Author Topic: Пелазгите като най-старите жители на Балканите имат ли нещо с ПОМАЦИТЕ  (Read 2984 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrahim65

  • Moderator
  • *****
  • Posts: 2994
  • Gender: Male
Не сме българи не сме турци тогава какви.
Offline ibrahim65

  • Moderator
  • *****
  • Posts: 2994
  • Gender: Male
Човешката цивилизация се е зародила в България?

В България е открита най-древната цивилизация (“Русская Германия”, Германия)

Кармен Кирсинг

Археолозите разтърсиха света с откриването на най-древната цивилизация, възникнала преди повече от 7 хиляди години на територията на съвременна България

Дълго преди епохата на фараоните в Древен Египет в сърцето на балканския полуостров е съществувала цивилизация, притежаваща най-напредничавите за времето си технологии, високоразвита култура и собствена писменост. За това свидетелстват археологическите разкопки в близост до българското селце Юнаците, в подножието на Стара планина.

Интензивната изследователска работа по тези места се води вече повече от 30 години, но за първи път учените са изследвали най-древните културни слоеве от 5 000 –та година пр.н.е. Открито е оръжие, бижута и керамични изделия, а също и таблички с пиктограми.

Неочаквано било откриването на останки от каменни постройки, включително фортификационни съоръжения. Според изследователите, това свидетелства за съществуването на добре укрепен голям град, който е най-древния на територията на Европа и един от най-древните в света.

“Археологическите находки свидетелстват за това, че в продължение на 5-то хилядолетие пр.н.е. доисторическата култура е имала постоянен демографски ръст и е живеела в изобилие, – споделя ръководителят на разкопките Явор Бояджиев. – В същото време тя се е сблъскала със социално разслоение, обусловено от интензивната търговия с метали, сол и други стоки. Тази култура има чертите на първите цивилизации: градове, развита комуникация между градовете, “промишлени” мащаби на производството, особено на металите и солта, професионална специализация, пиктограми, които редица учени считат за най-древната в света писменост”.

Упадъкът на цивилизацията се е състоял през 4200 – 4100 г. пр.н.е. и е свързан, най-вече, с масовата миграция от Мала Азия. В близост до Юнаците за фиксирани свидетелства за грандиозни битки от тази епоха.

Трябва да отбележим, че в местността са открити най-древните в света медни рудници. Вероятно, именно там са били разработени първите технологии за производството на медни сплави, които после са разпространени в Мала Азия, Близкия Изток, в Египет и Месопотамия.

Откритите таблички с пиктограми говорят за висока грамотност на градското население, което, съдейки по всичко, е използвало писмеността в търговско-икономическата си дейност.

“Това са първите свидетелства за писмена комуникация на човечеството, появила се в зората на човешката цивилизация, – убеден е американският лингвист Стивън Хайд, занимаващ се с изследване на “българските” таблички. – Писмеността е била създадена преди 7 000 години на територията на съвременна България, 2 000 години преди появата на египетските и шумерските йероглифи”.

You are not allowed to view links. Register or Login

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42