Български > Дискусии

В Родопите масово се сменят имена

(1/125) > >>

teo:
Темата която поствам сега е най коментираната тема.Тука има много Родопчани ,бихте ли ни разказали нещо по този въпрос.Защо такива статии целонасочено се разпространяват.Това не  ли една цел на някого си който да ни призовава да отидем масово да си сменим имената.Защо във България политиката към малцинствата се гледа по "сурдинка ".Нима  да си мюслюманин означава да си  терорист.От векове във България живеят мюслюмани и някога да сте чували някой мюслюманин да е бил терорист?Или във името на вярата си да убива постоянно друговерци?Аз не съм чувал!!!Аз като обикновен мюслюманин протестирам към такива показни "данни " уж колко хора са станали  хора" като са си сменили имената си ...и са влезли във правия път.Аз живея във Каннада и тук сме толкова различни ,мюслюмани,сикхи,будисти,христиани,евреи и много други и си живеем във мир.Разнообразието ни обидинява.Аз искам да кажа че се гордея със произхода си и корена си.Какво ще кажете ,бихте ли ни обяснили по този случай ?Наистина ли е така или това си е пак скрития вой на продължаващия шовинизъм.Вместо някои хора повече да раждат деца все искат да крадат от други народи.Те пак ще бъдат дьонмета,както сега ме наричат.Нашата цел е една да бъдем пълноправни граждани на една държава която е във ЕС.Нищо повече!!!Защо постоянно виждат във нашето лице врага?Аз искам да протестирам за тези мисли,защото аз не съм враг на България,само защото съм мюслюманин.Прочетете и коментарите!!!!Нека да беседваме по темата!
В Родопите масово се сменят имена
30 януари 2009 / News.dir.bg
Около 80% от делата за промяна на имена в Районния съд в Мадан са за случаи на смяна от турско-арабски към български имена, информираха от ръководството на съда.
Преобладаваща част от съдебните казуси за преименуване и в Районен съд-Девин също са в посока от турско-арабски към български имена, съобщиха магистрати.
Част от делата са заведени от родители, които са решили да заменят с български имената, които са дали на децата си при раждане. Според наблюдения на магистрати в Девин и Мадан през последните две години се забелязва тенденция за намаляване на делата за промяна на имена след пиковия период отпреди три-четири години, когато техният брой се е увеличавал.
При делата за преименуване преобладават случаите на млади хора, които искат да се разделят с турско-арабските си имена преди да заминат да учат в университет, или да се отправят в чужбина, обясняват от съда в Мадан. Последният случай за промяна на име, разгледан от магистратите там, е за 10-годишно дете, кръстено при раждане с турско-арабско име. По желание на родителите момчето вече има ново българско име.
През 2008 г. в съда в Девин са разгледани общо 31 дела за преименуване, а 14 от тях се отнасят за деца, чиито родители са решили да сменят рождените им имена.[/b]

You are not allowed to view links. Register or Login

kasmet70:
Това не е вярно -напротив.Специално за Мадан. ???В Мадан жените са по забулени от туркините-който не вярва да дойде.

mustafa_b:
За да го пишат медиите, значи има нещо вярно. Все пак тази новина си има и хубава страна - мислех, че в тази част на Родопите вече не са останали хора с турско-арабски /мюсюлмански/ имена.

Petko_Vojvoda:
You are not allowed to view links. Register or LoginТова не е вярно -напротив.Специално за Мадан. ???В Мадан жените са по забулени от туркините-който не вярва да дойде.

--- End quote ---


Ммм да, за съжаление... Останал съм с впечатлението, че в ислямския свят жените за нищо ги нямат!!! Защо трябва да се булят!!! Какви са тея фережета?? Те не са ли хора?? Какво трябва да крият и от кого???

Dessy:
Zatova pak v moeto selo generalno sa reshili problema, slagat vsyakakvi imana angliiski, ispanski, italianski, nyakoi po savremmeno svu4ashti turski no ne i bulgarski.  Da jiveyat soap operite da ni davat idaya sa svu4ni imena.   ;D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 
Go to full version