Български > Bестник
Майка на помак прокле сина си заради любов с християнкa
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Беглик on November 07, 2008, 18:11 ---Това е част от по-общия въпрос дали има нещо над морала, може ли религията да е над морала?
--- End quote ---
Korana obosnovava socialni, pravni i moralni normi. Morala e otnositelno ponyatie. Yavlenie koeto e moralno za edni moje da byde amoralno za drugi.
Беглик:
След като в Корана има морални норми, значи и той признава важността на морала. Фактът че за едни е морално е едно, а за други друго, не омаловажава морала, а само показва, че едните са доста неуки и най-вероятно страдащи от това. Ако едните считат за морално да се краде, а другите не, няма начин и едните и другите да са прави, морални. От друга страна, в Корана съм сигурен, че никъде не се казва кради и няма как да се проповядва кражба в такава мъдра книга. Но пък това ме кара да мисля, че и той се съобразява с нещо още по-висше.
pirin22:
--- Quote from: Snake on October 25, 2008, 12:21 ---Spored men- jenitba mejdu pomak i bulgarka e ravnosilno na samoubiistvo.Braka im shte trae do izvestno vreme.sega pak shte me napadnete 4e sum 4ernogled.E ,kak kato stava vsi4ko pred o4ite mi.Imam poznati ,koito se ojeniha za bulgaarki,no izdurjaha samo 5-god. i jenite im biha shuta. Sega obikalqt kato glamavi seloto i plashat naroda.Nese polu4ava s mujete po prostata pri4ina .4e vse nqkoga shte se skarat za shtqlo i neshtqlo.I arsenala na jenata bulgarka e pulen i gotov s obidi.Kogato ve4e nese izdurja,mujat pomak si vdiga torbata i iz4ezva bez daje da mu se dade shans da se sboguva s decata si.A ina4e ot druga strana -jena pomakinq i muj bulgarin pasvat mnogo dobre.Zashtoto nashite jeni sa koravi,turpelivi .Shtom na tolkova sopi ne otivat da se opla4at nikude zna4i sa ok.A kato ide da se opla4e u roditelite si -napravo q gonqt kato nenujen 4ovek ,koito nee slushal zarukite na maika i bashta.
--- End quote ---
pirin22:
Tvoite poznati sa uspeli samo 5 gd da jiveqt zaedno.Zna4i tolkova sa se obi4ali.Vmoeto selo ima takiva brakove za ruskini i ve4e sa jeneni nad 35 gd , imame i sofiqnki snahi nad 15 gd. semeen jivot ima iportugalski snahi nad 8 gd. Taka 4e sopata ne e re6enie na problema i ako misli6 4e strahat ot sopata darji semestvoto mnogo ti e gre6na teoriqta .İli govori6 tak a za6toto si ot pozitsiqta na silniqt.6te si li saglasen ti tvaqta da6terq da bade bitq vsqka ve4er .İ za da ne naru6ava moralnite ptintsipi tq trqbva da stoi tam pri zatq vi sas sopata.
halikan:
o6te nesam 4ul nyakoi dae procaftyal ot takiva brakove,no znam mnogo slu4ai na smeseni brakove mejdu pomaci i balgarki , te vsi4ki hubavo nevidyaha no po dobre da spra
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version