Български > История
Археологически разкопки край с. Барутин
al-fatiha:
Докторе, звучите ми като моята учителка по история от VІІ клас, която ни обясняваше, че когато казваме "Древна Елада", всъщност казваме "Древна Древна Елада", защото понятие "Елада" днес няма. Нищо, че древните гърци наричали своята държава "Ελλας", а настоящите гърци - пак "Ελλας" (по катаревуса).
Чечлия, разбира се, че траки, славяни и прабългари са просто различни названия!... Поне според уважавания от нас и всезнаещ д-р Пламен Пасков.
Независимо каква е докторската Ви титла - на физик, химик, филолог или ветеринарен лекар, ми се струва, че говорите безсмислици, които не би трябвало да говори един нАучен работник.
Пламен Пасков:
--- Quote from: Chechliya on November 08, 2008, 15:00 ---Хех, нищо конкретно. Ако става за въпрос и турците са контролирали Родопите, и то не за няколко години като прабългарите, а за цели пет века. По тая логика вси родпчани са турци. В подчертаните изказвания пише българи, а не прабългари :) Предполага се, че българите са наследници на траките, славяните и прабългарите, само дето последните в Родопите липсват като поселение. А на тая карта много ясно се вижда как Чеча, а и въобще Родопите са във Византия.
--- End quote ---
Българите, Чечлия, за разлика от турците са в Родопите от хилядолетия (вижте все пак темата "траки = пеласги = българи, и ако имате нещо против и аргументирано, изложете го), а не за 250-300 години (колкото управляват реално османците. Защото именно Родопите до ислямизацията през 16-17 век практически са били само формално под властта на емирите, по-късните султани и последвалите ги падишахи.
Ако ли ще броим управлението на Родопите от българите от Старата Велика България, основана през 165 година от Авитохол, то от 812 година до 1396 година са 584 години, които са последвани от последните 130 години.
Езикът на цифрите в историята, нищо повече.
Chechliya:
Преди известно време се продума за акция да се открият и вземат всички купени дипломи за висше образование. Няма да е лошо да я изпълнят докрай.
Пламен Пасков:
--- Quote from: Chechliya on November 08, 2008, 15:06 ---Д-р Пасков, моите извинения, но за изказвания тип "Зиези", че трките, славяните и прабългарите са все един и същ народ, трябва да ви вземат докторската титла. Всъщност аз вече мисля да я игнорирам.
--- End quote ---
Игнорирайте каквото си пожелаете.
Но това няма да ви даде или добави контрааргументи, докато не оборите ей ония там, древните. Които не са знаели, че ще трябва да спорят с такива като вас, които смятат, че познават съвремието им по-добре от тях.
Пламен Пасков:
--- Quote from: al-fatiha on November 08, 2008, 15:19 ---Докторе, звучите ми като моята учителка по история от VІІ клас, която ни обясняваше, че когато казваме "Древна Елада", всъщност казваме "Древна Древна Елада", защото понятие "Елада" днес няма. Нищо, че древните гърци наричали своята държава "Ελλας", а настоящите гърци - пак "Ελλας" (по катаревуса).
Чечлия, разбира се, че траки, славяни и прабългари са просто различни названия!... Поне според уважавания от нас и всезнаещ д-р Пламен Пасков.
Независимо каква е докторската Ви титла - на физик, химик, филолог или ветеринарен лекар, ми се струва, че говорите безсмислици, които не би трябвало да говори един нАучен работник.
--- End quote ---
Титлите ги вземат само тези, които са ги дали. И ако вие не смятате да се наредите сред моите преподаватели и научни ръководители, ще си останете с мераците и с препоръките.
Научните работници имат задължението да се стараят да говорят с езика на доказателственната и проверяема наука, без значение от коя област е.
Вашите асоциации между мен и вашата учителка по история са си ваши, но са не научни и бездоказателственни.
Аз излагам цитати и проверяеми данни.
Ако спорите, спорите не с мен, а именно с хронистите.
А дали ще им вярвате, това си е вече персонален въпрос, който не ми е специалност.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version