Български > Помаци

Версии за етимологията на названието "Помаци"

<< < (21/105) > >>

Yovana:
Снейк,аз не отричам това,което пишеш,а за филма,всеки нормален човек ще бъде впечетлен от него,още един силен момент е на края,когато умираше кара Ибрахим,видя майка си българката,която тичаше след него с храна,е как да не те впечатлят тези неща кажи. Снейк,ти лично какво и как чустваш,роден си в Бг,вероятно,живееш тук,ти чий гражданин си,обичаш ли страната си? А за манталитета,не е турски,а ориенталски,заради това,че балканите са близко да ориента,нима сърбите,макетата,гърците,румънците,даже и италянците--южняцине не са със сходен характер?-типичен за южните народи?

Snake:
Ne,mnogo gre6i6 Yovana,samo vie i turcite imate ob6ti 4erti,bez surbi i rumunci.A za italiqncite,ne te sa temperameni,no sa razli4ni ot vas i ot turcite.Men jivota me e sre6tal s mnogo hora,az ne govorq na izust, az sum pomak.Neiskam da se svivam sred  priqtelite si ,{bulgari i turci},4e sum pomak,neka znaqt ,4e nie nesme marsianci.

Yovana:
разбира се,че не трябва да се свиваш,това го обяснявам на всичките ми приятели помаци,ние всечки сме равни,друг е въпроса,че във всяко стадо има и черни овци. Много от турците имат по-силно изразени азиатски черти,които при нас българите са размити от времето и различната кръв във вените ни,друг е въпроса,че познавам помаци,които изглеждот досущт като турци и други,досущт като славяни т.е бели,руси и синеоки

halikan:
o4evadno e 4e pomacite-turci sa van6no razli4ni ot balgarite,da mnogo ot tyah ako nee ezika nikoga nyama dagi razli4i6 ot turcite v Turcia,no edin pomak-tur4in v sto balgari 6tego razpoznae6, no nerazbiram za6to taka naglo stese vkop4ili i re6avate koi kakav e,neka vseki dase 4uvstva kakavto iska

Yovana:
нито сме се вкопчили,още повече пък нагло,споделям мнението си,кой според мен какви черти има,нещо лошо ли видя в това? Имам приятел помак,изключително красив с азиатски черти,също така имам приятелка,която е истинска красавица,като описвана от стар автор българска мома,защо виждате нещата винаги негативно2

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version