Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
lubo:
az nebih priel za6toto imam rodoslovie na moq rod dostata4no dalgo i podrobno zada znam kakav sam.ati si fanati4no nastroen i obiden ot smqnata na imenata zatova otri4a6 o4evidnoto
teo:
--- Quote from: lubo on August 24, 2008, 12:45 ---az nebih priel za6toto imam rodoslovie na moq rod dostata4no dalgo i podrobno zada znam kakav sam.ati si fanati4no nastroen i obiden ot smqnata na imenata zatova otri4a6 o4evidnoto
--- End quote ---
Да така са ви учили.....тия които не са със вас просто са фанатици!
Siuleiman:
--- Quote from: halikan on August 24, 2008, 12:17 ---da Rahmie vseki ima pravo dase 4uvstva idase opredlya svobodno za kakavto se misli
--- End quote ---
"О, неразумний юроде! Поради что се cpaмиш да се нapeчеш болгарин...?"
Теб вече те разбрахме ,че дядо ти е турчин ,няма какво да те убеждавам остави хората сами да си определят какви са не им натрапвай.
ТЕ КАЗВАТ ,ЧЕ СА ПОМАЦИ ТАКИВА СА(ТЕ СА ЧИСТИ РОДОПЧАНИ),АЗ СЪМ ТРАКИЕЦ(ДЯДО МИ Е С ПОМАШКИ ПРОИЗХОД ОТ РОДОПИТЕ ДО ХАСКОВО),ДРУГИ ПЪК СА ШОПИТЕ.
Аз имам приятели помаци 4 години сме били саквартиранти мога да кажа ,че нямат грешка,братя каквото и да правите вие сте си помаци(РОДОПЧАНИ) а мисля ,че родопчани по ви подхожда.Тук в хасково турците викат на българите помаци под предлог ,че са "оправяли" майките ни,казвам го дословно защото го казаха на мен.Не е срамно да си родопчанин,тракиец(в случая) или някой от другите етноси.Аз мога да кажа едно "Съединението прави силата".И Ако един народ започне да се цепи може да има непревидими последици.За пример ,ще взема турското робство,не са виновни турците ,че са ни превзели не -За времето си българия и гърция са били 2-те сили след Рим.Причината е именно това разделение.България е била разцепена като същото важи и за гърция - както знаем дори Константинопол тогава е бил град държава.Така ,че знайте едно аз ви го казвам за по голямата част от българския народ думата помак е синоним за българин-мюсюлманин,а за останалата част то това е обидна дума това са българите които незнаят какво значи тя а също и турците които както вече разбрахте си мислят че знаят.
halikan:
--- Quote from: Siuleiman on August 26, 2008, 03:44 ---"О, неразумний юроде! Поради что се cpaмиш да се нapeчеш болгарин...?"
Теб вече те разбрахме ,че дядо ти е турчин ,няма какво да те убеждавам остави хората сами да си определят какви са не им натрапвай.
ТЕ КАЗВАТ ,ЧЕ СА ПОМАЦИ ТАКИВА СА(ТЕ СА ЧИСТИ РОДОПЧАНИ),АЗ СЪМ ТРАКИЕЦ(ДЯДО МИ Е С ПОМАШКИ ПРОИЗХОД ОТ РОДОПИТЕ ДО ХАСКОВО),ДРУГИ ПЪК СА ШОПИТЕ.
Аз имам приятели помаци 4 години сме били саквартиранти мога да кажа ,че нямат грешка,братя каквото и да правите вие сте си помаци(РОДОПЧАНИ) а мисля ,че родопчани по ви подхожда.Тук в хасково турците викат на българите помаци под предлог ,че са "оправяли" майките ни,казвам го дословно защото го казаха на мен.Не е срамно да си родопчанин,тракиец(в случая) или някой от другите етноси.Аз мога да кажа едно "Съединението прави силата".И Ако един народ започне да се цепи може да има непревидими последици.За пример ,ще взема турското робство,не са виновни турците ,че са ни превзели не -За времето си българия и гърция са били 2-те сили след Рим.Причината е именно това разделение.България е била разцепена като същото важи и за гърция - както знаем дори Константинопол тогава е бил град държава.Така ,че знайте едно аз ви го казвам за по голямата част от българския народ думата помак е синоним за българин-мюсюлманин,а за останалата част то това е обидна дума това са българите които незнаят какво значи тя а също и турците които както вече разбрахте си мислят че знаят.
--- End quote ---
az na nikogo ni6to ne natrapvam i nikoi nyama pravo dame opredelya,a dumata pomak za nyakogo koite nepoznava istoriata moje idae sinonim za balgarin-musulmanin no ne iza samite pomaci,da ima balgari musulmani skoro davaha film za edna balgarka priela islyama
Ади:
da halikan prav si i az imam dosta priiatelki prieli islama balgarki miusiulmanki naposledak broia im narasva .., ama nito edna ot tiah ne kazva , che e stanala pomakinia :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version