Български > История

Археологически разкопки край с. Барутин

<< < (18/26) > >>

Пламен Пасков:

--- Quote from: Chechliya on November 07, 2008, 22:58 ---В нашия случай могат да са синоними. Но ако толкова държиш, да, имах предвид "наказание". Просто преди мен се използва думата мъст и за да запазя континуитета използвах същата дума. Относно партиите - не ме интересува. За мен всичките са един дол дренки. Аз се интересувам от история. Въпросът за съд на "възродителите" не е политически, а морален и принципен, но напоследък ставаме свидетели как се използва, за съжаление, с политически цели в контекста на приближаващите избори.
--- End quote ---
Ей тука вече съм съгласен с вас...
Топло!

PNK2003:

--- Quote from: Chechliya on November 07, 2008, 22:58 ---В нашия случай могат да са синоними. Но ако толкова държиш, да, имах предвид "наказание". Просто преди мен се използва думата мъст и за да запазя континуитета използвах същата дума. Относно партиите - не ме интересува. За мен всичките са един дол дренки. Аз се интересувам от история. Въпросът за съд на "възродителите" не е политически, а морален и принципен, но напоследък ставаме свидетели как се използва, за съжаление, с политически цели в контекста на приближаващите избори.

--- End quote ---

И аз съм напълно съгласен.  Ето, че говорим на един език  ;)

pomak BG:

--- Quote from: PNK2003 on November 07, 2008, 22:37 ---Благодаря за отговорите.

Бих искал да коментирам следното:

1. Когато се борави с термини, нужно е да се конкретизират понятията и в тази връзка имах предвид да ми посочите за какво точно малцинство говорите - етническо, религиозно, езиково и т.н.  

2. За джамията в София споделям мнението на Пасков.  Повярвайте ми, че по същия начин бих реагирал, ако се налагаше да слушам със същите децибели и съответните църковни литургии.  

3. Точно за такава партия наистина не съм чувал, но на всички е известно каква е партийната принадлежност на голяма част от помаците.  Следователно помаците са гласували доверие на определена политическа партия, която е редно да отстоява техните интереси.  Ако не го прави, има си партийно ръководство, има си партийни структури и тези въпроси трябва да се задават към тях.  Ако и те не реагират според очакванията ви, то никой не ви ограничава да се преориентирате политически, включително да си учредите партия съгласно действащите закони в страната.  Примерът с Атака наистина не е издържан.  Но ако държите да знаете личното ми мнение за тях, то ви уверявам, че е крайно негативно.  

4. Естествено е да се следи.  Има си закони в тази държава и те трябва да се спазват.
--- End quote ---

Ами ако искате конкретно да ви отговоря, ще ви кажа следното, религиозно, до някъде етническо, а и езиково защо не.

Тук ще включа отговорите и на г-н Пасков, като спомена следното, че българите може да са от хилядолетия на Балканите, но той много добре знае какво ми е мнението за българите. Нямам нищо против този славен народ, в интерес на истината обаче, въпреки че не претиндирам че имам такъв произход аз бих разбрал какво говорят, ако сега бяха сред нас, поради простата причина че аз говоря турски, а и отчасти татарски.

Ще ме извините но възникна проблем и ще продължа с отговрите след няколко часа. 

vishna1984:
vi ne znaete istoriata izop6to i nese interasuvate da e nau4ite za6to ? za6toto vi doka4at istinite. pomacite ne se bili hristiani i ne bilgari ne turci ne trakiani i ne si duri girci pomacite s iscialo druga nacia .i si ispılniava svoite si tradicii.ima kvo da kaja a ne sega blagodaria.

Пламен Пасков:

--- Quote from: vishna1984 on November 08, 2008, 10:54 ---vi ne znaete istoriata izop6to i nese interasuvate da e nau4ite za6to ? za6toto vi doka4at istinite. pomacite ne se bili hristiani i ne bilgari ne turci ne trakiani i ne si duri girci pomacite s iscialo druga nacia .i si ispılniava svoite si tradicii.ima kvo da kaja a ne sega blagodaria.
--- End quote ---
vishna1984, като сте казали "А", кажете и "Б".
Щом твърдите, че ние не си знаем историята, излиза, че вие я знаете.
Бихте ли ни просветили? Разкажете ни вие тогава за нашата история, и не пропускайте, ако обичате, да укажете: откъде я знаете, тази наша история.
Иначе ще излезе, че ги пишете тези, само за да ни оскърбите и нараните, без днешните българи, участници в този форум, да са ви направили нещо лошо. Което на свой ред някак си не се вписва в мюсюлманския морал.
Като твърдите (вие сте няколко човека), че помаците били, цитирам ви: "pomacite s iscialo druga nacia .i si ispılniava svoite si tradicii.", бихте ли уточнили:

1. Какво е това нация? Дайте определение, ако обичате.
2. По кои критерии от вашето определение за нация (ако имате такова) помаците стават на друга нация, според вас?
3. Кои са традициите на помаците (с изключение на религиозните) по които те се отличават от другите българи?

Разчитам на изчерпателен и пунктуален отговор.
Благодаря ви предварително.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version