Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
PNK2003:
--- Quote from: Shumarov on February 03, 2010, 16:05 ---Това какво иде да рече? Трябва да ни плаши неговото участие? Или трябва да го извиси в очите ни?
--- End quote ---
Не съм аз този, който мога да заключа подобни генерални изводи ;)
Просто се учудвам, че г-н Дорсунски от една страна твърди, че названието "помаци" било с пропагандна цел за асимилация на арабското малцинство, а от друга страна учредява партия точно с това име ??? ???
ЕvroPOMAK:
--- Quote from: PNK2003 on February 03, 2010, 16:27 ---Не съм аз този, който мога да заключа подобни генерални изводи ;)
Просто се учудвам, че г-н Дорсунски от една страна твърди, че названието "помаци" било с пропагандна цел за асимилация на арабското малцинство, а от друга страна учредява партия точно с това име ??? ???
--- End quote ---
Ами, явно, че човека не иска да се определя и чувства нито "Арапин", нито "Туркин", ни "Болгарин", а иска да се зувье "Помак"! ::)
Какво лошо и нередно требва да има в това нещьу! ???
Санкимь, кой е най-големият властелинь тук на дюнятьа, да определя и казва за другият, как да се определя и да се нарича, в това число и да му диктува как да се определя и политически и етнически! ???
В съседните на BG държави, това май, че не се налага много като натиск, нито от MK, нито от GR, нито от RO, нито от TR! 8)
Пак, ний ли от нашта Болгария, кать най-големи бабаит-историци и политици, ще решаваме, кой как да се чувства, да се определя и на кой господ и партия да симатизираш и да се молиш! :o
Насилието дори и над волята и мисленето, поражда силни антилюбвеобвилни чувства! :(
;)
fotakiev:
г-н Дорсуски, това което сте написали е поредно свободно съчинения!Доказателства пак няма!!!
Продължаваме да чакаме ДОКАЗАТЕЛСТВАТА с нетърпение.
Това , което ме учудва ,е че има хора като Хат,Хадж,Европомак и не само ,които ви се връзват на измислиците ,а това е слабо казано обезпокоително. Просто показва нивото и познанията на аудиторията ви....
П.С.Аз лично ще изчакам да постнете всичко което имате да ни кажете и тогава,ще пиша конкретно
Shumarov:
--- Quote from: fotakiev on February 03, 2010, 20:26 ---
Това , което ме учудва ,е че има хора като Хат,Хадж,Европомак и не само ,които ви се връзват на измислиците ,а това е слабо казано обезпокоително. Просто показва нивото и познанията на аудиторията ви....
--- End quote ---
Защо те безпокои съществуването на цитираните от тебе никове, fotakiev? Нивото на аудиторията не е достойно за твоите високи критерии, а се вреш постоянно във форума!Като не ти харесва нивото-не влизай тука! Ние сме обикновенни помаци и живеем в мир с този факт! За твоите изискани критерии би бил подходящ по-изискан форум, където се доверяват само на тезата на "Време разделно"-иди там и се радвай на всеобщо одобрение, или одобрявай тезите на БКП за произхода на помаците! Даже няма да ти се наложи да бъдеш нетърпелив!
ЕvroPOMAK:
Драги "Фотакиев", ама тука, ич не става въпрос за връзване или развръзване на написаното от Дорсунски! ::)
Всичко е въпрос на лична воля за самоопределеност! Ако, некой се чувства и възприема за Помак, едва ли той ще требва да чека некакви нови и допълнителни доказателства за да бъде такъв! :o
Все едно, аз да ти налагам собственото си мнение, че ти требва да се определиш примерно за "Славянец" или пък за "Проболгарин", или още повече да те карам насила да се върнеш към коренната си религия и да възприемеш релията и бога "Тангра" или нещо подобно, както и да те карат да приемеш за национален флаг "конската опашка"! :o
Нито е нормално, нито е етично, защото всичко това ще е една голема смешка, да не кажем другарско насилване! :o
Виж, ако ти искаш да станеш "Помак", това може да стане само и единствено по собствна твоя воля и при определени други обстоятелства, които най-малко трябва да се спазят, но това трябва да е без някой да ти налага това мнение, дори и по заобиколен приятелски начин да е, пак няма да е по собствена воля и няма да е правилно! :o
Не е тъй лесна всяка една промяна нали, така, затуй, че требва да използвате по-стратегически подход да промените "Помаците", тъй като пък и те, са малко и бая по-инат хора от другите! Пък и ний сме по-низко ниво и по-слабо аудитория, що ти требва да се кахъриш и с назье зорлемь! :D
Ех, има и тук-таме по послушни и овчедушни, може да се пробва с такива! :o
Хай - Бай, бъди щастлив и весел! ;D ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version