Български > Помаци
Edna turska narodna pesen v koato se pee za edna pomakinq
Пламен Пасков:
--- Quote from: proba on September 10, 2008, 12:02 ---Ot tazi pesen se razbira slednoto:
Momicheto e nari4ano bylgarka, pomakinq i gqurka. Tuk se gubi logikata, kak i trite ne6ta v edno. Sled kato se nari4a gqurka, zna4i e bila hristiqnka i dumata pomakinq logi4no bi trqbvalo da ne se spomenava. Az ima dylboki symneniq za dumata pomakinq. Imam vypros? Ot koq godina e tazi pesen? Ako e stara, togava dumata pomakinq moje vyob6te da ne e sy6tesvuvala, a ako e nova, togava kombinaciqta ot (bylgarka, pomakinq i gqurka) si protivore4at.
Tazi pesen e turska ot plovdivsko. Interesno! Tova se vodi turska narodna pesen, nali? Pak interesno! Imam symneniq, 4e tazi pesen ne e vklu4ena v tuskiq arsenal ot narodni pesni, ili?
--- End quote ---
Съгласен
--- Quote ---Sy6to interesno, 4e v diskusiqta sa vklu4eni predimno nepomaci, koito iskat da ni privle4at kym tqhnata si ob6tnost. Tolkova li sme cenni? Qvno sme mnogo silna grupa ot hora s viskoka 4ove6ka kultura i cennosti, ili?
--- End quote ---
Как и по какво разбрахте - кой е помак, и кой - не в дискусията?
Gelina:
Като се чете по внимателно дори и новобранец би познал кое е,и кой не е! : Но това няма значение, хубаво е,че има от всички и се дискутират въпросите. :)
pomak BG:
Боянчо ако е бил като тебе дядо ти не е исключено. И аз бих нарекал доста помаци гяури. Хорицата са като мижитурки, лижат всякакви задници, а пък все са си на същия хал. Понякога ги съжалявам жал ми е за тях като гледам как ги разкарват като маймуни по пазарите. Но защо един такъв не вземат да го издигнат до презедент например. Може и да са издигнали някой. Говориха че Петър Стоянов бил помак, колко е вярно незнам. Аз лично съм разговарял с него ама не ми дойде на акъла да го питам, пък и той беше с охранители. Ама и да е помак едвали щеше да си го признае. Спомена ми че е израснал в Девинско, мисля че за Грохотно спомена. Там знам че има турци е може да има и помаци. Ама ако вземем Боян Саръев например, офицера от ДС. Викат че е национален герой защо не земат тогава да го направят патриарх хахаха. От полицай - патриарх хахаха. Е поне да го направят епископ нищо че е глъмав, то понякога трябва да си малко простоват. Ако си много умен ще си конкурент, а това не е хубаво.
В Турци викат на изселниците ни булгари, каквито са за нас и безарабските българи, често тях ги наричаме руснаци. Но това че пан тюркизма съществува си е факт. Както българите ходят по Банат, Безарабия, Косово и Албания, така и турците държът за своите малцинства по света. Това да не ви учудва. Гледах едно предаване за едни казаци, които били прогонени от Русия и те се остановили в Варна, но имали цел да се изселят за Турция. И коментатора, ама защо пък да се изселват за туция. Ами защо защото не си загубили идентичноста, така и гагаузите независимо от религиозната си идентичност Турция милее за тях те са с една кръв, едни хора, не са като нас за съжаление, колкото и да ни се иска ние сме славяни, говорим славянски.
Dobrev:
--- Quote from: pomak BG on September 11, 2008, 10:45 ---Боянчо ако е бил като тебе дядо ти не е исключено. И аз бих нарекал доста помаци гяури. Хорицата са като мижитурки, лижат всякакви задници, а пък все са си на същия хал. Понякога ги съжалявам жал ми е за тях като гледам как ги разкарват като маймуни по пазарите. Но защо един такъв не вземат да го издигнат до презедент например. Може и да са издигнали някой.
--- End quote ---
Помак ли си, религиозен ли си, не те знам какъв си, но това което правиш не е никак редно. Със сигурност демонстрираш, че не си образован - елементарните правописни грешки го показват. Личните нападки са признак на низка култура и интелектуално безсилие.
Дядо ми, за разлика от твоя е бил както набожен, така и образован човек.
И дядо ми няма нищо общо с темата, която обсъждаме. Нито го познаваш, нито имаш информация за него за да коментираш.
За твое сведение, целият ми род са образовани хора - учители, кметове, физици, математици, адвокати, лекари и мениджъри в мултинационални компании. Но освен това са толерантни и внимателни в изказванията си, за разлика от теб. Като те гледам ти си тръгнал по добре проправения ви от Доброжелателните Платежоспособни Спомоществотатели път
--- Quote from: pomak BG on September 11, 2008, 10:45 ---Хорицата са като мижитурки, лижат всякакви задници, а пък все са си на същия хал.
--- End quote ---
(това от личен опит ли е?)
Да не би да са ти обещали министерски пост в следващия кабинет? Дерзай! И ако се напъваш много -ако не министърче, по поне един кметски пост ще ти купят. Че и един банкет със зурни и тъпани ще ти вдигнат.
Аз за разлика от теб постигам целите си без чужда помощ. Не ми трябва да правя това, което ти по-горе описваш. Има едно нещо, наречено образование, което отваря много врати.
--- Quote ---И аз бих нарекал доста помаци гяури.
--- End quote ---
Нетолерантността към другите е еманация на целия ти мироглед. Това за мен не са думи на религиозен човек.
Това изречение говори за теб повече, отколкото хиляди изписани от теб страници.
ДУМИТЕ СА ИЗРАЗ НА МИСЛИТЕ.
pomak BG:
Не се засягай, понякога истината боли така е. И аз избухвам като ме засегнат. Благодарен съм ти за пожеланията. Е баш пък министерски пост. Мислишли че ще ме допуснат твоите хора до там. "Та аз съм национален предател". Написъл съм книга в която няма национален шувенизъм в полза на тоз или оня и престои да излезе друга такава. Пък и коя партия да застане зад мен дори и тази на Доган не би ме поткрепила с тези напатки последно време. Като говорим за род и потекло трябва да си уверен че моите хора са много по-достойни пред Аллах от твоите бъди сигурен в това. Не че се хваля но фактите говорят без да спират. А колко по хубаво е това да си достоен пред Аллах от някакъв си началник българин от Пловдив, Девин или Смолян. Защото втория току виж го хванал рака или инсулта или пък някоя срамна болес и са е паралелизирал в някоя болница, докато Аллах е Вечен и Пречист от недостатъците на човека. Колкото до образование не мисли че само твоите хора са образовани. Пожелавам ти напътствието на Аллах ти имаш нужда от него.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version