Български > История

Археологически разкопки край с. Барутин

<< < (11/26) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: shaban on November 07, 2008, 09:55 ---Ами не го пише в официалните български публикации, иначе в официалната гръцка история го пише. Ами да, това въстание ,не е само на славяните, то е общо и на гърци и на славяни с помоща на арабската флота.Все пак Тома Славянина е бил военноначалник на гръцка и славянска войска.В случая и гърците и славяните не са били доволни от новия император.Неслучайно Омуртаг е победител на славяни и гърци,само дето е забравил да пише и араби, ама и другите два народа не са малко.

--- End quote ---
Дайте пример за източник и автор за тези събития и тези данни от гръцка страна?
Имам предвид - на кой първоизточник се позовава официалната им гръцка история?

shaban:

--- Quote from: Пламен Пасков on November 07, 2008, 10:09 ---Дайте пример за източник и автор за тези събития и тези данни от гръцка страна?
Имам предвид - на кой първоизточник се позовава официалната им гръцка история?

--- End quote ---
Ами тази информация може да я извлечеш и от интернет ,особено от руския ,ще бъде по разбираемо за тебе. Само трябва да да напишеш -"Фома славянин". Той ,между другото ... ама не го твърдя ,защото веднага ще кажеш - "Ти откъде знаеш".

shaban:

--- Quote from: shaban on November 07, 2008, 10:39 ---Ами тази информация може да я извлечеш и от интернет ,особено от руския ,ще бъде по разбираемо за тебе. Само трябва да да напишеш -"Фома славянин". Той ,между другото ... ама не го твърдя ,защото веднага ще кажеш - "Ти откъде знаеш".

--- End quote ---
Към модератора :- макар и да е в правомощията Ви да триете , то поне трийте всичко ,а не частично ,защото написаното от мен може да се тълкува в смисъл различен от вложения от мен.
Или може би и Вие се съмнявате в истинноста на написаното от мен. Да ,Тома Славянина наистина е бил временно изгнанник в Арабския халифат, бил е назначен на висок чин  и е знаел арабски и това му е спомогнало да привлече на своя страна арабите при вдигането на въстанието.

PNK2003:

--- Quote from: Пламен Пасков on November 06, 2008, 22:53 ---Приемам, виноват, често ми се случва.
Но, ако сте забелязали, моите офтопици от такъв характер се появяват винаги като ре-акция, а не като иницииране на офтопик, то ест, някой преди мене е написал нещо, което аз не мога да подмина с мълчание.
Затова е форум...

--- End quote ---

И аз ще се старая да не инициирам офтопици.  Но в случая темите наистина се припокриват и това е предпоставката за всичко което съм написал като мнения. 

PNK2003:

--- Quote from: shaban on November 07, 2008, 09:55 ---Ами не го пише в официалните български публикации, иначе в официалната гръцка история го пише. Ами да, това въстание ,не е само на славяните, то е общо и на гърци и на славяни с помоща на арабската флота.Все пак Тома Славянина е бил военноначалник на гръцка и славянска войска.В случая и гърците и славяните не са били доволни от новия император.Неслучайно Омуртаг е победител на славяни и гърци,само дето е забравил да пише и араби, ама и другите два народа не са малко.

--- End quote ---

Ако не се лъжа, на няколко места във форума е дискутирано, че в миналото е било обичайна практика да се използват наемни войски за различни каузи.  Сама по себе си фактологията, която посочвате, дори и да е била такава, не разбирам какво доказва.  

За да сме по-обективни в изказванията си, предлагам, когато се твърдят конкретни исторически факти, да се посочват и конкретните източници, от които се черпи информацията.  Това ще е от полза за всички.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version