Türkçe > Pomak gelenekleri
pomak culture
daylek:
http://video.google.com/videoplay?docid=8779552614307245185&vt=lf&hl=tr
daylek:
allahım ya kusura bakmayın arakadaşlar sorunun nerde olduğnu bilmiyorum izleyemiyorum ya of :(
Adem1:
Pomak kardeslerimizin kulturunu ors ve adetlerini yerinde gorup incelemek gurur verici.
Allahima Sukurler olsun arkadasim Metkanin yardimiylan vardim gordum.Helal olsun adetlerine,kulturune sarilmislar ve bisey kaybetmemisler.500 sene once ellen dokunan halilar su anda ellen dokunulur.
Balkanlarda pomaklardan baska milet varmirdir kulturuden hiç bir sey yitirmemis?
Allah razi olsun tum pomak kardeslerimizden,7 defa isimleri degistirildi,zulumler çektiler,sehitler verdiler,yinede dimdik ayakta kalmayi basardilar.
Pomaklar gurur duyucu ve ornek bir miletir.
daylek:
ve evet, benim pomak kültürünü bulgaristanda nasıl yaşıyolar gidip görme şansım hiç olmadı ancak, burda nasıl yaşandığını biraz biraz biliyorum. ve sanırım bu yüzden ben ve benim gibileri bulgaristandakilerin bir kısmı zincirin zayıf halkası olarak görmekte. zaman zaman aldığım hüsrana uğratan cevaplar bunu gösteriyor.
Adem1:
Degerli kardesim,herhalde siz Turkiyede dogup bugmusunuz.
Sakin miletinizlen gurur duyun ve ilk imkaninizda gidin dedelerin izin,nenelerinizin yaptiklarini yerinde gorun.
çok mutlu olacaksiniz ve gurur duyacaksiniz.
Benim Turkiyede oturan amicamin pomak gelini var.oda Turkiyede dogmus ve bugmus,geçen sene Turkiyeye ziyaretimde ona tavsiye etim
dedelerinin dogduyu topraklari gormesini .Gitmis ziyaret etmis ve bu sene,agustos ayinda gorustiùmizde bana sukran borçlu oldini soyledi.
Sende niyet al kardesim ve git yerinde gor.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version