, на който пише - "от тук тръгнахме ние, помаците, и се разселихме по света". Ще ти изровя снимки тия дни.
А относно имената - аз съвсем сериозно твърдя че The Potomac River в Щатите идва от Pomac, Po-to-mac, а ако се замислим можем да открием и връзка с Proto-mak-edonci. От тук и извода, че помаците са наследници на прото-македонците и прото-макетата са се разселили по Америка още със Александър Велики. Има един малък проблем, че прото-македонците не са се наричали прото-македонци, но на кой му дреме. Важното е че по звук го докарваме. А Мусалла на мен ми звучи повече като машшаллах.
Дай някакви документи да поразгледаме и ние да се образоваме.

smolyani:
http://www.dmoz.org/Society/Ethnicity/Slavic/

Za men tva e seriozno za6toto dmoz (open project) e nai-sigurno

Jiv i zdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version