Türkçe > Tartışma

Ayni dili ayni yaziyi kullanalim .

<< < (2/6) > >>

bello:
sevgili önder. yunanistan'daki  dönen dala vereler pomaklar adına çok üzücü. fakat daha vahimide bulgaristanda sanırım. epeydir sitedeyim yunanistanlı bir pomağın biz soy olarak yunanlıyız dediğini duymadım.

bulgaristanlı pomakların aslen kendilerinin bulgar soyundan geldiğini hatta bulgar olduklarnı savunanlar okadar çokki!!!
bu durum beni ve benim gibi düşünenleri çok rahatsız ediyor.

site üyelerinden bir ricam var tüm yunanistandan gelmiş olan pomaklar vede yunanistanda yaşayan pomaklar lütfen görüşlerinizi  burada paylaşırsanız bazı şeyler daha net anlaşılabilecek.
                                                             saygılar.

Karacaovalı Pomak:
sitemiz etnik meseleleri bir tarafa bırakmalı ve kesmeli.sitemizin amacı pomak kültürü olmalı ve bulgarcılara gereken cevap verilmeli benm gibi pek çok üye rahatsız oluyoruz yeter artık!!! >:( ???

Тоска:
Öncelikle düşüncelere saygı duymak gerekli bello fakat yunanistan örneğini çok farklı. Zaten pomakların yunanlı olduklarını savunmak mantıksızlık ötesi bir şey. Ne kültür ne fizyonomi ne de dil hiç bir şekilde bunu doğrulamıyor. Ayrıca yukarıda alıntısını yaptığım makale türkiyede yayınlanmış falan değildir. Bilakis bu alıntı bir bulgar kaynağından kısmen tercüme edilip ilgili bölümleri yayınlanmıştır.

Ayrıca bulgaristan örneği için kendisinin ne hissettiğini geç kendisinin pomak olduğunu bile kabul edemeyen zihniyette bir insan için söylenebilecek tek bir söz vardır o da "Kendisi olamayan bir insan berberi için kelledir"

bello:
önder bana göre bulgaristandaki ve bg kökenli pomakların ben bulgarım demeleri yunanistan daki ve yunanistan kökenli pomakların yunanlıyız(ki yok böylediyen) soy olarak demeleri kadar bana komik geliyor. dillere bakarsak yunanistandaki pomaklar makedonca gibi.ama makedonuz diye bilirmiyiz hiç?

daylek:
ya azıcık normal düşünmeye çalışın arkadaşlar ne olur ya! ne den rahatsız oluyorsunuz ki siz nasıl kalkıp pomakım ama sapına kadar türkümde diyosan aynısını pekçok pomak yaşadığı ülke için söylüyor. bunu biz eğer bunu söyleme hakkına sahipsek onlarda sahip. neyin cevabını vereceksiniz adamlar bişiyin cevabını istemiyor ki hem yapılacak ağaz dalaşıylada olacak bişi değil ki bu ikna. adam gelmiş buraya biz bulgar kökenliyiz diyor ve site yönetimi ve pek çok kişide cevap veriyor verilmek durumundada zaten. biz bunların konuşulmasını istemiyoruz ağzının payını verip susturun demeyle olmaz ki olurmu sizce demokrasiden bahsediyoruz ozaman çokmu demokratik olmuş oluruz? hayır bence olmayız. karşı durulan bir görüş var sa eğer ne kadar kuvvetli kanıtlarla senin karşına çıkıyorlarsa aynı kuvvette yada daha kuvvetli kanıtlarla çık karşısına ve çürüt iddasını yok değil yapamıyosak karşıdaki adamı ikna etme ve surturma durumumuzda olamaz. o yüzden boşa sinirlenmek hikayesi. eğer bireyselde olsa çabalar varsa kültüre yönelik ne ala yoksa sadece sinirlenerek olmaz olmuyor.

ayrıca kendi alfabemizi icat edelim deniyor neden? soruyorum neden hangi birlikteliğe ne için yeni alfabe icadı?

bunun ucu çok farklı yerlere gider buda gereksiz ve anlamsız çünkü emin olun mevcudu bile kabullenmekte zorlanan bir toplumken yeni yeni icadların kabulümü dam üstünde saksağan diyorum!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version