Български > История

Археологически разкопки край с. Барутин

<< < (8/26) > >>

pomak BG:
От както ти дадоха право да се изказваш и ти взе та започна да ги ръсиш едни.

Да преминем по същността, ако гледаме реално на нещата ние имаме по-голямо право от македонците да сме самостоятелни, но както и да е. Два остри камъка жито не мелят. Каквито са българите, такива са и македонците.

PNK2003:

--- Quote from: subigi kurt on November 06, 2008, 14:51 ---S poziciya ''Status quo'' ( eski tas eski hamam ) nyama da procyftim ot koeto gubi samo obshtata ni rodina Balgariya. Pouchete se malko ot izborite v Amerika. 

--- End quote ---

Винаги съм бил на мнение, че проблемите трябва да се разрешават, а не нещата да се оставят в застой.  Но за да бъде разрешен даден проблем, то трябва да има диалог.  За да има диалог, то трябва да има желание и от двете страни. 

Посочвате ми за пример изборите в Америка.  Отговорете ми на въпроса, който зададох в друга тема - какъв е Барак Обама? Кениец, американец, хаваец, кенийски американец и т.н.   

PNK2003:

--- Quote from: pomak BG on November 06, 2008, 15:28 ---От както ти дадоха право да се изказваш и ти взе та започна да ги ръсиш едни.

Да преминем по същността, ако гледаме реално на нещата ние имаме по-голямо право от македонците да сме самостоятелни, но както и да е. Два остри камъка жито не мелят. Каквито са българите, такива са и македонците.

--- End quote ---

Това ли е, което искате и отстоявате? Самостоятелност.  Какво значение влагате в израза "самостоятелност"? 

PNK2003:

--- Quote from: Chechliya on November 06, 2008, 13:32 ---Трябва да има историческа прозрачност. Тези от БАН трябва да хванат и да направят изследвания върху исляма на Балканите преди 14 век (има частично направени такива, но резултатите не са обнародвани), както и съдбата на богомилите и павлиляните и да се изкарат даните за репресиите над помаците от 1876 до 1989 година.

--- End quote ---

Да, така е, но това не е ли проблем главно за историците?  Прозрачността трябва да я има, но и в двете посоки.  Репресии е имало и никой не го отрича.  Прави ми впечатление, че тук упорито се защитава тезата, че едва ли не по време на Османското "присъствие" народът е имал най-добър живот.  Дайте да не се залъгваме, всички историци и доказателства сочат друго.  Но какво значение има всичко това?  Нека гледаме настоящето и да мислим за бъдещето.  Повтарям го вече за кой ли път - не може ние да носим вина за грешките от миналото и всичко това да поражда омраза.   

pomak BG:
Ами поне да ни причислят към малцинствата, ти какво си мислиш че искаме държава ли? Е държавата Македония може задасе събереме сите там. Тук сме много пръснати. Освен това ние не сме само в България, тъй че дишай спокойно и спи спокойно.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version