Български > Помаци
Za pomacite 2
Пламен Пасков:
--- Quote from: Mangr on September 18, 2008, 19:10 ---Ami che to predi rojdeniat ti den namashe i "Plamen Paskov" ,obache sega ima nali, eto zashto i sled 16-17 vek ima Pomaci toes harod koito ne e,ne sa chustva i ne iska da bade Balgari kakto ti gospodin Paskov ne iskash da badesh Asan Turchina
--- End quote ---
Само че аз не съм се пръкнал от нищото, а съм роден от хора, по род българи.
Аналогията е крива.
Ако аз съм в състояние да посоча родителите си и тяхната етническа принадлежност, вие, ако настоявате, че помаците не са по род българи, няма кого да посочите като родител.
И което е най-трагичното - не само вие не можете да ги посочите, но и хронистите от 14-15 век и даже от 16-17 век не сочат такива. За преди тези векове пък работата е направо безнадеждна.
Така че, с тази аналогия сами падате в капана на умишленното си отродяване на база политическа обида: малко ми напомня на номера на Партия българска комунистическа, които си легнаха една вечер в началото на 90-те да спят, и на сутринта се събудиха социалисти, и те като вас рипат и се засягат, като ги наречеш комунисти, и настояват, и с крак тропат: "Няма пък! Социалисти сме!"
С тази разлика, че тяхното решение за тяхното самоопределение са си го взели те, или ръководителите им, а за помаците решението е взето от султана: за едни доброволно, за други - доброзорно, по сценария на книгата (щом филма толкова силно ви дразни): "Време разделно".
Всичко останало е напъни за съчинения.
pomak BG:
Хора много ме съмняват тук няколко лица. Напоследък шувенистите си придобили навика да си слагат мюсюлмански имена и да викат че са най-чистите българи с цел да ни манипулират. Направи ми впечетление и на едно друго място същия факт. Та като бил на 10 години и се разревал че му викали че е турчин. Пълен смешник. Той на 10 години не е знаел каде му е ..... пък ще се засегне по етнически въпрос. Някак си не ти се връзват прикаските. Аз сън от Ризач, Златарижко защо не знам за това което се говори от Gogo i ne sme se izselili, a mi komunistite ni inteliraha през 1946 г. , като дядоми само за това че е живял до границата и че е помак трябвало да лежи в Белене. Да не говорим че до Северна България са ги карали като конслагеристи в вагони кадето по-рано са карали свине в тях и са ги настанявали по какви ли не места и то през период кадето е трябвало да се снабдяват хората с дърва и пр. А при положение че главите на семействата са били по лагерите как са оспявали да се оправят само те си знаели. Така че Иване не се прави на Хасан и не прави хората на шантави.
proba:
Към г-н Пасков,
Понеже вие сте по отхвърлянето, искам да ви задам една теза, която да ни покажете по някакъв начин, че не е вярна.
Помаците са наследници на древния високо културен народ Траки или по-точно рода Беси. Генетично нямат общо с рода ПраБългари, но са участвали в държавата България и са допринесли за нейното културно развитие.
Поздрави
Snake:
Asansane{Ivane},ne si misli ,4e nemojem da zabelejim provokaciata ti.Na 10-god. plakal,ami kogato vru6taha imenata prez 1990-pak li pla4e6e artist takuv. Ili togava i havliena kurpa neti stigna ot sulzi.Samo sega da si smeni6 i viarata da stane6 kato nas 6te e super.
Dobrev:
--- Quote from: pomak BG on September 18, 2008, 20:20 ---Хора много ме съмняват тук няколко лица. Напоследък шувенистите си придобили навика да си слагат мюсюлмански имена и да викат че са най-чистите българи с цел да ни манипулират. Направи ми впечетление и на едно друго място същия факт. Та като бил на 10 години и се разревал че му викали че е турчин. Пълен смешник. ...Така че Иване не се прави на Хасан и не прави хората на шантави.
--- End quote ---
@ Pomak BG & @ Snake
Eй, направо сте царе да осмивате хората, които не са съгласни с вас.
Гледам, направо коалиция сте си направили. Един захапе ли - и другите се присъединяват.
Вместо да плюете - дайте да водим нормален конструктивен диалог.
Човекът се смята за българин. Оставете го или му докажете по нормален начин ако греши.
@Proba
Проба,
Съгласен съм, че сме наследници на траките. Ама те и християните в Родопите и те са наследници на траките. Или те са дошли и са се пръснали сред траките-помаци по-късно?
Скоро правил ли си си генетични изследвания? Може да се изненадаш ако си направиш ...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version