Български > Помаци

Документи относно помаците/Documents About Pomaks

<< < (34/70) > >>

tersid:

--- Quote from: Балканджия on April 16, 2010, 15:39 ---Иса, къде търсиш истината? В измислените истории на Неджат Ибрахими ли?

--- End quote ---
А къде е истината . Да не би да е в националистическата прогандна история която ти четеш.
Освен това ,историята и политиката са несериозни неща. И като цяло не трябва да им се вярва. Трябва да се вярва на реалността , а не на миналото.Миналото е приоритет на неосъзнатите и на подтиснатите.

Hashashin:
Не Терсид, не е там където казваш. А и аз такава литература не чета. Препочитам да черпя от хората или директно от старите източници. Както е казано истината е някъде там, и тя като зехтина рано или късно излиза отгоре!

tersid:

--- Quote from: Балканджия on April 16, 2010, 15:49 ---Не Терсид, не е там където казваш. А и аз такава литература не чета. Препочитам да черпя от хората или директно от старите източници. Както е казано истината е някъде там, и тя като зехтина рано или късно излиза отгоре!

--- End quote ---
По думите  му  и по лика ще го познаете ,че фентъзито му е основно хоби. Истината му била шарланена и била почерпена от /кои/хораи  и някакви си стари източници с изтекла гаранция за достоверност. Понеже си неориентиран  балкански субект ,ще ти кажа ,че всеки си има своята истина.Само ,че твоята която я предлагаш в ролята на  инфантилен идеалист  , не ми харесва ,затова не се прави на коректор и сеяч на на болни амбиции.Тоест, не се престаравай на метено.

Шали:
A kakва хубава тема бе тази, такава, каквато я зададе Добрев :-X Спамене му е майката, всичко да се орезили...до последния смислен аргумент...

ivetko:

--- Quote from: tersid on April 16, 2010, 15:42 ---Фолклора  и фолклористите винаги са били идеен агрегатор за написването на единна българска митология.Като ,че ли психологическите драми на героите във фолклора са своебразно отражение на състоянието  на нацията,ако ме разбирате правилно.

--- End quote ---
Най-щастлив фолклористът се чувства като открие нещо ново и различно  (което днес е все по-трудно). Това е шансът му да се разгърне като  откривател и изследовател. Цитираната песен (която е автентична), е  само реплика на споменатата от уважаемата Даниела Горчева песен за  Балканджи Йово. Не намирам, че точно този текст се отличава с дълбок  психологизъм. Звучи ми по-скоро като медийно съобщение за извършено  убийство. Айдук Сульо резнал главата на бяла Гера провокиран от думите й:  "Глава си давам, вяра не давам". Психологизъм равен на 0.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version