Български > Помаци
Edna turska narodna pesen v koato se pee za edna pomakinq
rcn:
Братя помаци, да не би под всяко помашка къща да има гърне със злато
та всеки има мерак да ви става роднина ??? ??? ???
Yovana:
Абсолютно неумесна ирония,единствените,които ви приемат са българите,проумейте го,ние също сме били мачкани и тъпкани от комунистите,не го подчертавайте като негатив само и единствено към вас,а и турците в самата Турция не приемат етническите турци преселници от България и не ги признават за истински турци,а какво остава за вас,които имате и българска кръв във вените си
rcn:
Йована,
Явно не ти харесва една държава на югоизток от Бг, но трябва да се живее с реалностите. За съжаление в Бг повечето хора следват
генералната линия да се загърбва 500 години от историята на тези земи. "Сродяването" с малцинствата не става само с приказки "йок вие сте от нас".
Третата българска държава за 130 годишната си история не успя да проведе нормална национална политика и няма нужда да се обвиняват комунистите. Аз не искам да оборвам мнения или да настоявам на своето. Като казвате вие християните "неведоми са пътищата Господни". Всичко ще си дойде на местото лека полека. Света стана едно село и Балканите няма да направят изключение. Като ти гледам никнейма мисля да те поздравя с една хубава песен
http://www.youtube.com/watch?v=C_DGtxjjJY4
Виж къде и от кога е клипа. Явно имаме нещастието да живеем в интересни времена, но съдбата си е съдба.
Mangr:
--- Quote from: Yovana on October 02, 2008, 13:02 ---Абсолютно неумесна ирония,единствените,които ви приемат са българите,проумейте го,ние също сме били мачкани и тъпкани от комунистите,не го подчертавайте като негатив само и единствено към вас,а и турците в самата Турция не приемат етническите турци преселници от България и не ги признават за истински турци,а какво остава за вас,които имате и българска кръв във вените си
--- End quote ---
A kak poznavate koa e Balgarskata krav i koa ne :), da ne bi da ima drug cvat? :)))))
Yovana:
Благодаря за песента,чудесна е. Нямам нищо против Турция,напротив,много съм чела за турската империя и смятам,че тя е една от най-великите империи. Живея в край,в който има много помаци,имам много приятели,те пеят български песни,веселят се на български празници,децата им ходят в български училища,говорят и пишат на български,обичат българската природа и са на мястото си тук. Казвам ви го на чист български език-искам да живеем мирно и кротко заедно,да няма конфликти и умраза между нас,да не позволяваме някой п.... да ни настройват един срещу друг,да не се оплюваме един-друг. И лично мое мнение е ,без да го натрапвам,че ние сме с един и същт корен.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version