Български > История
Археологически разкопки край с. Барутин
Chechliya:
Мисля, че достатъчно ясно дадох да се разбере, че трябва да бъдат съдени само виновните, без значение от произход и религия. Виж удебеления текст в поста ми!
Пламен Пасков:
--- Quote from: Chechliya on November 07, 2008, 20:56 ---Мисля, че достатъчно ясно дадох да се разбере, че трябва да бъдат съдени само виновните, без значение от произход и религия. Виж удебеления текст в поста ми!
--- End quote ---
Напомням собственните ви думи:
--- Quote ---ние не искаме да си отмъстим на всички християни, а само на виновните, както и на виновните мюсюлмани
--- End quote ---
Ако говорите за "без значение от произход и религия", как да разбирам определенията за виновните "християни" и "мюсюлмани" в собственния ви постинг?
Аз ли не съм на ред с определенията в българския език, или съм ви разбрал неправилно?
PNK2003:
--- Quote from: pomak BG on November 07, 2008, 19:09 ---Незнам обаче имам чуството че говоря на човек, който по трудно схваща нещата. Ще те разочаровам сигурно, ако ти кажа че не искам да правя държава в държавата. Това схващане се появи тогава когато наглоста на националистите шувенисти стигна своя пердестал в деянията им. Тогава нещеш ли единият от тях за да замеже положението пусна слух сред медиите че нещете ли турците искат да правят афтономия или държава в държавата. Тогава откриха един балама от Шуменско дадаха му някой лев и той зе да ги лае зада се прикрият те самите. Кои са те няма значение, важното в случея че аз неща на ммоя гръб някой да си изгражда кариера, като твърди "нещете ли аз открих един ислямски терорист който иска да прави помашка държава в самата ни страна". Съжелявам ако съм те разочаровал. Моите постенги се свеждаха до следното, че македонците имат по малко уснование от помаците да имат държава. Ние помаците трябва да сме отделно малцинство или да бъдем тритирани като такова и да ни се дават права каквито се дават на малцинствата. Да имаме партия която да ни ги защитава. И да ни се даде пълна религиозна свобода. Като да не ни възпрепятстват да си строиме джамии, тюрбета, като онова на Йенихан баба например, да ни се даде право да си учим децата на вероучение в училищата. И да отворят най-накрая досиетата, че да разберем кои са били зулумжиите и да ги съдим, а не да обвиняваме целия български народ. Защото както всеки един и ние искаме мирно съжителство и нормален начин на живот.
--- End quote ---
Не мисля, че аз съм този, който по-трудно схваща нещата в случая. Зададох ви конкретни въпроси, по възможно най-нормалния начин за водене на диалог, а вие реагирате остро и оскърбително. Всеки човек трябва да има търпението да се изказва мотивирано, след като иска да остане разбран.
В случая аз не ви разбрах какво влагате в понятието "самостоятелност", поради което зададох своите въпроси и то не с цел да се конфронтирам или да разобличавам "ислямски терористи" /съжалявам, ако съм ви разочаровал/, а за да ми се изяснят причините за недоволството ви. Нима вие мислите, че аз не искам мирно съжителство или съм против това да водите нормален живот? По-добре първо разгледайте постингите ми в този форум и тогава правете заключения.
От написаното от вас отново не ми става ясно следното:
1. Казвате, че помаците трябва да са малцинство. Отговорете ми конкретно какво малцинство трябва да са помаците?
2. Искате пълна религиозна свобода. Кой ограничава религиозната ви свобода?
3. Какво значи, че искате да имате партия? Нима нямате?
4. Кой възпрепятства строенето на джамии?
5. Защо обвинявате целия български народ за извършените престъпления спрямо помаците по време на комунистическия период на управление на страната ни, при положение, че сам знаете къде трябва да се търси истината?
Ако трябва да съм достатъчно обективен, то не мога да премълча факта, че в известна степен може би имате право да обвинявате косвено целия народ. В България все още няма изградено гражданско общество. Но и това обстоятелство е породено от редица общоизвестни фактори. Има един известен виц, който разказвам винаги с болка на сърцето:
В ада всяка държава си имала свой казан, където са наказани грешниците. Пред всеки казан стоял по един дявол и пазел някой да не избяга. Само пред българския казан нямало пазач. Попитали Дявола: "Защо само пред българсия казан няма пазач?", а той отговорил: "Не е нужно там, защото ако някой се надигне за да се покатери да избяга и веднага другите го дърпат надолу".
За да водим нормален живот всички, то трябва преди всичко да се уважаваме взаимно и да се подкрепяме!
Chechliya:
--- Quote from: Пламен Пасков on November 07, 2008, 21:00 ---Напомням собственните ви думи:Ако говорите за "без значение от произход и религия", как да разбирам определенията за виновните "християни" и "мюсюлмани" в собственния ви постинг?
Аз ли не съм на ред с определенията в българския език, или съм ви разбрал неправилно?
--- End quote ---
Хъх, аман от ....... Предполага се, че почти всички жители на България са или християни, или мюсюлмани - малко или много. Или поне наследници на такива. Поне такива са статистическите данни от преброяванията.
Пламен Пасков:
--- Quote from: Chechliya on November 07, 2008, 21:08 ---Хъх, аман от ......
--- End quote ---
Благодаря за комплимента и за високото ви мнението за скромната ми личност.
"Когато аргументите свършват, почват оскърбленията"
Просто цитирам и напомням.
--- Quote ---Предполага се, че почти всички жители на България са или християни, или мюсюлмани - малко или много. Или поне наследници на такива. Поне такива са статистическите данни от преброяванията.
--- End quote ---
Не знам от какво се предполага, и по какво ги определяте.
По думите?
По мислите?
По делата?
По познанията им по Библия или Коран? Или по следването на постулатите на тези книги?
Или просто им сваляте гащите и гледате - кой обрязан, а кой не?
Такова опростенчество на класификациите, започващо с категоричното "Предполага се..." скоро не бях виждал. Още повече, с окончанието: "малко или много"...не знаех, че следването на една религия е процес, който се измерва с много и с малко.
А смесване допуска ли се?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version