Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
Сидхарта:
-а част от тях и под влияние на ислямската култура след заселването на арабите сред тях-
Хм... много научно твьрдение-ашколсун.
fotakiev:
--- Quote from: Hadj on February 04, 2010, 16:24 --- А ето и теорията която застъпват гръцките учени според които българските лъжат:
"Обетателите на Родопите от двете страни на границата между България и Гърция са наследници на автохтонните траки,които са приели българския език в периода VІІІ-Хвек.
--- End quote ---
--- Quote from: muti6 on February 04, 2010, 17:09 ---Hadj
Ето поредно доказателство на думите ти.Погледни това:
Откриха светилище на Дионис над Велинград
Едно от най-големите светилища на траките, посветено на Дионис и сътворено от племето Беси, бе открито под връх Острец в Западните Родопи над Велинград при международна археологическа експедиция, водена от ст.н.с. проф. Диана Гергова от Националния археологически институт с музей при БАН. В единия край на връх Острец е открита култова постройка с размери 6 на 9 метра, покрита с керемиди, чийто вход е бил откъм североизточната страна. Раннохристиянската базилика е ориентирана на югозапад-североизток. Проф. Гергова подчерта, че за първи път в Северозападните Родопи се открива такава монументална култова постройка и е датирана от началото на първото хилядолетие преди Христа.
http://avtotravel-bg.blogspot.com/2009/08/blog-post_5135.html
--- End quote ---
Мюсюлманите в Гърция имат турско самосъзнание.Когато България влезе е ЕС и границите паднаха има опастност населението да припознае съседа си мюсюлманин като да се види ,че никак няма турци ,а всички говорят на един език и имат една и съща култура.Имайки също и впредвид 100% българското самосъзнание на помаците от Българската част на Родопа планина или цяла Смолянска област те никога няма да признаят български етнос в пределите на Гърция,защото го приемат за бъдещо българско влияние.Затова избързаха и сътвориха чистонов помашки етнос с помашка граматика.
Затова не се учудвай ,че гръцките историци смятат мюсюлманското население в Родопите за автохтонни траки,но не и българи.Подобен пореден абсурд ми напомня на македонизма,където страдащи от база на самобитност и самоопределение доказват съществуването си, като преки наследници от македоните от времето на Александър Македонски.Естествено тези подерица от абсурди няма никога да има външна подкрепа,но е добър начин да се избяга от очеизвадните факти.Факти ,които ще се подминават от историците в Р.Макединия и Гърция докато има омраза и пропаганда.
Траките в България никои не знае къде са днес ,каква е точно тяхната култура.Има десетки писменни източници показващи масово изселване или изтребване,поради тази причина никой не може да докаже тракииски корени.Още повече,че траките не са живели само в Родопите,нали?Ами мизите,даките?Те също са траки и по логиката на гръцките историци всички сме траки,което твърдение е силно несериозно имайки впредвид хилядите минали години и заселването на следващи народи..
--- Quote from: Shumarov on February 04, 2010, 17:32 --- Научи смисъла на думичката "автоирония" и си вземи малко от нея, ако ти е останало място в мозъка от Великобългарска Шовинистична Литература и история!
--- End quote ---
Това че смяташ българската литература и история за шовинистична ,а творението на Дорсунски за правдивата истина показва и твоето ниво,нали?
Съчинението на Досрънски се разпространява единствено апокрифно!Няма никаква доказателствена част или рецензия от които и да е....сети се сам за какво иде реч...
Шуми,за втори път ти казвам че изопачаваш, а сега и послъгваш..
--- Quote from: Shumarov on February 04, 2010, 21:07 ---Такъв обиден тон по мое мнение е недопустим! С този ник пишат по-вече от двама автори и всички го знаят!
--- End quote ---
Първо обиден тон за теб какво е и второ с този ник пиша само аз!
Ти често ме обиждаш и ако продължаваш,ще информирам администраторите на сайта.
--- Quote from: Shumarov on February 04, 2010, 21:07 ---
След рязката реакция, която предизвика този постинг в мене, очаквах пишещите Пасков, или фотакиев да поднесът извинение за гафа, който допуснаха.
--- End quote ---
След рязката реакция на постинга в теб си очаквал извинение?
Виж Шуми, който го е страх от мечки не ходи в гората!Тук често се сблъскват различни мнения и на не приемащите различното мнение препоръчвам "да не ходят в гората"....
Не на мене, а на съфорумницте на сайта!
--- End quote ---
За съфорумците в сайта нищо не съм казал.Много ясно говорих за аудиторията на Дорсунски!Хмм да не би да искаш да кажеш ,че аудиторията на сайта е тази на аудиториата на Дорсунски?
Тука не иде реч за лична обида, а за групова обида!
--- End quote ---
Кажи с какво съм обидил или ставаш лъжец и клеветник!
По мое мнение съмнявайки се в нивото на форума, те обиждат и тебе, PNK2003!
--- End quote ---
Да ти лъжеш!А и клеветиш!всичките ми постове стоят,хайде докажи думите си!!!Кога съм казвал, че се съмнявам в нивото на форума ???
--- Quote from: muti6 on February 04, 2010, 21:48 ---Fotakiev,това,че защитаваш позициите си по този начин,говори,че си слаб в словестния"двубой"
--- End quote ---
За какво говориш Мутиш?
--- Quote from: muti6 on February 04, 2010, 21:48 ---Доказателствата които представяш,толкова куцукат,колкото са и на г-н Дорсунски.Май е време вече да кажеш истината, колко човека пишете с този ник???
Не е много нормално, точно претендиращите за най-много толерантност забравят да я прилагат!!!
--- End quote ---
Ами доказателствата ми са обикновенно подкрепени с домументи, а и се базирам на всеизвестни такива...
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1659.15.html
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,706.75.html
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2243.105.html
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1949.315.html
...
Дорсунски не дава никакви документи и не посочва никакви източници.Говори кардинално без да посочи от къде е стигнал до този му изводи.Примерно това,че ахряни идвало от агаряни ....,аде...иди се сети каква е връзката и дали има източник което да го докаже.Ама то нали и двете думи започват с буквата "а" и естествено да значят едно и също ;)
А и е време да спрете всички с това бъркане с Пламен Пасков.Аз съм си аз и никои никога не е писал с моят ник...обърнете се към администраторите и те ще ви кажат колко IP-та ползват този ник и да се спре с това веднъж за винаги.
Аli m (г-н Дорсунски) какво целите с тази книга, която пишете и разпространявате?Смятате ли,че така помагате на някого?Не трябва ли да се трудим всички в посока сближаване на позакърнелите прекрасни отношения?Зашо подклаждате сепаратизъм и негодувание ??? Това мюсюлманско общество наречени помаци,ще ли чувства така Родината си България по близка?
Като насаждате разделение чрез книгата си смятам,че Цялото Българско общество ще реагира и вие ще се скриете ,а ще го отнесат най-невиновнитв.С книгата ви се начертава поредната червена разделителна линия.Или това целите?
Ето как реагира при излизането на книгата ви българската общественост и сигурно сте доволен от реакциите след това...
Ислямистка пропаганда в Родопите
mustafa_b:
По-подходящо заглавие на клипа би било "Антиислямска пропаганда по БТВ".
mustafa_b:
"История Славянобългарска" е също апокриф с нищожна историческа стойност, но това не пречи да бъде приета с възторг сред българското население дори и днес. Какво пречи на помаците да си имат своя "История славяно(арабо)помашкая"? Освен това говорим за произведение от 21.век, а тези от БТВ с тоя Райчевски се опитват да ни напомнят за времето преди 20 години, като ни загатват кой кой е в тази държава >:(
ПС - Изглежда по време на Османското владичество е имало по-голяма свобода на словото, отколкото днес. Нека си пише Дорсунски, какво им пречи на БТВ с произведението си? Друг е въпросът колко души ще го вземат насериозно, затова не мога да разбера защо непременно трябва да му се пречи, та чак и до заплахи се стига.
Shumarov:
--- Quote from: fotakiev on February 05, 2010, 18:30 --- Това че смяташ българската литература и история за шовинистична ,а творението на Дорсунски за правдивата истина показва и твоето ниво,нали?
Съчинението на Досрънски се разпространява единствено апокрифно!Няма никаква доказателствена част или рецензия от които и да е....сети се сам за какво иде реч...
--- End quote ---
Ха да видим сега кой изопачава!? Писах, ако ти е останало място за малко автоирония, защото мозъка ти е пълен с Великобългарски шовинизъм.Справка - постингите ти!
Не съм нито отхвърлил, нито потвърдил твърденята на Г-н Дорсунски!Не съм казал, че е вярно, или невярно!Не го правя, защото не страдам от твоята мания за величие!
--- Quote from: fotakiev on February 05, 2010, 18:30 ---Шуми,за втори път ти казвам че изопачаваш, а сега и послъгваш..Първо обиден тон за теб какво е и второ с този ник пиша само аз!
--- End quote ---
...
--- Quote from: fotakiev on February 05, 2010, 18:30 ---Ти често ме обиждаш и ако продължаваш,ще информирам администраторите на сайта.
--- End quote ---
....
--- Quote from: fotakiev on February 05, 2010, 18:30 ---След рязката реакция на постинга в теб си очаквал извинение?
Виж Шуми, който го е страх от мечки не ходи в гората!Тук често се сблъскват различни мнения и на не приемащите различното мнение препоръчвам "да не ходят в гората"....
--- End quote ---
....
--- Quote from: fotakiev on February 05, 2010, 18:30 --- За съфорумците в сайта нищо не съм казал.Много ясно говорих за аудиторията на Дорсунски!Хмм да не би да искаш да кажеш ,че аудиторията на сайта е тази на аудиториата на Дорсунски?
--- End quote ---
А това какво е?
--- Quote from: fotakiev on February 03, 2010, 20:26 ---Това , което ме учудва ,е че има хора като Хат,Хадж,Европомак и не само ,които ви се връзват на измислиците ,а това е слабо казано обезпокоително. [size=120pt]Просто показва нивото и познанията на аудиторията ви[/size]....
--- End quote ---
--- Quote from: fotakiev on February 05, 2010, 18:30 ---
Кажи с какво съм обидил или ставаш лъжец и клеветник!
Да ти лъжеш!А и клеветиш!всичките ми постове стоят,хайде докажи думите си!!!Кога съм казвал, че се съмнявам в нивото на форума ???
--- End quote ---
Бла, бла, бла!
Няма да те питам защо намираш за обезпокоително някой да се "върже на измислиците", защото на всички им е ясно, че причина за това безпокойство е споменатата по-горе Великобългарска Шовинистична литература! В крайна сметка ти сигурно нямаш вина, че си такъв отпадък-Всевишният така е решил!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version