Български > Bестник
Майка на помак прокле сина си заради любов с християнкa
PNK2003:
--- Quote from: SaniaT on November 17, 2008, 22:33 --- Защо старите хора не приемат браковете при помак и християнка?!? Не съм съгласна че само помакините търпят всичко,защо когато има любов между различните религии все има някои против,защо от това да не излезне нещо наистина траино и красиво. Може би найстина трябва да се запази поколението и корена но.... когато двама души са преодолели бариерата на религията и все пак са се обикнали,защо трябва да се стига до там собствената им кръв да ги кълне и да се отрича от тях.
--- End quote ---
Боравите с много относителни понятия - любов, трайно, красиво... А клетвите са остарял метод и има опасност от ефекта на бумеранга. По-модерно е, ако се променят законите, както предложих по-горе, да има наказателно преследване. Така вече и държавата ще е съпричастна, ще е по-сигурно.
ficinka:
Браво на тези двама влубени,за лубовта няма граници и етноси и религии.Важното е да се разбират и обичат младите.След време тази майка ще преглътне мъката и разочарованието и ще съжалява за клетвите против детето си,да се надяваме да не го стигнат,защото ако те прокълне родната ти майка е много лошо.Аз съм помакиня,а сестра ми се объжи за българин и си имаха същите проблеми .Сега си имат едно страхотно детенце и всички се примириха,но лошите думи и обиди остават завинаги в душата на човека и трудно се забравят.Желая им дълъг живот и голямо щастие на тях и на всички други които се обичат истински. ::) :)
ficinka:
Браво на тези двама влубени,за лубовта няма граници и етноси и религии.Важното е да се разбират и обичат младите.След време тази майка ще преглътне мъката и разочарованието и ще съжалява за клетвите против детето си,да се надяваме да не го стигнат,защото ако те прокълне родната ти майка е много лошо.Аз съм помакиня,а сестра ми се объжи за българин и си имаха същите проблеми .Сега си имат едно страхотно детенце и всички се примириха,но лошите думи и обиди остават завинаги в душата на човека и трудно се забравят.Желая им дълъг живот и голямо щастие на тях и на всички други които се обичат истински.
kasmet70:
Имам съседи,от две три поколения тъй са се омесели,че не и те не знаят вече какви са.Дали са християни,мюсулмани или католици.Не препускат религиозен празник,и живеят в разбирателство с всички.Щом се разбират няма лошо.
Имам и др.съседи.Единия сват е християнин-беше катаджия.Другия помак.Помака имаше племеник,който 1980г бе пиинал и се качи зад волана.Катаджията подгонва пииналия младеж и той катострофира в Пампорово и умира на място.
Двата рода загърбили кареза и младите живеят в разбиратество.
mirvam:
Сложен живот, ама истината е, че ние самите усложняваме живота си и после всички ни са виновни.
А за клетвата, Аллах да пази, особено ако е майчина.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version