Български > Помашки песни

Goranski , Torbeshki i Nashenski pesni !

<< < (23/24) > >>

hrustmo:
Хайде дайте нещо по-автентично! моля ви! Пускате само някакви обработки и нео-фолк песни, а никъде не видях баш си горанско старовремско :) ето какво имам предвид:
Ja som se napromenilo
Вижте колко интересно! Пеенето е едногласно, но само за секунда, в даден момент, се разделя на два гласа!
За горанските песни е типично простото акомпаниране от дайре, в ръцете на самите изпълнителки. Това индикира социалната позиция на жената, нейната независимост и еманципация. Тя е свикнала да се справя с проблемите, с бита и прокопсията, сама, докато мъжът е някъде по широкия свят на горбет.

Zoran Dzorlev - Gora: Vrbice vrbo zeljena
Zoran Dzorlev - Gora

ето и малко торбешки песни :)
Zoran Dzorlev - Folklor na Makedoncite Muslimani 2
Zoran Dzorlev - Folklor na Makedoncite Muslimani
..и кратка възстановка от Скопска Торбешия на сватба. :) Абсолютно идентично с "писане на гелината" от нашенските предели! поздравявам сърдечно всички общности, които още пазят старинния модел на сватбените обреди. Свтабата е един от най-големите белези за етно-културна идентичност. Аз лично много се дразня на булките в бяло, като знам как пра баба се е венчала с дебел вълнен червен превес. :D
Zoran Dzorlev - Vladimir Janevski: tradicionalen obicaj - Macedonian Muslims

dim56:
Ето една прекрасна горанска песен.
Нека бъде поздрав за всички от форума - и със забрадки, и без  ;)
Asim Pandjo - Kitina Samija

ahmetahmet:
Hi , i am from turkey i don't know pomakça, Ones who know pomakça can translate me this sentences "tip tamuluvam"

Nedim Mehmedoski:
Tradicijata prodolzhuva!   :D

Tupandzija

EvroPOMAK:

--- Quote from: Nedim_Labunista on September 25, 2010, 00:20 ---Tradicijata prodolzhuva!   :D
--- End quote ---
Bravo, na Malkite Iunacheta, dano stanat Golemi Muzikanti !  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version