Български > История
Да простим, но да не забравяме ...
SHEFKET:
--- Quote from: Whitesnake on March 29, 2009, 21:04 ---Ami razkaji de!
Ili se strahuvash ot nqkoi kato fotakiev da ne ti se kara!
--- End quote ---
Не се страхувам че някой ще ми се кара,само загатнах че и в този район има доста жертви по време на възродителния процес!А за този случай в Диамандово,знам че през 1972г са убили човек в дома му,и се надявам ако тук влиза някои от Ардино,Бял извор,Падина,Жълтуша и района и знае повече,нека да разкаже!
Nazmi:
За да вървим напред,трябва да кажем следното- Ще помним за да не се повтори,но прощаваме за да вървим напред заедно,това е дилемата пред нас сега!!!
mirvam:
--- Quote from: Nazmi on April 23, 2009, 07:22 ---За да вървим напред,трябва да кажем следното- Ще помним за да не се повтори,но прощаваме за да вървим напред заедно,това е дилемата пред нас сега!!!
--- End quote ---
Да Назми, напълно те подкрепям. Казано е: "Който народ забрави историята си, има риск тя да се повтори отново".
Isyankar:
--- Quote from: sema_rohleva on March 30, 2009, 11:42 ---Напълно те подкрепям , единственото което можем да направим е да отдадем почит и признание на тези хора , които слдвайки вярата и убежденията си са жертвали всичко.....Що се отнася до прошката , не знам трудно е да простиш всичко това , но аз имам една такава вяра , всеки който прави някому зло рано или късно си получава наказанието , ето защо нека да ги оставим на съдбата им , много от тях си получиха заслуженото ....Не трябва да забравяма и да не допускаме да се получи нещо такова отново....Но не мисля , че трябва да виним всички българи за това , защото много от тях също заради убежденията си са гнили по лагерите и затворите ....
--- End quote ---
Виновни са Комунистите. Дори не и всички комунисти, защото знаем, че е имало доста, които не са били съгласни с това. А дали са българи комунистите е много спорен въпрос...В моето семейство и род никога не са смятани за българи, тъй като също сме пострадали доста от тях, вкл и до Белене се е стигало ... Някои казват, че имало и хубави моменти в онзи период и пр. - тези хубави моменти и неща, които са направили (няма спор) са многократно компенсирани от тези лошите, за които говорим, а и други ...
Така смятам аз....
А ние какво да прощаваме...Господ прощава...Ние не можем да съдим, дори и да не простим ...
Whitesnake:
Oshte pove4e e smeshno nqkoi da proshtava bez da e bil jertva ot imeto ne jertvite, a naprotiv da se e oblagodetetlstvuval za smetka na jertvite.
Tova se kazva spekulacia sas savesta na naroda.Govorq izobshto za si4ki jertvi.
Proshkata osven tova ne trqbva da se dava po nagal na4in , toest da se natikva zorlen.
Proshkata e sakralen akt koito se slu4va kogato bivshia nasilnik q iska ili se razkaiva.
Da ste vidiqli tuka nqkoi takav da moli za proshka ili da se razkaiava?
Shtoto az sam vijdal nqkoi ot tqh da se gordeiat s tova.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version