Български > История

Археологически разкопки край с. Барутин

<< < (9/26) > >>

Chechliya:
Никой не иска отговорност от невинни. Но истината трябва да се знае. Репресиите на турците срещу българите си е обект на съвсем друг форум. Този е за помаците. Нима нямаме право да искаме да знаем истината? Човек без минало няма нито настояще, нито бъдеще. От малки ни учат да обичаме родината си, а ти искаш от нас да забравим нашата родина, нашият произход. Във всички страни всички ученици учат история. Ти искаш от нас да загърбим нашата история и да сме като дърва без корен. НЕ! Истината трябва да се знае, дори и да боли. Това е всичко, което искам аз. Просто искам да знам кои са предците ми и каква е историята им, пък ако ще да са 33% прабългари, 33% славяни и 33% траки - православни християни, насилствено ислямизирани от турците (това е стандартната българска теория що се касае до помаците). Всички помаци искат да го знаят. Толко ли много искаме, че да нямаме право да го получим? Толкова ли е страшна истината за вас, та предлагаш да загърбим историята?

PNK2003:

--- Quote from: Chechliya on November 06, 2008, 17:54 ---Никой не иска отговорност от невинни. Но истината трябва да се знае. Репресиите на турците срещу българите си е обект на съвсем друг форум. Този е за помаците. Нима нямаме право да искаме да знаем истината? Човек без минало няма нито настояще, нито бъдеще. От малки ни учат да обичаме родината си, а ти искаш от нас да забравим нашата родина, нашият произход. Във всички страни всички ученици учат история. Ти искаш от нас да загърбим нашата история и да сме като дърва без корен. НЕ! Истината трябва да се знае, дори и да боли. Това е всичко, което искам аз. Просто искам да знам кои са предците ми и каква е историята им, пък ако ще да са 33% прабългари, 33% славяни и 33% траки - православни християни, насилствено ислямизирани от турците (това е стандартната българска теория що се касае до помаците). Всички помаци искат да го знаят. Толко ли много искаме, че да нямаме право да го получим? Толкова ли е страшна истината за вас, та предлагаш да загърбим историята?

--- End quote ---

Не съм казвал, че историята трябва да се "загърби".  Мисля, че не ме разбрахте правилно.  Естествено, че дърво без корен няма.  Историята трябва да се знае, но не за да поражда враждебни настроения и да се обвиняваме едни други като цяло, защото не ние носим вина за събития от преди десетки и стотици години. 

Кога и къде съм написал, че искам да забравите родината и произхода си?!  Истината, както казвате, трябва да се знае.

Мисля, че общо взето сме на едно мнение по въпроса, но ето, че дискусията ни прераства в необоснован спор...   

Пламен Пасков:
Не съм модератор, но да напомня - предната страница е офтопик.
Прочее, ако искате толкова силно да обсъдим (за кой ли път) произхода на помаците, има вече цял букет от такива теми.
Тук става дума за разкопките в Барутин.

al-fatiha:
Абе, вълчета такива, стига с тая злоба!

Нови народи винаги ще се появяват. Това е процес. Нека д-р Пасков обясни, нали той е най-учен сред нас!

Нима от памтивека е имало български или турски народ?!

Нима римляните са чист народ, който самия дядо Господ е създал?!

PNK2003:

--- Quote from: pomak BG on November 06, 2008, 17:46 ---Ами поне да ни причислят към малцинствата, ти какво си мислиш че искаме държава ли? Е държавата Македония може задасе събереме сите там. Тук сме много пръснати. Освен това ние не сме само в България, тъй че дишай спокойно и спи спокойно.

--- End quote ---

При цялото ми уважение към всички в този форум, не мога да си обясня на какво се дължи подобно иронично отношение.  Не искам да оставам с впечатлението, че тук нормален диалог не може да се води, а всичко прераства в междуличностни подмятания и нападки.  Може да бъдете сигурен, че лично аз нямам каквито и да е проблеми с дишането и сънят ми също е достатъчно спокоен.  Не се притеснявайте за мен!

Сега по същество.  Ако знаех какво конкретно искате, нямаше да задам своя въпрос.  Вие написахте, че имате по-голямо право от македонците да сте самостоятелни.  Нормално е това ваше мнение да породи моя въпрос, а именно какво влагате в думата "самостоятелност".  От отговора ви разбирам, че под самостоятелност разбирате причисляването ви към малцинствата.  Предполагам, че говорите като цяло за помаците.  Към кое малцинство искате да бъдете причислени?  С какво конкретно действие?        

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version