Български > История
Islyama na Balkanite predi Osmanskata Imperia !
rado:
Никак не е наивно. Има редовни линии Москва Тбилиси, ако желаете можете да ги посетите. Много са гостоприемни. Друг е въпроса дали на някого истината е в изгода. Хайде лек ви път не е далеко.
pomak BG:
Защо ми е да ходя аз ситуацията я знам и без да съм там. Асирийците днес са в земите на Ирак. Там е Месопотамия. Ако едно асерийско племе си е решило да сие засели в Грузия нищо против, по Европа не са малко арабите, те и евреите са по целия свят.
Колкото до куманите, тъй като те владяли извесно време Вахия, днес има една такава тюрска група там. Живее в близост до границите ни да другия край на р. Дунав, който невярва да я посети. Там живеят и много татари, но те са към Добружа. Останки от Златната орда. За траките вече са оточнихме, наследници са им власите и каракачаните. И прабъгарите са тук, те са около Преслав, Нови пазар. Отидете в село Памукчи, Новопазарско, ще видите какви европеидни турци живеят там, с руси коси и сини очи. От каде е това според вас. От пътя през който са минали, преди да дойдат на Балканите. Съжелявам, че някак ви оборвам тезите ама миналото не може да се промени, тъй като то вече се е случило.
Subeyi Kurt:
--- Quote from: Пламен Пасков on December 13, 2008, 14:58 ---Г-н Мехмед, за да намерите някого, още повече народ, трябва да разполагате с малко повече цифри и данни от изложение тук.
1. Кои автори и в кои хроники пишат за кумани, печенеги и узи на Балканите?
2. За кои години става въпрос?
3. В какви количества са дошли тук
4. Къде конкретно са разселени?
Докато не отговорите на тези конкретни въпроси, рискувате да повторите китайската пословица6 "Много трудно е да намериш черна котка в тъмна стая...особенно, ако там я няма!"
Като говорите за избитите индианци, имайте предвид, че вече българската емигрантска общност само в Чикаго е по-многобройна, и то почти 2 пъти, от всички останали индианци в САЩ.
Няма кой да намери и хетите и лидийците в Мала Азия.
Така че, за съжаление, изтребление и физическото изчезване на народите са факт.
Ако ще споменаваме и асирийците, това е една много малка общност в рамките на Грузия днес, които се женят или помежду си, или за някои от грузиснките общности (защото "грузинци", също като "американци" и "турци" е събирателно название за няколко доста различни един от друг народи. Има свани, картвели, кахетинци и други.
--- End quote ---
Gn. Paskov, mislya che nyama nito edin bılgarski istorik koyto da ne znae za naselilite se Peçenezi po Sofiyskoto pole. Ami te sa si oshte tam i po chelata im pishe koi sa. Proverete, vie razbirate malko ili mnogo ot antrpologiya i genetika.
Пламен Пасков:
--- Quote from: subigi kurt on December 14, 2008, 17:18 ---Gn. Paskov, mislya che nyama nito edin bılgarski istorik koyto da ne znae za naselilite se Peçenezi po Sofiyskoto pole. Ami te sa si oshte tam i po chelata im pishe koi sa. Proverete, vie razbirate malko ili mnogo ot antrpologiya i genetika.
--- End quote ---
Вярно е това за печенегите, били са около 50,000, ако не греша (на памет) мисля, че бяха по времето на Иван Александър или Светослав Тертер. Тогава България е била над 3.5 млн народ. Вие си парвете сметката - къде да ги търсим. При положение, че в последното десетилетие на комунизма си внесохме 80,000 виентамци, но чертите на нацията с нещо забележимо не са се изменили.
Аналогията е пълна.
Най-много топоними с корена или думата "печенег (3-4 на брой) можете да намерите в Северна, сега румънска Добруджа. Мога да ви помогна със скриншотове, ако ви е интересно.
И толкова.
------
Между другото, няма грам гаранции, че всички тюрки са мюсюлмани, и че всички тюркоезични са тюрки.
Ако според вас това е спорен въпрос, готов съм тема да отворим.
pomak BG:
G-n Paskov do nqkyde e prav. След съюза на селджуците с печенегите през ХІ-ХІІ в. местоположението на печенегите се е променило. Те от софийското поле се заселили в Боруй (Стара Загора), а от там и в Источните Родопи, а по-голямата част в Паристион или по-конкретно в Лудогорието. И днес там си има тюрци. Аз познавам много делиорманци и кърджалии с руси коси и сини очи. Един от тях е директора на мюсюлманската гимназия в Момчилград. Жител е на едно от Кърджалийските села, казва се Сами и ми е личен приятел. Хайде със здраве.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version