Türkçe > Pomakça

Pomakça Öğrenmek istiyorum!!!!!!!!!!!!!!

<< < (3/7) > >>

hfigen:
Önder arkadaşım

Pomak dilinin aynı gramer yapısına sahip olduğunu biliyorum ama öğretici bir birim oluşturururken hangisini kabul edeceğiz. Ben anne ve baba tarafıda pomak olan tam pomak olmama rağmen, şu anda yaşadığım çevrede pomak yok. Çocuklarıma pomakça öğretmeye çalışsam bile bu yeterli olmuyor. O nedenle öğretici bir çalışma yapılırsa benim gibi bir çok kişi faydalanacaktır.

Тоска:
Figen hanım bizimde bu hususta amatör çalışmalarımız mevcut. Mesela çocuklar ve yeni başlayanlar için pomakçayı resim ve karikatür yoluyla (görsel) olarak pedegoloji eğitimi almış arkadaşların desteği ile öğretebiliriz. Ayrıca işitsel olarak eğitim için çeşitli bölgelerden konuşma kayıtları alınabilir. Hali hazırda mevcut bulunan pomakça sözlüğümüzü kelime dağarcığı açısından geliştirebiliriz. 

hfigen:
Önder Bey
Butür konuşma kayıtları sitede mevcut mu ? değilse nasıl edinebiliriz? Bu konuda yardımcı olursanız müteşekkir kalıcam.

Erkan Can:
pomak ca anliyor ve konusa biliyorum fakat bazi pomaklar beni anlamakta zorlaniyorlar kullandigim kelimeler farkliymis diye pomakca yazmak ise esas sorun kyrill alfabesi mi yoksa latin alfabesi mi kullanmak lazim balkan pomak lari ile yazismak sorun haline geldi belki bu yüzden aramizda kopukluk var

tezel:
gelin edirnenin meriç ilçesine orda subaşı ve küplü beldeleri var orda 2 ay kalın ister istemez öğrenirsiniz 2500 nufuslu subasının 4500 nufuslu küplünün hepsi pomaktır ve genelikle kahvelerd mahale arasında pomakca konusulur diğer ipsalanın yeni karpuzlu ve esetçe beldeleriyle yazmıyorum edirnenin 4\1 pomaktır

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version