Български > Помаци
Версии за етимологията на названието "Помаци"
Hashashin:
--- Quote from: Балканджия on March 30, 2010, 12:58 ---Помак БГ, нали знаеш, че съм юрист и съм учил специален предмет- история на правото. Значи законите на Хамурапи са записани и преписвани през вековете. Те дават основата на Библейското право. Законите винаги са се знаели и помнели от мъдреците на изток. А историята около Крумовите закони я знаем- след акто изслушал пленените авари и събрал мъдреците на царството създали законите.
Знаеш ли колко неясноти около нашата история биха се изяснили ако гръцкия владика не беше изгорил намерената в началото на 19 век Търновска библиотека....... Винаги съм казвал, че гърците са ни сторили най-много злини от който и да е друг народ.
--- End quote ---
Иса, ако обичаш чети внимателно постингите ми преди да ги коментираш. Както виждаш съм споменал аварите.
ali m:
Бъди си българин бе лицемер добрев!аз просто ви давам доказателствата си и знам че ти пасков и божидар димитров и хиляда процента истина да ви представя няма да повярвате и то само защото служите на държавната асимилационна машина която от сто години се опитва да ни прави българи а в същото време самите те-българите в България не са с български произход.
mechta:
В този сайт има повече българи, отколкото помаци. Нека да не забравяме, че племената дошли от Северното Черноморие са над 150 и да се отдава токлова значение на "някои" от тях, които се правят вечно на велики е просто да хабим интелект за нищо. Безразличието е най - доброто оръжие "Подминете ги с мълчание." А българите вече са "тракийци" - това е новото им превъплащение. Дано успеят този път.
Hadj:
Права си Мечта,
В сайта връх са взели или не помаци или още по зле хора от уж помашки произход на които не им пука дали ние ще се съхраним със своята специфичност,затова и аз подминавам с мълчание писанията им които съм слушал до втръсване.За жалост си отидоха мнаго хора заради които се регистрирах и имах намериние действително да споделяме неща за нас помаците .Можеш да не влизаш с месеци но след това знай какво е писано "помаците са насила потурчени и исляма е тероризъм.
mechta:
Нима християнизирането не е насилствено?Как започва покръстването на българите? Как започва покръстването на помаците 1912-15 година, как продължава то 1934(с имената на местностите, нима народа е бил съгласен дори на това), как стана омерзяването на помашките дрехи 50-60 -те години на мин. век, какви бяха събитията от 1972 -1984г? Ние нямаме достатъчно изследователи, а още повече нямаме медии, които денонощно да прокламират нашата религия, произход и най-вече историческите факти такива каквито са. Аз може би и друг път съм споделяла: трябват ни екипи за събиране , изследване и популяризиране на нашата история, фолклор, религия, или казано общо - култура. Така по сайтовете се пилее много, а народа ни не е грамотен и достигнал културата да търси себе си, да съхранява и популяризира. За всичко това съм готова да помогна не само с идеи от сайта.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version